Ontbijt/ Winter

Valentijn-ontbijt: pancakes met bloedsinaasappel & rozemarijn

Februari is de maand van de liefde met Valentijnsdag op 14 februari. Daar heb ik een heerlijk ontbijtje van gezonde pancakes met bloedsinaasappel & rozemarijn voor bedacht. De ingrediënten verwarmen, ontspannen en wekken de liefde in ons op!

Receptuur, foodstyling & fotografie: Natascha Boudewijn

Liefde weegt zwaarder

Wie Valentijn precies was, is niet helemaal zeker. Er wordt wel beweerd dat de dag te herleiden is op Valentijn van Terni, die als bisschop het huwelijk van een heidense soldaat en een christelijke vrouw inzegende. Hij vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van keizer Claudius. En dat kwam hem duur te staan.

Commercieel feest

Valentijnsdag is in onze tijd helaas verworden tot het zoveelste commerciële feest. De restaurants zitten overvol en dure cadeaus zijn een must om je liefde te bewijzen of bewezen te zien.

Onvoorwaardelijk

Maar dit feest gaat over liefde. En cliché of niet, dat kost niets. Als je oprechte aandacht hebt voor jezelf en jezelf onvoorwaardelijk lief kunt hebben, is dat een cadeau op zich. Pas als je jezelf volkomen accepteert en van jezelf houdt, ben je ook in staat om van een ander te houden. Onvoorwaardelijk. Dus zonder hem of haar te willen veranderen.

Reminder

Valentijnsdag kan zo een mooie reminder zijn om te bezien hoe het ervoor staat met de liefde in je leven. Met de liefde voor jezelf en met de liefde voor anderen. En wat de uitkomst daarvan ook is, het is altijd goed om daar wat extra aandacht aan te besteden. Te beginnen met een heerlijk en gezond ontbijtje!

Mocht je meer aandacht willen besteden aan de liefde voor jezelf, dan kan ik je daarbij helpen. Kijk op de site van mijn praktijk voor persoonlijke groei & bewust leven voor inspiratie!

Met dank aan de leukste cadeauwinkel van Leiden: Pluum (lekkers & leuks) voor de mooie mok en het bordje.

Spelt pancakes met bloedsinaasappel & rozemarijn

Print recept
Voor: voor 2 personen, ca 6 pancakes van ca 8 cm Bereidingstijd: 15 - 20 minuten

Ingredients

 • 150 g speltbloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 banaan, fijn geprakt
 • 140 ml amandelmelk, ongezoet
 • 1 el ahornsiroop (A kwaliteit) + extra om te serveren
 • 2 (liefst bio) bloedsinaasappels, waarvan 1 het sap en de schil geraspt en de andere in plakjes*)
 • 1 tl gedroogd rozemarijnnaaldjes of 1 el verse rozemarijnnaaldjes, fijn gehakt
 • snuf (Himalaya of Keltisch) zout
 • 1 el zonnebloemolie

Instructions

1

Doe alle ingrediënten behalve de in plakjes gesneden bloedsinaasappel en de zonnebloemolie in een grote kom. Meng met een handmixer tot een beslag.

2

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de pannenkoekjes in porties gaar en goudbruin in.

3

Serveer met de ahornsiroop en in plakjes gesneden sinaasappel.

Kanttekeningen

*) het seizoen voor bloedsinaasappels is in volle gang! Je vindt nu ook biologische bloedsinaasappels bij bijv Ekoplaza; omdat je de schil van de sinaasappel ook gebruikt kun je het beste voor biologisch kiezen. Albert Heijn heeft deze soort vaak al vanaf december in het schap. Je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels gebruiken.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Charlotte
  28 augustus 2018 at 12:00

  Wat klinkt dat lekker, de rozenarijn erin. Heb het recept meteen opgeschreven om ook te proberen 🙂

 • Laat een reactie achter