Food for the Soul

Shinrin Yoku: ga je mee ‘baden’ in het bos?

Tijdens deze workshop neem ik je mee op pad om je met je hele wezen te laten ervaren waarom bos-baden ofwel shinrin yoku wereldwijd steeds meer in de belangstelling staat. Dat doe ik vanaf januari 2018 elke maand op een dinsdagochtend. De nieuwe data zijn nu bekend – klik hier om naar de site van mijn praktijk te gaan en je meteen aan te melden.

WAT IS SHINRIN YOKU?

Shinrin Yoku is een Japanse vondst en betekent letterlijk ‘een bad nemen in het bos’, of ‘bos-baden’. Het wordt ook wel vertaald als ‘bos-therapie’, vanwege de helende eigenschappen van het bos. In het Engels vind ik de vertaling het mooist: ‘forest-bathing’.

De naam is wat misleidend: je neemt niet letterlijk een bad in het bos! Door al je zintuigen heel bewust te activeren leer je hoe je met hulp van de natuur meer in het ‘nu’ kunt zijn. Je gedachten raken daardoor op de achtergrond en je komt in contact met jezelf, met wie jij ten diepste bent.

WAAROM IS SHINRIN YOKU INEENS ZO POPULAIR?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de heilzame effecten van Shinrin Yoku op onze gezondheid. Die zijn spectaculair te noemen. Zo verlaagt bos-baden je hartslag en bloeddruk, het reduceert de productie van stresshormonen, verbetert je immuunsysteem en vergroot je algehele gevoel van welzijn.

Eén keer bosbaden kan dus al nèt datgene zijn wat je nodig hebt in een drukke periode of als je je niet helemaal jezelf voelt.

MAANDELIJKS OP DINSDAGOCHTEND

Eén keer per maand nemen we op een dinsdagochtend een ‘bad in het bos’. Dat doen we op een dinsdag omdat het bos-bad plaats vindt in de Randstad en het op dit landgoed op dinsdagochtend gewoon het rustigst is. Ik realiseer me dat veel mensen werken op dinsdag, maar je kunt dit natuurlijk ook als een mooie stap zien om wat meer tijd aan jezelf te gaan besteden en de dag daarom vrij te nemen. Het is een cadeau aan jezelf waar je nog dagen plezier aan zult beleven, zowel fysiek als mentaal.

IK BEN JOUW GIDS

Toen ik een burn-out had ging ik intuïtief het bos in en bleef daar uren dwalen, weer of geen weer. Ik voelde me er zalig en kwam weer in contact met mijzelf. Pas later ontdekte ik dat dit Shinrin Yoku is! Ik ben als jouw gids dus ‘ervaringsdeskundig’ en leid je met liefde en geduld door het bos.

We wandelen in een kleine groep, veelal in stilte en dit is dan ook vooral een individuele ervaring.

PRIJS € 32,50

Inclusief kruidenthee en een home made Greendelicious lekkernij aan het einde van ons verblijf in de natuur – Deze prijs is inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven.

DUUR

2 à 3 uur

Slecht weer? We gaan de natuur in en die is altijd mooi! Bij regen gaat de wandeling dan ook gewoon door: alleen bij extreem noodweer met storm annuleer ik de wandeling. Je krijgt maximaal 24 uur vooraf een melding als het NIET doorgaat. Ik plan dan een nieuwe datum. Mocht je dan niet kunnen, dan krijg je je geld natuurlijk terug!

DATA & BOEKEN

Kijk voor de nieuwste data en om te boeken op de website van mijn praktijk voor natuurcoaching, shinrin yoku & intuïtieve ontwikkeling.

info@greendelicious.nl / 06 – 206 137 62

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Althof
  9 november 2017 at 11:20

  Hoi. Wat zonde dat ik dit niet eerder tegen ben gekomen. Ik zou dit graag ook eens doen. Komt er nog een wandeling een dezer dagen?
  Vrgr,
  Sandor Althof

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   10 november 2017 at 11:40

   Hoi Sandor, dank je wel voor je reactie! De workshops komen volgend jaar maandelijks op de agenda, dus wie weet lukt het ook voor jou een keer om erbij te zijn. Fijne dag en groet! Natascha PS ik heb het artikel naar aanleiding van jouw vraag aangepast

  Leave a Reply