Hoofdgerechten/ Lente

Home made gnocchi met spinazie

Gnocchi zijn erg geschikt voor een nog wat frisse lente-dag. Het is een stevig gerecht dat in de Noord Italiaanse bergen vaak wordt gegeten. Maak het een keer als je lekker de tijd hebt. Het maken van gnocchi  – dat wordt uitgesproken als nokkie! – heb ik geleerd van mijn Italiaanse schoonmoeder.

Het is niet moeilijk, maar je moet er wat geduld voor hebben en vooral de juiste ingrediënten gebruiken: kruimige of bloemige aardappels en Italiaanse bloem ’00’. Dat is verkrijgbaar bij goed gesorteerde supermarkten en delicatessenwinkels. Snijd de gnocchi niet te groot, want als je ze kookt worden ze nog een flink stuk groter! Deze spinaziegnocchi serveer je met een saus van boter en oude geitenkaas. Maal er tot slot nog wat zwarte peper over en je waant je in de Italiaanse bergen!

Nota bene: je kunt de spinazie ook gewoon weg laten voor ‘naturel’ gnocchi!

Gnocchi van spinazie

Print Recipe
Serves: 2-3 Cooking Time: 1 uur incl koken aardappels

Ingredients

 • Voor de gnocchi
 • 450 g bloemige aardappels
 • 50 g spinazie
 • nootmuskaat, zout en peper
 • 30 g oude geitenkaas, geraspt en extra voor de botersaus en om te serveren
 • 1 ei blije kip, los geklopt
 • 200 g Italiaanse bloem, 00 (verkrijgbaar bij grote supermarkten, natuurwinkels en groothandel)
 • Voor de botersaus
 • 50 g biologische roomboter
 • nog wat extra oude geitenkaas, geraspt
 • flinke snuf zwarte peper, grof & vers gemalen
 • snuf grof zeezout

Instructions

1

Kook de aardappels in de schil in 30 minuten gaar. Roerbak intussen de spinazie in een wok met wat olijfolie. Laat uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Hak fijn en zet apart.

2

Druk het vruchtvlees van de aardappels door aardappelpers in een grote schaal. Meng met je handen met de spinazie erdoor en breng de nog warme puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de geitenkaas. Voeg het geklopte ei en de bloem toe. Meng alles voorzichtig en stort het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Kneed het voorzichtig glad. Voeg wat bloem toe als het deeg te kleverig is.

3

Rol steeds stukken deeg met je handen op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een langwerpige rol. Snijd die in stukjes van 2,5 cm. Leg de stukjes op een met bloem bestoven bakplaat en maak de rest van de gnocchi.

4

Laat de boter smelten in een pannetje en meng er wat kaas doorheen. Breng op smaak met zwarte peper en zet apart.

5

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi in kleine porties gaar. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Haal ze eruit met een schuimspaan en voeg bij de botersaus.

6

Serveer met nog wat geraspte geitenkaas erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply