Salades/ Winter

Celéri rémoulade

Culinaire grandes dames Elizabeth David en Julia Child waren er dol op: de klassieke Franse rémoulade van knolselderij. Een op-en-top Frans gerecht, geraffineerd in z’n eenvoud. Ik heb er in plaats van home made mayonaise mijn citroen-aïoli voor gebruikt, waaraan ik nog wat Dijon-mosterd heb toegevoegd, een snuf zout en vers gemalen zwarte peper.  C’est ça.

Receptuur, foodstyling & fotografie: Natascha Boudewijn

De room die er normaliter ook vaak in gaat (of crème fraiche) heb ik weg gelaten. Het wordt mij anders echt veel te machtig. Dit is een kostelijke salade voor in de winter; je kunt ’t eten bij je hoofdgerecht, maar je kunt er ook wat van op een lekker broodje doen, bijvoorbeeld met een veggie-burger. Bij ons een favoriet op tafel in elk geval!

Dit recept hoort bij de serie Groen Geluk (aflevering maart 2018, over knolselderij).

Celéri rémoulade

Print recept
Voor: voor ca 500 g Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 1 knolselderij van ca 750 g - je moet na het schillen 500 g overhouden
  • 1 portie aïoli (zie link in tekst hierboven)
  • 2,5 el Dijon mosterd
  • snuf (Keltisch of Himalaya) zout
  • vers gemalen zwarte peper

Instructions

1

Verwerk de knolselderij tot reepjes (julienne) met de keukenmachine of op de mandoline.

2

Maak de aïoli volgens het recept (zie voor link in tekst hierboven)

3

Doe de aïoli in een ruime kom en voeg de mosterd, het zout en de peper toe. Meng goed.

4

Doe de juliënne gesneden knolselderij erbij en meng goed. Laat even staan en serveer!

Kanttekeningen

De rémoulade is afgesloten in doos en pot twee dagen houdbaar in de koelkast

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter