Herfst/ Soepen/ Voorgerechten

Pompoensoep met verse gember & een topping van popcorn

Het recept voor deze soep bedacht ik voor mijn serie ‘de Veggiechef’ in Seasons Magazine. Het is een heerlijk verwarmend soepje met een verrassende topping: popcorn! Een soepje voor sombere en mistige herfstdagen, om je met de prachtige kleur, de verwarmende gember en de grappige popcorn nieuwe energie te geven.

Klik hier voor de hele reportage in Seasons.

Fotografie: Ernie Enkelaar / Styling Paula Schouten / Foodstyling Natascha Boudewijn

Pompoensoep met verse gember & een topping van popcorn

Print Recipe
Serves: voorgerecht voor 3 - 4 personen, als amusesoepje voor 8 personen Cooking Time: ca 30 minuten

Ingredients

  • 1 ui, geschild en gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • stukje verse gember, in kleine stukjes
  • 450 g (fles)pompoen, geschild, pitten verwijderd*) en in stukjes (ca 650 g met schil)
  • 1 zoete aardappel, geschild, in stukjes (ca 100 g zonder schil)
  • 600 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • ca 30 g gedroogde maïs (popcorn)
  • scheutje (haver)room, ter garnering
  • wat verse kruiden, fijn gehakt, zoals platte peterselie of koriander

Instructions

1

Bak de ui in 2 el olijfolie in een soeppan tot glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak al roerend even mee. Voeg dan de pompoen en zoete aardappel toe en de groentebouillon.

2

Breng aan de kook en laat op laag vuur, met het deksel op de pan, ca 20 minuten koken, of tot de groenten gaar zijn. Laat even afkoelen en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep.

3

Verwarm een koekenpan met een deksel of andere koekenpan erop (zonder olie of boter). Strooi een handje gedroogde maïs over de bodem van de ene pan en gebruik de andere pan als deksel. Zet het vuur hoog en schud af en toe met de pan. Je zult de eerste maïskorrels al snel horen ploffen. Blijf schudden tot je geen knalletjes meer hoort en zet het vuur dan uit. Strooi wat zout over de popcorn en laat in de pan afkoelen.

4

Serveer de soep met een scheutje (haver)room, de fijn gehakte verse kruiden en de popcorn.

Notes

*) Maak een gezonde snack met de pompoenpitten! Zie bij snacks in de recepten-index

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply