Winacties kook- en spirituele boeken/ Zelf kweken

Winactie: oogstkoken voor moestuininspiratie!

Seasons magazine bestaat dit jaar 25 jaar! Dat betekent feest en daarom zijn ze speciaal voor deze gelegenheid de archieven ingedoken om een mooie selectie te maken van de lekkerste moestuinrecepten die ooit gepubliceerd zijn. En daar zijn ook 5 recepten van mij bij! Lees verder als je dit boek wilt winnen…

Wil je dit boek winnen? Kijk dan onderaan dit bericht wat je daarvoor moet doen!

Oogstkoken staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met de pure smaken van het seizoen. Het boek biedt voor elke groente- en fruitsoort een handig en praktisch schema, waarin zaai- en oogstmomenten zijn aangegeven en de manieren waarop je je oogst kunt bewaren. Op de receptenpagina’s vind je dan ook nog handige kweektips.

Iedereen met een moestuin of een moesbalkon heeft ’s zomers wel eens te maken met een overschot aan lekkers. Het leuke aan dit boek is dat er een speciaal hoofdstuk is gewijd aan het bewaren van groente en fruit. Of het nu inkuilen is of inmaken, alle conserveermethoden die soms bijna vergeten zijn, komen aan bod. Het maakt het hebben van een moestuin tot een feest waar je ieder jaar opnieuw plezier van kunt hebben.

Van tuinboon tot cranberry en van venkel tot bladmosterd; dit boek biedt zoveel culinaire en kweekinformatie dat je de komende tijd vooruit kunt. En dat komt dan ook nét in een periode dat je handen weer gaan jeuken om buiten aan de slag te gaan. Goede timing!

256 pagina’s / uitgegeven door Fontaine Uitgevers / € 24,95


WINACTIE: maak kans op dit prachtige boek!

Wil je dit boek winnen? Dat kan! Wat moet je doen? Heel eenvoudig:

 1. Abonneer je hiernaast op mijn gratis online magazine dat je elke maand ontvangt (als je al abonnee bent kun je deze stap overslaan!)
 2. plaats hieronder een reactie en vertel waarom jij het boek zo graag wilt winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen – de winnaar krijgt het blije nieuws namelijk via de mail:-)

Abonneer je op het gratis online magazine voor meer winacties (zie sidebar)

De actie loopt tot en met donderdag 15 maart 2018. De winnaar krijgt bericht via email.

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  Wienie Veth
  8 maart 2018 at 10:31

  Wat een prachtig boek! Het lijkt me super om dit boek te winnen om al het lekkers dat uit mijn moestuin komt te kunnen verwerken met nieuwe recepten. Ik maak heel graag lekker maaltijden met alles dat uit de moestuin komt, maar ik vind het ook fantastisch om een kast vol met potten, flessen ed te hebben met chutneys, sappen en drankjes voor onszelf, maar natuurlijk ook om cadeau te doen.
  Ook al mag ik mijzelf inmiddels best een ervaren moestuinder noemen (na zo’n 35 jaar….) denk ik dat er ook voor mij nog steeds genoeg te leren valt. Dus ben ik zeer benieuwd naar alle tips in dit boek.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   8 maart 2018 at 10:51

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie, Wienie! Ik hoop voor jou dat jij de gelukkige bent; we doen een loting en de winnaar krijgt bericht per mail. In elk geval een heel mooi nieuw moestuinseizoen gewenst.
   Liefs,
   Natascha

 • Reply
  karin
  8 maart 2018 at 11:11

  Van de foto op de omslag begint het al te kriebelen om zelf aan de slag te gaan. Ben zelf een fanatieke moestuinierder, vegan kookster en liefhebber van goed eten.
  Ga straks vast beginnen met de knolselderij soep op je blog, van knolselderij uit eigen tuin.
  Dank alvast voor alle mooie inspiratie,,
  liefs Karin

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   8 maart 2018 at 11:18

   Ha Karin, dank je wel voor je reactie! Leuk dat je de cover van het boek zo inspirerend vindt! Ik ben benieuwd of je de soep van je eigen oogst lekker zult vinden…maar dat zal vast wel, het is er echt weer voor:-)
   We doen een loting, dus ik hoop voor jou dat je wint. Mocht dat zo zijn, dan krijg je een bericht in je mail.
   Mooi moestuinseizoen!
   Natascha

 • Reply
  Rineke
  8 maart 2018 at 11:25

  Wat een prachtig boek, ben altijd op zoek naar leuke recepten voor de groenten uit mijn moestuin. Ben iemand die veel van variatie houdt en niet snel 2x hetzelfde kookt, alleen absolute favorieten gaan in de herhaling. Dus altijd weer op zoek naar nieuwe recepten en hevige kriebels om weer te beginnen in mijn tuin.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   19 maart 2018 at 09:49

   Ha die Rineke,
   Dank je wel voor je reactie! Helaas uit de loting afgelopen weekend een andere winnares gekomen…hopelijk doe je een volgende keer weer mee? Ik wens je hoe dan ook een mooi (moes)tuinseizoen!
   Zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Susan Lambeck
  8 maart 2018 at 12:07

  Omdat ik als moestuinmoeder nooit genoeg inspiratie kan hebben om te koken met mijn verse oogst, mijn eigen recepten te schrijven en te fotograferen! Zo meteen ga ik met de allerlaatste pastinaken aan de slag voor een heerlijk verwarmende soep. De eerste peperplantjes komen al op en ik hoop vanmiddag nog even tuinbonen te gaan zaaien. Gefeliciteerd Seasons magazine en fijn oogst- en kookjaar, Natascha!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   19 maart 2018 at 09:51

   Ha die Susan,
   Ja je bent een bezig bijtje, dat is op je mooie blog ook te zien! Helaas is er uit de loting afgelopen weekend een andere winnares gekomen. Ik hoop dat je een volgende keer weer mee doet met de winactie! Mooi moestuinseizoen en met groene groet,
   Natascha

 • Reply
  Dorothe damman
  8 maart 2018 at 12:34

  Lijkt mij een verrukkelijk boek en maakt het hebben van een moestuin nog fijner, wie weet ben ik de gelukkige zou heel fijn zijn

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:34

   Ha die Dororthe!
   Ja, jij als enthousiaste moestuinierder moet dit boek zéker hebben! Ik hoop voor je dat je het gaat winnen als we eind deze week de loting doen….houd je mail in de gaten, want we sturen de winnaar een mailtje. Hoe dan ook een heerlijk nieuw moestuinseizoen gewenst.
   Zonnige groet en liefs,
   Natascha

 • Reply
  Silvia
  8 maart 2018 at 14:13

  Hallo Natascha, vorig weekend was ik in de boekhandel en zag dit geweldige boek! Deze staat inmiddels erg hoog op mijn verlanglijstje. Wat mooi vorm gegeven en wat een geweldige foto’s! Ik heb een eigen moestuin en probeer zoveel mogelijk volgens de seizoenen te eten. Ik kan niet wachten tot dar het voorjaar echt gaat beginnen!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:33

   Ha Silvia,
   Nou dat is ook toevallig! Leuk dat je het boek al had gespot en er blij van werd…. ik hoop voor jou natuurlijk dat jij de gelukkige winnaar wordt in de loting eind deze week. Mocht dat zo zijn, dan krijg je bericht in je mail.
   Ik wens je hoe dan ook een heerlijk nieuw moestuinseizoen!
   Lieve groet,
   Natascha

 • Reply
  Wobbina van Damme
  8 maart 2018 at 19:19

  Hallo Natascha, sinds januari 2018 werk ik als vrijwilliger/hulpkok bij Hotspot Hutspot Rotterdam ( Krootwijk) dat economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen versterkt door onder andere samen te moestuinieren, en te koken in wijkrestaurants, de zogenaamde Hotspots, waar je een goede maaltijd van restaurantkwaliteit tegen een toegankelijke prijs krijgt geserveerd. Ik vind het een geweldig initiatief en ik steun ze graag door mijn vrijwillige deelname.
  Voor onze moestuin is je prachtige boek uiteraard een geweldige gids om de oogst voor dit jaar te verdubbelen!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   8 maart 2018 at 19:51

   Hi Wobbina,
   Dank voor je enthousiaste reactie! Geweldig werk doe jij! Ik hoop voor jou dat je dit boek wint, we doen een loting…mocht jij de gelukkige winnaar zijn, dan krijg je bericht in je mail volgende week!
   Groene groet,
   Natascha

 • Reply
  Riëtte
  9 maart 2018 at 08:34

  Een boel vol prachtige, inspirerende foto’s en heerlijke recepten. Ik word hier net zo blij van als van jouw boeken Natasja!!
  Het is misschien gek om het te zeggen maar zo’n boek die mij misschien helpt en inspireert om mijn dromen te volgen en bij mijn verlangens te komen om een eigen moestuintje te beginnen met al het moois wat dat met zich mee brengt.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:32

   Ha die lieve Riëtte,
   Dat is niet gek hoor, mooie boeken inspireren mij ook om mijn dromen te volgen! Dank je wel voor je mooie reactie, ik hoop voor jou dat je het boek zult winnen. Een moestuin(tje!) is zo heerlijk, dat gun ik je van harte.
   Zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  AnnaB
  10 maart 2018 at 08:09

  Heel erg benieuwd naar de recepten in dit mooie boek

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:30

   Ha Anna,
   Dank voor je reactie; je dingt mee in de loterij, dus houd je mail in de gaten. Eind van de week krijg je bericht, mocht je de gelukkige winnaar zijn.
   Ik wens je een fijne dag!
   Natascha

 • Reply
  Els P
  10 maart 2018 at 17:52

  Vorig jaar kwam ik zo’n beetje om in de tomaten en het enige wat ik kon verzinnen was passata. Heel veel passata! Iedereen die hier langskwam vertrok met een heus voedselpakket: aardbeienjam, passata en nog wat eitjes van mijn kipjes. Niet meteen drie dingen die je samen eet, maar zo zorgde ik toch een beetje voor ontbijt en lunch voor alle visite 🙂
  Ik wil dolgraag met inspiratie om de oogst te verwerken, want met passata heb ik het nu wel een beetje gehad, haha!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:29

   Ha die Els
   Dank je wel voor je reactie en je leuke verhaal over de passata! Zou je je nog wel willen aanmelden als abonnee voor het online Greendelicious magazine (zie hierboven bij de voorwaarden om mee te doen: stap 1), je staat met dit emailadres nog niet geregistreerd namelijk. Dan ding ook jij mee in de loterij om dit prachtige boek te winnen.
   Fijne dag en zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Sigrid Klinkenberg
  11 maart 2018 at 11:09

  Ongeveer vijf jaar geleden zag ik je boek Green delicious puur koken wat ik er erg aantrekkelijk uit vond zien. Ik had een beetje geld geerfd en bedacht me dat ik dit boek nu zomaar kon kopen, ook al had ik niet eens een tuin. Gewoon voor de mooi, kon mij het schelen! Het bleek het begin van een hele nieuwe weg van liefde voor planten en bloemen, eetbare natuur en ik volg nu zelfs een kruiden/wildplukopleiding en onderzoek van alles op het gebied van planten, van parfum en decoratieve make-up maken tot plantaardig verven.
  Mooie natuurlijke ingredienten zijn mijn passie geworden.

  Ieder jaar geniet ik van snijbiet en de verrukkelijke pesto van Oost-Indische kers uit je boek. Nu mag ik vanaf dit jaar meedoen met de volkstuin van mijn vriendin en ik verheug me op samen oogst verwerken.
  Daarom wil ik dit boek graag winnen.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:27

   Lieve Sigrid,
   Wat een prachtig verhaal, het raakt me om dat te lezen. Zo mooi hoe we elkaar allemaal inspireren! En zo fijn om te horen dat je zoveel inspiratie hebt gevonden (en nog steeds vindt:-)!) bij Greendelicious! Dank je wel voor je enthousiasme. We gaan loten, dus ik hoop voor jou dat jij de gelukkige bent! Mocht dat zo zijn, dan krijg je bericht via je mail.
   Veel succes met alle mooie dingen die jij doet, fijne voorjaarsdag,
   Natascha

 • Reply
  anja de koning
  11 maart 2018 at 18:53

  3 Boeken al van jou in huis… fan van het 1e uur en bij de kookgroep geweest van je 3e boek. Je persoonlijke ontwikkelingen op de voet gevolgd. Mens wat ben jij sterker geworden! Mooie prachtige vrouw blijf dicht bij de aarde en al haar heerlijke elementen waar wij in mogen delen. Graag voeg ik deel 4 toe aan de boekenplank. Niet winnen… dan toch maar naar de winkel. Maar je weet maar nooit.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:26

   Ha die lieve Anja,
   Wat een enthousiaste reactie, zo vol liefde, dank je wel! Zo fijn om te horen dat je hier bij Greendelicious inspiratie vindt!
   Dit boek is overigens niet mijn eigen boek – ik kreeg de indruk dat je dat misschien dacht?- er staan wel 5 recepten van mij in. Er komt wel een nieuw boek van mijn hand, maar dat is een boek in de categorie psychologie, over het Japanse shinrin-yoku. Dat ligt vanaf september in de winkel!
   We gaan loten en wie weet ben jij de gelukkige! Ik gun het je van harte. Mocht dat zo zijn, dan krijg je bericht via de mail.
   Ik wens je een heerlijke voorjaarsdag,
   Natascha

 • Reply
  Mia Van de Velde
  11 maart 2018 at 20:29

  Ik ben best wel nieuwsgierig naar dit fantastisch boek. Hopelijk kan ik er van genieten.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   12 maart 2018 at 10:23

   Ha Mia, wie weet ben jij de gelukkige als we gaan loten! Ik gun het je van harte. Mocht dat zo zijn, dan ontvang je bericht per mail.
   Fijne dag en met zonnige groet!
   Natascha

 • Reply
  m chen
  12 maart 2018 at 19:32

  Kan ik gevarieerder en langer van mijn oogst genieten!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 maart 2018 at 09:11

   Beste Mimi,
   Dat zou leuk zijn! Dank voor je inzending…mocht jij de gelukkige zijn die uit de loting komt, dan hoor je dat via de mail.
   Mooi moestuinseizoen!
   Natascha

 • Reply
  Anita H.
  13 maart 2018 at 03:32

  Heerlijk, puur natuur. Ik ben sowieso dol op kookboeken, kan daar geen genoeg van krijgen. Maar dit lijkt nu echt een boek om heel veel te gebruiken.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 maart 2018 at 09:12

   Hoi Anita,
   Dank voor je inzending! De loting is eind deze week, mocht jij de gelukkige zijn, dan hoor je dat via je mail.
   Fijne dag!
   Natascha

 • Reply
  Stella
  2 juli 2018 at 08:56

  dit lijkt mij een heerlijk uniek kookboek wat ik goed kan gebruiken voor de oogst van onze volkstuin 🙂 Fingers crossed!

 • Laat een reactie achter