Groente/ Winter/ Zelf kweken

Seizoenskalender Winter – het lekkerste van het land

Met de winter-zonnewende op 21 december heeft Koning Winter zijn intrede gedaan. Er breekt een tijd aan van rust en van bezinning.

Belofte van nieuw leven

We eten zwaardere kost, met ouderwetse groenten, zoals prachtige kolen (deze savooiekool is toch ook eigenlijk te mooi om op te eten?), stoere preien, zoete pastinaken, diepzwarte schorseneren en natuurlijk die grappig gevormde aardperen.

En er is ook nog wat groen, zoals veldsla, selderij en winterpostelein. We gebruiken zaden en pitten, die heel toepasselijk in de winter de belofte van nieuw leven in zich dragen. Ook peulvruchten als kikkererwten, bonen en linzen, gedroogd of uit pot, staan op het menu.

Geniet van dit seizoen!

Eet de seizoenen, geniet van deze prachtige maanden – ik wens je een mooie winter!

Klik hier om de seizoenskalender in groot formaat te zien.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter