Winter/ Zoets

Amandelkoekjes (zonder zuivel & natuurlijk gezoet!)

Deze koekjes bak ik elke week. Het is zó makkelijk dat ik ze binnen 10 minuten in de oven heb en nog eens 10 minuten later liggen ze al op het rooster af te koelen. En ze zijn niet alleen heel snel klaar, ze zijn ook niet slecht voor je! Ik eet ze graag als ik in de namiddag een dipje krijg en trek heb in iets zoets bij de thee.

In plaats van boter gebruik je olijfolie. Er zit geen ei in. De amandelen geven de koekjes een heerlijke smaak en ze blijven -afgesloten in een pot- ruim een week goed. Maar dan zijn ze natuurlijk allang op!

Het recept is een vrije interpretatie van het recept ‘Mandelkekse’ van Stefanie Reeb, uit haar boek ‘Süss & Gesund’. De foto is van mij:-)

Het mooie keramiek wordt bij de superleuke winkel Pluum Lekkers & Leuks in Leiden en Bussum verkocht.

Amandelkoekjes (zonder zuivel & natuurlijk gezoet!)

Print recept
Voor: voor ca 30 koekjes Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd, 10 minuten baktijd

Ingredients

  • 75 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g amandelmeel
  • 200 g speltbloem
  • 3/4 tl (Keltisch) zeezout
  • 100 ml Ahornsiroop (A kwaliteit)
  • 100 ml (neutrale) olijfolie
  • 1/2 tl vanille-essence
  • 2 el cacaonibs
  • schil van 1 bio sinaasappel, fijn gehakt

Instructions

1

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

2

Rooster de grof gehakte amandelen in een koekenpan tot lichtbruin.

3

Meng de amandelen in een grote kom met het amandelmeel, de bloem en het zeezout.

4

Meng in een andere kom de ahornsiroop, olijfolie, vanille-essence, cacaonibs en de schil van de sinaasappel.

5

Voeg toe aan het amandel-bloemmengsel en meng goed met een spatel.

6

Bekleed een bakblik met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en druk ze voorzichtig plat op het bakblik.

7

Bak 10 tot 12 minuten op het onderste rooster van je oven, of tot ze goudbruin zijn.

8

Laat afkoelen op een rek en bewaar ze - eenmaal afgekoeld - in een afgesloten blik of weckpot.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter