Toetjes/ Winter/ Zoets

Choco-chia mousse met quinoa-crunch

Deze kostelijke toetjes zijn in no time klaar, je kunt ze met een gerust hart serveren aan iedereen die vegan en/of glutenvrij wil eten én ze zijn goed te bewaren zodat je ze een dag van te voren al kunt bereiden. Ideaal als dessert voor het kerstdiner dus!

De inspiratie komt van de Australische Donna Hay. Ik heb haar recept veranderd en er meer cacao aan toegevoegd en de topping veranderd, want de quinoa crunch is een absolute must op dit dessert! Ook die is zó gemaakt. Bovendien houd je daarvan over en is de crunch lang houdbaar, zodat je het nog over je yoghurt of salade kunt verkruimelen, of gewoon als gezonde zoete snack kunt eten. Klik hier voor het recept van de crunch.

Ik houd van kleine en fijne desserts, dus als jij van grote desserts houdt, raad ik je aan om de hoeveelheid per persoon te verdubbelen of onderstaande hoeveelheid aan te houden voor twee personen.

Choco-chia mousse

Print recept
Voor: 4 kleine desserts van 180 ml p/st, makkelijk te verdubbelen voor grotere of meer porties Bereidingstijd: 8 minuten voorbereiden / 4 - 6 uur opstijven in koelkast

Ingredients

  • 400 ml biologische kokosmelk
  • 1,5 tl vanille-essence
  • 3 el cacaopoeder
  • 45 g verse dadels, ontpit en in kleine stukjes
  • 2,5 el ahornsiroop (A kwaliteit)
  • 50 g chiazaad
  • quinoa-crunch om te serveren, zie tekst hierboven voor link
  • optioneel: granaatappelpitjes voor de garnering

Instructions

1

Doe alle ingrediënten (behalve de quinoa-crunch) in een blender en meng tot een zachte en gladde massa.

2

Doe in kleine glaasjes of potjes (ca 180 ml per stuk) en zet minimaal 4 - 6 uur in de koelkast om op te stijven.

3

Serveer met de quinoa-crunch (zie link in tekst hierboven) en als je dat lekker vindt de granaatappelpitjes.

Kanttekeningen

Dit dessert blijft maximaal twee dagen houdbaar in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter