Herfst/ Snacks/ Voorgerechten

Tostada’s met pompoencrème, maïs & sojaboontjes

Voor Seasons magazine bedacht ik deze maand in mijn rubriek De Veggiechef drie gerechten met bonen, maïs en pompoen in de hoofdrol. Deze vrolijke tostada’s bijvoorbeeld, met pittige pompoencrème, maïs, sojaboontjes en een yoghurt-tahinisaus. Maak ze als je zin hebt in een gezonde herfstsnack! 

Tostada's met pompoencrème, maïs & sojaboontjes

Print Recipe
Serves: 6 (snack of voorgerecht) Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • voor de pompoencrème
  • • 300 g flespompoen, geschild, van pitjes ontdaan (= ca 500 g inclusief schil) en in gelijke blokjes van ca 3 cm
  • • 2 el olijfolie
  • • 5 tenen knoflook, ongeschild
  • • snuf grof zeezout
  • • snuf vers gemalen zwarte peper
  • • 1/2 tl appelciderazijn
  • • 1 tl harissa*) of meer naar smaak
  • overig
  • • 1 maiskolf, maiskorrels eraf gehaald (of 1 klein blikje maïs van 150 g)
  • • 6 mini-tortilla's
  • • handje verse flageolets (groene dopboon)*)
  • • 4 eetlepels yoghurt
  • • 1 eetlepels tahini**)
  • • kneepje citroensap
  • • paar takjes platte peterselie, blad grof gehakt, ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Meng de pompoen met de olijfolie, knoflooktenen, zeezout en zwarte peper in een kom en spreid uit over een met bakpapier bekleed bakblik. Bak -als de oven op temperatuur is- in 25 à 30 minuten tot knapperig en gaar. Laat op het bakblik afkoelen en zet apart. Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 graden.

2

Doe de maïskorrels in een kleine pan en breng met een laagje water aan de kook (geen zout toevoegen). Laat een paar minuten koken, tot de mais gaar maar nog wel knapperig is. Giet af in een zeef en laat even schrikken onder de koude kraan. Zet apart.

3

Bestrijk 6 mini tortilla's met wat olijfolie en bak op een bakblik in de oven, ca 2 minuten aan elke kant. Blijf erbij, want ze verbranden snel! Laat afkoelen op een rek en zet de oven uit.

4

Haal de knoflooktenen uit de schil en doe met de pompoen en de overige ingrediënten in een maatbeker. Pureer met een staafmixer tot een romige substantie en proef of de smaak naar je zin is.

5

Meng de yoghurt met de tahini en een kneepje citroensap. Beleg de tostada's met de pompoencrème en bestooi met de mais en de boontjes. Verdeel de tahiniyoghurtsaus er met een lepel overheen en strooi er tot slot het gehakte peterselieblad over. Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Notes

*) gedroogde kan ook: week 8 uur in koud water voor en kook daarna in 1 uur gaar **) verkrijgbaar bij Turkse en Marokkaanse supermarkten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply