Ontbijt/ Toetjes/ Winter/ Zoets

December-crunch met quinoa, walnoot & cacaonibbles

Deze crunch is niet alleen kostelijk op toetjes, maar ik strooi ‘m ook graag over mijn yoghurt of salade. Of gewoon als je een beetje trek krijgt en geen zin hebt in ongezonde energierepen. Kostelijk én gezond!Foodstyling & fotografie: Natascha Boudewijn /  Recept is van mijn inspirerende Duitse collega Stefanie Reeb, uit haar boek ‘Süss & Gesund Weihnachten’

December-crunch met quinoa, walnoot & cacaonibbles

Print recept
Voor: voor 1 bakblik Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden, 10 minuten rusten, 15 minuten bakken in de oven

Ingredients

  • 40 g kokosolie
  • 120 ml ahornsiroop, A kwaliteit
  • 100 g ongekookte quinoa
  • 80 g ongebrande, rauwe walnoten, grof gehakt
  • 30 g fijne havermout (desgewenst glutenvrij)
  • 2 el chiazaad
  • 2 el vanille-essence
  • 1/3 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl (Himalaya)zout
  • 1 el cacaonibbles

Instructions

1

Verwarm je oven voor tot 180 graden.

2

Verwarm de kokosolie met de ahornsiroop in een kleine pan tot het gaat smelten. Roer even door.

3

Meng het kokosolie-ahornsiroopmengsel vervolgens met alle andere ingrediënten in een kom. Laat 10 minuten rusten.

4

Bekleed een bakblik met bakpapier en verspreid het deeg er gelijkmatig over. Doe dat met de achterkant van een eetlepel. Het deeg loopt tijdens het bakken nog verder uit richting de randen en wordt dan ook dunner.

5

Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer het tussendoor even, want de crunch kan snel aanbranden. De buitenste randen mogen iets donkerder worden dan de rest.

6

Laat de crunch volledig afkoelen, breek in stukken en bewaar in een luchtdichte verpakking.

Kanttekeningen

De crunch blijft ca 1 week goed in een luchtdichte verpakking.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter