(Wilde) kruiden/ Hoofdgerechten/ Voorgerechten/ Zomer

Tortilla van snijbiet & bernagie

Deze tortilla combineert lekkere, prille zomergroenten met het prachtige kruid bernagie. Je kunt natuurlijk met de ingrediënten variëren, bijvoorbeeld door de snijbiet te vervangen door spinazie, paksoi of tuinmelde. De saus haalt de komkommersmaak van de bernagie naar boven.

Energie

Snijbiet en spinazie zorgen voor een goede darmflora en voeden je lichaam met een enorme hoeveelheid goeds aan vitaminen en mineralen waar je huid en haar ook een oppepper van krijgen. Dit gerecht past dus in de Greendelicious-categorie ‘Energie‘, eten voor als je je fysiek en mentaal futloos voelt en je gevoed en geïnspireerd wilt worden met natuurlijke kracht.

Dit recept komt uit mijn eerste moestuin-kookboek: ‘Greendelicious, koken met je eigen oogst‘.

Tortilla van snijbiet & bernagie met komkommer-dille-saus

Print recept
Voor: voorgerecht voor 4, hoofdgerecht voor 2 Bereidingstijd: ca 30 minuten

Ingredients

  • 300 g nieuwe aardappeltjes, met schil eraan in plakjes
  • 250 g snijbiet (of spinazie, melde, paksoi), blad en stelen grof gehakt
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g bernagieblad, grof gehakt
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 5 eitjes van blije kippen
  • nootmuskaat
  • voor de komkommer-dille-saus
  • klein bosje dille, fijn gehakt
  • 1/4 komkommer, in kleine stukjes
  • 15 ml Griekse yoghurt
  • extra nodig: bloemen bernagie

Instructions

1

Kook de aardappelplakjes beetgaar (afhankelijk van hoe dik je de aardappeltjes snijd, gaat dat best snel, 5 à 6 minuten). Giet af en laat afkoelen

2

Verhit 1 el olijfolie en bak er eerst de stelen enkele minuten in en voeg dan het blad en 1 teen knoflook (uit de pers of fijn gehakt) aan toe. Bak vervolgens de bernagie mee met de snijbiet tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken in een vergiet.

3

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Meng de eitjes met flink wat (liefst vers geraspte) nootmuskaat, zout en peper en knijp er de andere teen knoflook in uit. Roer goed door.

4

Meng de aardappels met het mengsel van de snijbiet en bernagie. Verhit wat olijfolie in een koekenpan die ook in de oven kan. Verdeel het groentemengsel in de pan en giet het eimengsel erover. Laat op laag vuur stollen en zet daarna 10 minuten in de oven.

5

Maak intussen de saus: meng de dille en de komkommer voorzichtig met de yoghurt en breng op smaak met een snufje zout en wat peper.

6

Serveer warm of op kamertemperatuur, met de saus, de bernagiebloemen en een groene salade.

Kanttekeningen

Voor dit gerecht heb je een koekenpan nodig die in de oven kan. Dat betekent dat het handvat van hittebestendig materiaal moet zijn.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter