Winacties kook- en spirituele boeken

Winactie: Food Pharmacy

Neem een politicoloog met een fotografisch geheugen en een verstrooide copywriter die op een goede dag hun baan opzeggen en een blog over voeding en gezondheid beginnen. Voeg daar een 87-jarige professor aan toe, vier boefjes die alles wat wordt klaargemaakt weer uitspugen en een half miljoen lezers die in het eerste jaar hun weg naar de blog vinden. Dan heb je Food Pharmacy.

Wil je dit boek winnen? Kijk dan onderaan dit bericht wat je daarvoor moet doen!

Food Pharmacy begon ruim twee jaar geleden als een blog van de Zweedse foodnerds Lina Nertby Aurell en Mia Clase over darmflora en ontstekingsremmend voedsel. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste en populairste wetenschappelijke gezondheidsblogs in Zweden. Dit boek vat op toegankelijke wijze al het onderzoek samen.

Voor wie geïnteresseerd is in gezonder leven door bewuster te eten is dit boek een must!

Lina en Mia leggen uit hoe het zit met de invloed van je darmflora op ontstekingen en je gezondheid, en vooral wat je door de juiste voeding zelf kunt doen voor je welzijn. Alles is goed onderbouwd door de hoog bejaarde emeritus professor Stig Bengmark.

Maak kennis met de ontstekingsremmende keuken van Lina en Mia

Het boek bevat zes voorschriften, die zorgen voor blije darmbacteriën en lekker veel energie:

 1. leer genieten zonder suiker
 2. kies voor eten dat voedt in plaats van vult
 3. eet volop groente
 4. kies vet met zorg
 5. bereid eten met lagere temperaturen
 6. geef je lichaam de kans om te herstellen

Naast de verrassende inhoud vind je er ook lekkere recepten om meteen aan de slag te gaan. Aan de prachtige vormgeving van zowel dit boek als het blog kun je wel zien dat Mia als creative director bij reclamebureaus heeft gewerkt. Het is vlot en met humor geschreven waardoor het boek lekker makkelijk leest.

184 pagina’s / uitgegeven door Altamira (Gottmer Uitgevers Groep) / € 19,99

WINACTIE: maak kans op dit prachtige boek!

Wil je dit boek winnen? Dat kan! Wat moet je doen? Heel eenvoudig:

 1. Abonneer je hiernaast op mijn gratis online magazine dat je elke maand ontvangt (als je al abonnee bent kun je deze stap overslaan!)
 2. plaats hieronder een reactie en vertel waarom jij het boek zo graag wilt winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen – de winnaar krijgt het blije nieuws namelijk via de mail:-)

DEZE ACTIE IS INMIDDELS BEEINDIGD EN HET BOEK IS VERGEVEN! Abonneer je op het gratis online magazine voor meer winacties (zie sidebar)

De actie loopt tot en met zaterdag 17 februari. De winnaar krijgt bericht via email.

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply
  Sanne
  11 februari 2018 at 10:55

  Hoi Natascha, ik zou dit boek graag om een aantal redenen winnen; allereerst omdat ik al een tijdje op zoek ben naar informatie om mijn immuunsysteem te verbeteren. Ik ben om de haverklap (bijna doorlopend) verkouden, terwijl ik volgens mij toch heel gezond eet. Ten tweede vind ik het superinteressant en lijkt het me een erg leuk boek om te lezen. Verder heb ik net besloten om voorlopig thuis te blijven bij mijn kindje ipv te werken, dus moeten we het even doen met minder geld.
  Bedankt voor het plaatsen van je blogbericht!
  Groetjes, Sanne

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:43

   Ha Sanne,
   Dank je wel voor je enthousiaste en geweldig onderbouwde reactie! Je was er zo snel bij dat er nog niet op de site stond dat je je, om mee te dingen naar het prachtige boek, ook nog even moet abonneren op het gratis maandelijkse online magazine van Greendelicious (zie stap 1 hierboven!). Zou je dat nog willen doen, want dan ding jij mee om dit mooie boek te winnen! IMocht jij de winnaar zijn, dan krijg je bericht via je mail.
   Ik wens je een mooie dag!
   Natascha

 • Reply
  dorothé damman
  11 februari 2018 at 11:07

  Hoi Natascha, al een tijdje geleden samen et mijn dochter de moestuin workshop gevolgd bij jou en geniet nog steeds van mijn moestuin. Probeer ook gezond te eten maar met alle aanbod/info de weg vaak kwijt, heb wel behoefte aan een duidelijk boek met fijne recepten, dus bij deze hou ik mij aanbevolen voor een exemplaar, hartelijke groet van met veel plezier je blog leest

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:39

   Ha die Dorothé,
   Wat leuk om van jou te horen! Het was zo gezellig destijds met jou en je dochter bij de moestuinworkshop in het kookatelier! En wat super om te horen dat je nog steeds van je moestuin geniet. Inderdaad is er veel (vaak verwarrende!) info over gezond eten, dus ik kan mij voorstellen dat dit boek jou interesseert. Ik ga een loting doen uit de reacties hier op mijn blog en ik hoop voor jou natuurlijk dat jij straks de gelukkige winnaar bent. Mocht dat zo zijn, dan krijg je een mailtje.
   In ieder geval dank voor je leuke reactie en een mooie dag!
   Liefs
   Natascha

 • Reply
  Mirella
  11 februari 2018 at 11:29

  Hoi Natascha, wat is dit tof! Ik kook graag ( jouw) pure recepten, maar ben altijd op zoek naar variatie. Verder ben ik genoodzaakt door omstandigheden vanaf begin dit jaar letterlijk pas op de plaats te maken. Mijn accu is leeg en nu moet hij worden opgeladen. Soms twee stappen vooruit, een achteruit of andersom. Best frustrerend, maar wie weet helpt dit boeiende boek met het opladen van mijn accu… Liefs

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:37

   Ha Mirella,
   Dank je wel voor je reactie en je enthousiasme, ook over mijn recepten en kookboeken. Ik weet dat je me actief volgt op Facebook en dat vind ik super. Maar om het boek te winnen moet je je ook nog abonneren op mijn maandelijkse online magazine (gratis!) – zie hierboven bij stap 1…. zou je dat nog willen doen? Dan ding je mee in de loting die ik doe met de reacties en wie weet krijg jij dan dit fantastische boek!
   Vast dank, veel liefs en een mooie dag,
   Natascha

 • Reply
  Anita Sirre
  11 februari 2018 at 11:36

  Ik zou dit boek graag willen winnen om de gezondheid van mij en mijn gezin te verbeteren. Ook zou ik hiermee graag mijn schoonvader bewust willen maken hiervan want die heeft prostaatkanker en wil ook gezonder gaan eten.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:33

   Ha Anita,
   Dank je wel voor je reactie en je inschrijving als abonnee op het online magazine! Wat geweldig dat je zo bezig bent met de gezondheid van jouzelf, je gezin én je schoonvader. Ik ga een winnaar loten uit de reacties, dus natuurlijk hoop ik voor jou dat jij dat zult zijn. Mocht dat het geval zijn, dan hoor je dat via de mail!
   Voor nu een mooie dag en met zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Hanneke
  11 februari 2018 at 12:15

  Dag Natascha, wat een fijne winactie! Ik raak er steeds meer van overtuigd hoe belangrijk goede voeding is en wat het kan doen om een goede gezondheid te houden/bekomen. Nieuwe informatie is heel erg welkom dus ik doe graag ee!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:31

   Ha Hanneke,
   Ja leuke actie he? Fijn dat je zo enthousiast bent en mooie dat je er van overtuigd raakt dat gezonde en goede voeding belangrijk is voor je fysieke en geestelijke welzijn. Ik hoop voor jou natuurlijk dat jij het boek zult winnen: uit de reacties ga ik één winnaar loten. Mocht jij dat zijn dan ontvang je een mail!
   Liefs en een mooie dag,
   Natascha

 • Reply
  Margreet
  11 februari 2018 at 12:28

  Hoi Natascha, ik zou het boek graag winnen en ben erg benieuwd welk effect het kan hebben op mijn klachten (pds/ibs met lactoseintollerantie). Lijkt mij een prima testcase. Hartelijke groet, Margreet

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:29

   Ha Margreet,
   Dank voor je reactie! Ik ga een winnaar loten uit de inzendingen dus ik hoop voor jou natuurlijk dat jij het boek zult winnen. Het zou in elk geval een mooi doel dienen zo te horen.
   Mooie dag en zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Alberthe Papma
  11 februari 2018 at 14:09

  Lijkt me een heel interessant boek. Ben altijd op zoek naar meer info over gezond (en ontstekingsremmend) eten ivm reuma. Zou het dus best willen winnen 🙂 Groetjes, Alberthe

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:28

   Ha Alberthe,
   Dank je wel voor je reactie! Ik ga een winnaar loten uit de inzendingen dus ik hoop voor jou natuurlijk dat jij het boek zult winnen. Het zou in elk geval een mooi doel dienen zo te horen.
   Mooie dag en zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Ans Jacobs
  11 februari 2018 at 14:38

  Hoi Natascha, nu mijn broer ongeneeslijk ziek is ben ik nóg meer bezig met gezonde voeding; mijn gezondheid in eigen hand houden en zo gezond mogelijk oud worden. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek en zou het héél graag winnen! Lieve groet Ans

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:26

   Lieve Ans,
   Jee, wat een akelig bericht over je broer. Het spijt me om dat te horen. Het is goed dat je uit zo’n moeilijke situatie ook weer positieve energie haalt om naar je eigen voeding te gaan kijken! Ik ga loten uit de reacties en hoop voor jou natuurlijk dat jij het boek zult winnen. Voor nu wens ik je een mooie dag, geniet van de zon!
   Liefs,
   Natascha

   • Reply
    Ans Jacobs
    13 februari 2018 at 10:03

    Natascha, dankjewel voor je lieve reactie. Dat je ons nog lang mag inspireren met mooie recepten, foto’s en je blogs over een bewust gezond leven !

    • Reply
     Natascha Boudewijn
     14 februari 2018 at 10:27

     Lieve Ans,

     Graag gedaan en jij ook dank voor je lieve en inspirerende woorden!

     Mooie dag, lieve groet
     Natascha

 • Reply
  Christine Baeyens
  11 februari 2018 at 15:36

  Hallo Natascha,
  ik ben ervan overtuigd dat gezonde darmen ook leiden tot een gezonder brein. Gezond voedsel is hier ook het broodnodige en waardevolle medicijn voor. Ik wil graag leren hoe ik dit zelf in handen kan nemen. Dit boek zou me daar ontzettend bij kunnen helpen!
  Een warme groet, Christine

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:21

   Ha Christine,
   Dank voor je reactie! Je zou daar zeker wel eens gelijk in kunnen hebben…..ik ga uit alle reacties één gelukkige winnaar loten, dus ik hoop voor jou natuurlijk dat jij dat bent.
   Fijne dag en zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Karen de Mos
  11 februari 2018 at 19:39

  Als kind al regelmatig aan de roosvicee-stop, het belletje ging toen nog niet rinkelen dat mijn darmen misschien niet zo blij waren met dat wat als gezond werd gepropageerd. Nu 40 jaar later is het nog steeds uitvogelen wat wel en niet goed werkt. Ook voor een kind met psoriasis… Er is inmiddels zoveel informatie online te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Heel fijn zo’n bundeling van informatie, mooi vormgegeven. Dat past goed naast jouw kookboeken in de keuken 🙂 Lieve groet, Karen

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:20

   Ha Karen,
   Dank je wel voor je reactie! Inderdaad is er heel veel info over gezond eten te vinden en zie ik zelf ook door de bomen het bos niet meer af en toe. Wat mij betreft is vooral naar je lichaam luisteren erg belangrijk, het vertelt je wel wat je nodig hebt. Ik heb in mijn jonge volwassenheid ook last gehad van eczeem en psoriasis, maar dat is helemaal verdwenen sinds ik op deze manier eet. Ik ga loten en hoop natuurlijk voor jou dat jij het boek wint. Mocht dat zo zijn, dan krijg je bericht via de mail!
   Liefs
   Natascha

 • Reply
  silvia
  11 februari 2018 at 20:30

  Hallo Natascha, mijn moeder is al een tijdje met haar gezondheid aan het kwakkelen. Momenteel is ze bewust(er) met haar voeding bezig, welke voedingsstoffen wel goed voor haar zijn en welke ze beter kan laten staan. Binnenkort zijn mijn ouders 35 jaar getrouwd. Ik zou haar dan ook graag verrassen met dit mooie boek waar ze veel aan zou hebben. Ga zo door met je mooie site! Ik heb zelf al weer de nodige lekkere recepten gezien die ik binnenkort wil uitproberen.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:18

   Ha Silvia,
   Dank je wel voor je reactie! Om kans te maken op het boek moet je je ook nog even abonneren op het gratis online magazine van Greendelicious dat elke maand verschijnt; voor zover ik kan zien staan je namelijk niet op de verzendlijst. Zie ook de voorwaarden om mee te dingen hierboven (je abonneren is stap 1!). Fijne dag!
   Natascha

 • Reply
  Gritta
  11 februari 2018 at 22:01

  Dit boek lijkt me super interessant als vervolg op de blog en als combinatie van kennis/ informatie over het samenspel van spijsvertering en het immuunsysteem plus recepten om gelijk aan de slag te gaan – lijkt me geweldig om te winnen.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:17

   Ha Gritta,
   Dank je wel voor je reactie! We doen een loting uit de reacties, dus ik hoop voor jou natuurlijk dat jij de gelukkige bent! Mocht dat zo zijn, dan krijg je bericht via de mail.
   Mooie dag vandaag en met zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Joy
  11 februari 2018 at 23:34

  Dit boek lijkt me super interessant! Ik zou het graag willen winnen, gewoon.. omdat ik het verdien eigenlijk ????
  Ik steek elke dag veel energie in goede voeding, zowel in ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.. Mijn vriend en ik voelen ons er ontzettend energiek door, hebben inmiddels een mooi gezond gewicht en zijn vrij van de verschillende lichamelijke klachten die we voorheen hadden! Het is ook al aardig gelukt om verschillende mensen in mijn naaste omgeving aan te steken met mijn enthousiastme.. ????
  Hierdoor heb ik erg veel interesse gekregen in goede natuurlijke voeding, en zou graag alles willen leren wat in dit mooie boek staat!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 februari 2018 at 11:17

   Ha Joy,
   Dank je wel voor je reactie! Jij en je vriend zijn al geweldig bezig zo te horen, maar je kunt altijd nog wel nieuwe inspiratie gebruiken, toch? Je doet mee met de loting voor het boek en mocht jij de gelukkige winnaar zijn, dan ontvang je een mailtje.
   Een mooie dag en met zonnige groet!
   Natascha

 • Reply
  Petra de Blaak
  12 februari 2018 at 20:30

  Al zó lang heb ik last van allerlei kwaaltjes en er kan maar geen oorzaak worden gevonden. Ik ben “gevoelig” voor ontstekingen, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek. De laatste tijd ben ik goed bezig met voeding en wil me daar graag verder in verdiepen. Tel daar bij op dat ’t vlot en met humor geschreven is (net als ik ben 😉 ) …..ja, lijkt me een perfect boek voor mij!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   14 februari 2018 at 10:31

   Ha Petra, dank je wel voor je reactie. Wat vervelend dat je zo’n last hebt van allerlei kwaaltjes. Maar wel goed dat je zo bewust met je voeding bezig bent daardoor. Om kans te maken op het boek moet je je ook nog even abonneren op het gratis online magazine van Greendelicious dat elke maand verschijnt; voor zover ik kan zien sta je namelijk niet op de verzendlijst. Zie ook de voorwaarden om mee te dingen hierboven (je abonneren is stap 1!). Fijne dag!
   Natascha

 • Reply
  Els van Isterdael
  12 februari 2018 at 21:19

  Ik ben op zoek naar info die me helpt om mijn buik tot rust te brengen. Bijna elke dag heb ik een opgeblazen buik, pijnlijke ingewanden. Dit bezorgt me stress wat de symptomen vaak verergert. Ik eet niet ongezond maar denk dat bepaalde combinaties misschien niet ok zijn voor mij. Ik weet niet of dit boek daar een antwoord kan op bieden, maar mocht dit zo zijn dan zou ik het wel graag winnen.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   14 februari 2018 at 10:33

   Ha Els,
   Wat vervelend om te horen dat je zo’n last hebt van je buik. En als je daar dan weer stress van krijgt, kom je ongemerkt in een vicieuze cirkel….:-( Ik kan mij voorstellen dat je op zoek bent naar manieren om je buik tot rust te brengen en wie weet win jij het boek wel! Uiteindelijk gaan we een loting doen uit alle inzendingen, dus ik kan het je natuurlijk niet beloven…. fingers crossed. Sterkte en beterschap, lieve groet, Natascha

 • Reply
  AnnaB
  13 februari 2018 at 11:26

  Dat lijkt mij erg interessant,ik wil het boek graag lezen en mij eens verdiepen welk voedsel welk effect heeft

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   14 februari 2018 at 10:34

   Beste Anna,
   Dank voor je reactie! Er komt een loting uit de inzendingen en ik hoop natuurlijk voor jou dat je het boek zult winnen. Mocht dat zo zijn, dan krijg je bericht via de mail.
   Voor nu een fijne dag en met zonnige groet!
   Natascha

 • Reply
  Hilde
  13 februari 2018 at 17:58

  Hoi Natascha, wat een gave winactie! Ik zag het boek laatst al in de winkel liggen en het is echt prachtig. ‘Don’t judge a book by its cover’ zeggen ze, maar door je review ben ik ook erg benieuwd geworden naar de inhoud! Verder nog mijn complimenten voor je blog en instagramfeed. Ik kom regelmatig op Duivenvoorde en hoor zodoende wel eens wat over je workshops en coaching. Ga zo door! Groetjes, Hilde

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   14 februari 2018 at 10:36

   Ha Hilde,
   Dank voor je enthousiaste reactie! En de complimenten:-) Leuk om te horen hoor!
   Het is inderdaad een supermooi boek, maar ook de inhoud is niet te versmaden. Ik doe een loting uit alle inzendingen, dus ik hoop voor jou natuurlijk dat je het boek wint! Mocht dat zo zijn, dan krijg je bericht via de mail.
   Mooie dag en zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Marina Boekenstijn
  14 februari 2018 at 12:13

  Wat een mooie win actie! Ik doe graag mee. Ben dol op puur, natuurlijk koken en steek daar veel energie in.
  Ben me er van bewust dat hoe je je voelt en denkt een weerspiegeling is van hoe het met je darmen is gesteld.
  Zou me daar graag nog meer in willen verdiepen en mijzelf en mijn gezin willen voeden met dit mooie boek.
  Aanstaande zondag 18 februari ben ik jarig. Lijkt me een prachtig verjaardagscadeau 🙂
  Nu maar duimen ….. Liefs Marina

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   14 februari 2018 at 12:39

   Ha Marina,
   Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Dat zou zeker mooi uitkomen voor je verjaardag..de actie loopt tot en met zaterdag, dan doe ik de loting en wie weet… als jij het bent krijg je een mailtje. In ieder geval wens ik je een heel mooie verjaardag en voor je nieuwe levensjaar alle liefde, gezondheid en moois op je pad.
   Zonnige groet!
   Natascha

 • Reply
  Marjo
  2 februari 2019 at 17:43

  Ik kook heel graag, maar eigenlijk weinig vegetarisch, omdat ik daar niet zo veel recepten van heb. Ik doe dan ook graag mee.

 • Laat een reactie achter