Drankjes/ Lente/ Ontbijt

Ultieme detox: smoothie van brandnetel & hennep proteïne

Dit is tussendoortje waar zowel je lichaam als je geest baat bij heeft. Het is in no time klaar. Ik maak het graag ’s middags, als ik zo rond vier uur wel eens een dipje krijg. Maar ook als onderdeel van je ontbijt is het geschikt, want de ingrediënten geven je de juiste energie om aan de dag te beginnen.

Receptuur, foodstyling & fotografie: Natascha Boudewijn

Brandnetels zijn een wonder van de natuur: ze reinigen je bloed, werken ontgiftend en zijn heilzaam voor je lichaam én je geest. Hennep proteïne is een plantaardig eiwitpoeder is dus heel geschikt voor vegetariërs en vegans. Het zit bomvol vitamines en mineralen en zorgt daarnaast voor een heerlijke romige textuur van je smoothie! Het geeft er ook een nootachtige smaak aan. Koop liefst biologische hennep proteïne bij de natuurwinkel.

Zoals je in deze post over brandnetels kunt lezen, heb ik er altijd een paar in de tuin staan. Maar als jij daar geen ruimte voor hebt, kun je brandnetels natuurlijk  ook in de vrije natuur plukken. Zorg dat je de topjes knipt en zoek een plek in de natuur, waar geen auto’s rijden.

Smoothie van brandnetel & hennep proteïne

Print recept
Voor: 1

Ingredients

  • 50 g brandnetel
  • 1 banaan, in plakjes
  • 100 ml biologisch, troebel appelsap
  • 1 el hennep proteïne

Instructions

1

Doe de ingrediënten in je blender en meng tot een romige smoothie. Drink meteen op!

Kanttekeningen

Vegan / Glutenvrij

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter