(Wilde) kruiden/ Snacks/ Zomer

Dillechips

Deze chips zijn toch een plaatje! En alles wat je nodig hebt zijn 3 grote aardappels en een takje dille. Je kunt ze natuurlijk ook met andere kruiden bereiden, of een combinatie maken met wat je in huis hebt.

Dit recept komt uit mijn tweede moestuin-kookboek: ‘Greendelicious, kruiden‘.

Dillechips

Print recept
Voor: snackje voor 2 à 3 personen Bereidingstijd: ca 30 minuten

Ingredients

  • 3 grote aardappels
  • takje dille

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg nog een vel van dezelfde grootte klaar.

2

Snijd de aardappels, met schil, zo dun mogelijk met een kaasschaaf of mandoline. Leg ze op keukenpapier en dep ze goed droog met nog wat keukenpapier.

3

Leg wat aardappelschijfjes naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk schijfje wat dille en dek af met een aardappelschijfje van hetzelfde formaat. Leg er een vel keukenpapier op en rol heel voorzichtig maar stevig met de deegroller om de aardappels goed op elkaar te laten aansluiten.

4

Bestrooi de aardappels met zout en versgemalen peper. Dek af met het vel bakpapier dat al klaar lag en zet er iets zwaars op, bijvoorbeeld een grillplaat. Dit om te voorkomen dat de chips krom trekken.

5

Zet 10 minuten in de oven en keer de chips vervolgens voorzichtig om. Je kunt hiervoor een (dat gaat goed met een kaasschaaf) gebruiken. Dek weer af met het bakpapier en zet het zware voorwerp er weer op. Zet nog eens 7 à 8 minuten in de oven. Houd goed in de gaten, want de chips branden snel aan.

6

Haal de chips uit de oven, laat ze heel even rusten op een snijplank en dien ze dan meteen op.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter