(Wilde) kruiden/ Drankjes/ Winter

Smaakwater met forsythia & grapefruit

Wist je dat forsythia eetbaar is? De bloemen hebben niet veel smaak, maar brengen kleur op tafel en op je bord. Het is één van de eerste lente-bloeiers en je kunt de bloemen gebruiken om salades mee op te fleuren, als finishing touch op de soep, of zoals hier in het smaakwater. Idee voor op de Paastafel!

Receptuur, foodstyling & fotografie: Natascha Boudewijn

Ik drink ontzettend veel water.  Zeker als ik achter de computer zit is het eigenlijk niet aan te slepen! Ik maak dan ook vaak heerlijke watertjes van kruiden en eetbare bloemen. Je kunt er de seizoenen heel goed mee volgen.

In de lente gebruik ik graag de bloemen van forsythia en sering. Ze smaken wel wat bitter, dus ik voeg er altijd nog seizoensfruit als grapefruit of (bloed)sinaasappel aan toe, winterharde kruiden als rozemarijn of tijm en specerijen als kaneel en steranijs.

Tips om forsythia zelf te kweken vind je hier.

WAARSCHUWING

Gebruik alléén forsythia waarvan je helemaal zeker weet dat er geen gif is gebruikt, zoals uit je eigen tuin of van een bekende! De meeste forsythia die in de winkel wordt verkocht is dus niet zomaar eetbaar!

 

Smaakwater met forsythia & grapefruit

Print recept
Voor: voor 1 liter Bereidingstijd: 5 minuten + liefst 12 uur op smaak laten komen

Ingredients

  • 1 grapefruit, in mooie partjes
  • paar takjes rozemarijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 liter plat mineraalwater
  • paar takjes forsythia

Instructions

1

Doe de grapefruitpartjes met de rozemarijn, kaneelstokjes en steranijs in een mooie fles. Vul de fles met mineraalwater en zet het liefst minimaal 12 uur in de koelkast.

2

Haal het water ruim voor het serveren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Voeg de forsythia vlak voor het serveren toe; zo blijven de bloemen mooi geel en fris.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter