Winacties kook- en spirituele boeken/ Zelf kweken

Winactie: Puur koken met je eigen oogst

Dit is het boek waarmee het destijds allemaal begon. Ik had mijn blog Greendelicious in 2011 gelanceerd en niet lang daarna kwam ik met uitgeverij Becht overeen dat er een eerste moestuin-kookboek zou komen: ‘Puur koken met je eigen oogst’. Het boek is inmiddels een klassieker en wordt nog steeds goed verkocht. Deze maand maak je kans om een exemplaar te winnen!

Kweken en koken
Mijn eerste boek is rijk geïllustreerd met foto’s die ik elk seizoen maakte in onze eigen achtertuin. Bij elk gewas vind je kweekinformatie en enkele inspirerende recepten. In de tijd dat ik dit boek maakte, was er nog maar weinig te koop in de Lage Landen als het ging over moestuinieren en het verwerken van de oogst. Dat is dus in een aantal jaren flink veranderd!

Vier seizoenen
Het boek biedt inspiratie voor 4 seizoenen. Er wordt ook aandacht besteed aan kweken in potten en bakken, voor diegenen die een kleine tuin of alleen een balkon hebben. Het boek is geschikt voor zowel voor beginnende moestuiniers als thuiskoks van alle niveaus.

176 pagina’s / uitgegeven door uitgeverij Becht / € 19,95


WINACTIE: maak kans op dit prachtige boek!

Wil je dit boek winnen? Dat kan! Wat moet je doen? Heel eenvoudig:

 1. Abonneer je hiernaast op mijn gratis online magazine dat je elke maand ontvangt (als je al abonnee bent kun je deze stap overslaan!)
 2. plaats hieronder een reactie en vertel waarom jij het boek zo graag wilt winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen – de winnaar krijgt het blije nieuws namelijk via de mail:-)

De actie loopt tot en met vrijdag 20 april 2018. Dan doen we een loting en de winnaar krijgt bericht via email!

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply
  Elise Catsburg
  12 april 2018 at 13:30

  We hebben moestuinbakken in de tuin, maar ik weet niet altijd wat ik met de oogst moet/kan doen. Het lijkt me super leuk om door dit boek ideeën te krijgen.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:26

   Ha Elise,
   Dank je wel voor je supersnelle reactie op de winactie! Ik zou voor jou natuurlijk heel blij zijn als je volgende week als winnaar uit de loting zou komen… maar nog even geduld! De winnaar krijgt bericht via de mail.
   Voor nu een fijn weekend alvast en met groene groet,
   Natascha

 • Reply
  Petra van den Berkt
  12 april 2018 at 13:33

  Ik zou het boek dolgraag willen winnen omdat ik 7 jaar lang mijn eigen moestuintje had , nadat vandalen mijn bijbehorend huisje waarin ik ook al mijn materialen had staan in de brand hebben gestoken ben ik nu aangewezen op mlestuinieren op mijn balkon.simpelweg omdat ik niet de centjes had om alles te vervangen en opnieuw aan te schaffen.
  Alle tips vanuit jouw prachtige boek zijn welkom.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:28

   Ha Petra,
   Jee, wat een verhaal is dat! Het zou natuurlijk heel fijn zijn als jij het boek zou winnen om nu op balkon allerlei lekkers te kunnen kweken. Want bij moestuinieren is niet ruimte, maar voldoende liefde zo ongeveer het belangrijkste:-) We doen volgende week een loting, dus mocht jij winnen, dan hoor je dat via de mail.
   Een fijn weekend alvast, hopelijk lekker in het zonnetje op je balkon.
   Lieve groet,
   Natascha

 • Reply
  Chiara
  12 april 2018 at 14:36

  Drie goede redenen 🙂 1. omdat de moestuin al 2 jaar faliekant mislukt op wat kleine succesjes na, 2. omdat dit het laatste boek is om mijn verzameling ‘Natascha boeken’ compleet te maken en 3. omdat ik 29 april jarig ben!
  Geweldige blog, fijn je zo te kunnen blijven volgen na het kookatelier.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:29

   Ha die Chiara!
   Wat een mooie reactie, dank je wel:-) En dus vorig jaar ook niet zo’n superoogst uit de moestuin….? Oefening baart kunst en van mislukkingen leren we het meeste in het leven toch? Maar het zou natuurlijk leuk zijn als je het boek zou winnen….volgende week doen we de loting en mocht jij de gelukkige zijn, dan hoor je het.
   Fijn weekend en liefs!
   Natascha

 • Reply
  jan morsch
  12 april 2018 at 14:37

  Ik heb het boek al, en kook er vaak en graag uit. Maar ik wil het heel graag cadeau doen aan iemand die het ook leuk vindt om vegetarisch te koken, en mooie gerechtjes te maken. Lekkere dingen moet je verspreiden, zodat je er samen van kunt genieten. Dit boek is daar zeer geschikt voor.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:25

   Ha Jan,
   Ja, ik weet dat jij het boek al hebt, zo leuk! En natuurlijk kun je dan ook meedoen om het cadeau te doen aan iemand anders, ik ben het helemaal eens dat je lekkere dingen moet verspreiden om het te kunnen delen! Ik hoop natuurlijk voor jou en degene die jij hiervoor op het oog hebt dat jij volgende week uit de loting komt…. even afwachten nog!
   Voor nu vast een fijn weekend in de moestuin en met zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  m chen
  12 april 2018 at 15:53

  Het is vaak moeilijk om snel inspiratie te vinden voor de oogst van mijn moestuin want je wilt niet altijd hetzelfde gerecht ervan maken zeker als de oogst ervan groot is en dan is een kookboek een hele goede oplossing dus daarom zal ik deze boek graag willen winnen!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:23

   Ha Mimi,
   Dank je wel voor je inzending en je motivatie! We doen volgende week een loting en natuurlijk hoop ik voor jou dat jij de gelukkige winnaar zult zijn van mijn boek!
   Fijne dag en met groene groet,
   Natascha

 • Reply
  Mirjam
  12 april 2018 at 16:04

  iets winnen lijkt me altijd super fijn, maar deze prijs (alleen al door de titel die veel belooft), zou dit voor ons een lot uit de loterij zijn!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:22

   Ha Mirjam,
   Dank je wel voor je reactie! Als je mee wilt dingen naar het boek in de loting, dan moet je volgens de regels van de winactie wel nog abonnee worden van de online nieuwsbrief (zie in de rechterkolom). Ik kan op het mailadres dat je hier hebt ingevuld geen inschrijving vinden namelijk!
   Dank je wel en met groene groet
   Natascha

 • Reply
  Susan Lambeck
  12 april 2018 at 16:27

  Ik heb je boek Share, en geniet van al je recepten, foto’s en inspiratie! Het maakt nieuwsgierig naar je eerste boek en een mens kan nooit genoeg moestuinkookboeken hebben, nietwaar?

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:30

   Ha Susan,
   Ik heb het helemaal met je eens hoor, nooit genoeg kookboeken en al helemaal nooit genoeg moestuinkookboeken:-) Dank je wel voor je reactie. We doen het zoals elke maand, je kent het concept inmiddels! Volgende week een loting en ik hoop voor jou dat jij de gelukkige zult zijn. Even geduld nog dus.
   Een fijn weekend in je moestuin en de keuken en met groene groet!
   Natascha

 • Reply
  Anita H.
  12 april 2018 at 16:54

  Ik ben heel erg voor gezond eten. Helaas maar een bescheiden balkon, maar kan ik best wat planten op kwijt. Lijkt me leuk om hiermee aan de slag te gaan. Sowieso ben ik dol op kookboeken.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:32

   Ha Anita,
   Nou op een balkon kun je zéker veel planten kwijt! Ik heb zelf ooit een moestuinbalkon gehad en de buren keken hun ogen uit wat er allemaal aan eetbaars en moois hing…dus ik hoop voor jou natuurlijk dat jij volgende week uit de loting komt. In elk geval wens ik je voor nu alvast een mooi weekend en dank je wel voor het meedoen!
   Liefs
   Natascha

 • Reply
  Ellen Webbink
  12 april 2018 at 16:58

  Wat een leuke actie! Het boek winnen zou een mooie inpuls zijn voor mijn moestuinplannen. Over een maandje verhuis ik namelijk en heb voor het eerst in tijden een buiten! Wel een terras, dus het worden moestuinbakken. Maar daar kun je ook veel mee bereiken.

  Groetjes!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:33

   Ha die Ellen,
   Spannend dat je gaat verhuizen en wat heerlijk dat je een buiten krijgt! Juist in bakken kun je supergoed moestuinieren, dat wordt genieten:-) We doen volgende week een loting, dus mocht jij de gelukkige zijn, dan hoor je het via de mail. In elk geval heel veel succes met de verhuizing en ik hoop dat je ook nog een beetje van het voorjaarszonnetje kunt genieten.
   Liefs!
   Natascha

 • Reply
  Suzan Krabben
  12 april 2018 at 17:13

  Voor mijn moeder die enorm van moestuinieren houdt. Ze kookt graag iedere dag vol liefde een gezonde maaltijd voor haarzelf en mijn vader. Lijkt me een prachtig boek vol inspiratie.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:20

   Ha Suzan,
   Dank je wel voor je reactie! Als je mee wilt dingen naar het boek in de loting, dan moet je volgens de regels van de winactie wel nog abonnee worden van de online nieuwsbrief (zie in de rechterkolom). Ik kan op het mailadres dat je hier hebt ingevuld geen inschrijving vinden namelijk (wel bij de Shinrin Yoku Academy, maar dat is iets anders:-)!
   Dank je wel en met groene groet
   Natascha

 • Reply
  Paula
  12 april 2018 at 18:41

  My dream: puur koken met mijn eigen oogst uit mijn eigen tuin!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:17

   Ha Paula,
   Dank je wel voor je reactie! Als je mee wilt dingen naar het boek in de loting, dan moet je volgens de regels van de winactie wel nog abonnee worden van de online nieuwsbrief (zie in de rechterkolom). Ik kan op het mailadres dat je hier hebt ingevuld geen inschrijving vinden namelijk!
   Dank je wel en met groene groet
   Natascha

 • Reply
  Sandra HR.
  12 april 2018 at 19:23

  Ik ben wel nieuwsgierig naar dit boek. De vensterbank en de kas staan alweer vol met allerlei zaaigoed. Tomaten, kruiden, tuinbonen, peultjes, radijs, Cavalo Nero en nog veel meer lekkers. Het is vaak lastig om een goed recept te vinden dat de smaak van je zelfgekweekte groenten optimaal tot zijn recht laat komen. Daarom doe ik graag mee met deze actie.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:35

   Ha die Sandra,
   Dank je wel voor je leuke reactie! Klinkt veelbelovend wat jij al allemaal hebt staan… En jij weet natuurlijk weer alles van brood – leuk om elkaar te kunnen inspireren met onze passies! Volgende week is de loting, mocht je winnen dan krijg je bericht via de mail.
   Fijn weekend en liefs,
   Natascha
   PS enne, het is cavólo nero, want caválo betekent paard in het Italiaans:-))

 • Reply
  Leny Wortman
  12 april 2018 at 21:07

  Wat een mooie foto’s en heerlijke gerechten zie ik op de foto’s. Die wil ik wel graag maken. Ik heb ook samen met mijn man een moestuintje, waar we lekker van eten. Maar nieuwe inspiratie is altijd welkom. En nog vegetarisch ook, dat zijn wij ook. En ik zag ook iets met bloemen, dat vind ik ook erg leuk, eetbare bloemen. Zelf kom ik niet verder dan wat bloemen door de sla. Dus ik wil graag meedoen met deze win-actie. Succes met het kiezen. Groetjes Leny

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:37

   Hoi Leny,
   Dank je wel voor je inzending. Wat leuk dat jullie ook zo van het moestuinieren zijn en ook nog vega! Dat zou mooi passen….volgende week is er een loting, dus ik hoop voor jou natuurlijk dat jij de gelukkige zult zijn. Mocht dat het geval zijn, dan krijg je een mailtje met het blije bericht.
   Fijn weekend en in elk geval een heel mooi moestuinseizoen!
   Met groene groet,
   Natascha

 • Reply
  Elisabeth
  13 april 2018 at 00:22

  Ik heb al jaren een piepklein moestuintje, en ik wil mij graag wat meer verdiepen in het creatief verwerken van de oogst en een lekkere maar ook gezonde maaltijd op tafel te zetten, en dit boek zou een uitgelezen kans zijn..

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:38

   Ha Elisabeth,
   Wat klinkt dat leuk, een piepklein moestuintje, ik word nieuwsgierig, hoe zou dat eruit zien? Met allerlei heerlijks, klein maar fijn! Volgende week is de loting en mocht jij de winnares zijn, hoor je dat via de mail. IN elk geval dank je wel voor het meedoen.
   En voor nu een fijn weekend!
   Natascha

 • Reply
  Carla Hansen
  13 april 2018 at 09:52

  De omslag van het boek is zo prachtig…..daar ga ik al van watertanden, laat staan de gerechten aan de binnenzijde…….het maakt mij zeer nieuwsgierig!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:38

   Ha Carla,
   Dank je wel voor je enthousiaste reactie. Volgende week is de loting…mocht jij de gelukkige zijn, dan krijg je een mailtje.
   Fijn weekend en met zonnige groet,
   Natascha

 • Reply
  Angela Heijboer
  13 april 2018 at 16:11

  Wij zijn in december van start gegaan met het aanleggen van een permacultuur tuin. Wij, mijn man en ik zoeken nog volop naar inspiratie welke lekkere recepten we uit eigen tuin kunnen halen. We schaffen nu voornamelijk boeken aan die over permacultuur gaan, maar dit boek is een aanvulling op wat we er vervolgens mee kunnen doen. Groeten van 2 liefhebbers van puur koken!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   13 april 2018 at 16:40

   Ha Angela,
   Wat gaaf dat jullie een permacultuur tuin aanleggen! Dat zouden we allemaal moeten doen! Wie weet komen jullie wel als winnaar uit de loting volgende week en wordt het boek een bron van inspiratie…. nog even afwachten dus. In elk geval een mooi en leerzaam tuinseizoen.
   Groene groet!
   Natascha

 • Reply
  Annet Both
  14 april 2018 at 22:38

  ik ben een grote fan van je, al jarenlang ben ik in het bezit van je eerste twee boeken. De winactie wil ik benutten om mee te dingen voor mijn lieve buurvrouw en vriendin Marieke, zij werkt inmiddels alweer 3 jaar hard in haar moestuin en is al sinds haar vroege jeugd vegatarier. Omdat ze mij met mijn chronische pijn en ongemakken altijd een helpende hand biedt, thuis en in de moestuin, wil ik haar graag nomineren voor de prijs en haar voor al haar steun aan mij bedanken. We zijn zo graag in de moestuin, dat het bijna een verslaving is geworden en genieten daar altijd volop, met het boek kan ze dan ook weer nieuwe receptuur toevoegen en genieten van de oogst.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   21 april 2018 at 21:02

   Ha Annet, dank voor je enthousiaste inzending! En wat een mooie bestemming???????? De loting is vanavond, dus je hoort het via de mail, mocht jij het boek winnen. Hoe dan ook een super moestuinseizoen en veel,liefs!
   Natascha

 • Reply
  Nelly
  15 april 2018 at 16:58

  Er gaat niets boven koken met producten uit je eigen tuin.

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   21 april 2018 at 21:03

   Ha Nelly! Helemaal mee eens! Dank voor je inzending. Goed moestuinseizoen en met groene groet,
   Natascha

 • Reply
  Petra Bader
  16 april 2018 at 08:12

  Beste Natascha,
  Je culinaire tips met paardebloemen doen mij verlangen naar veel meer ideetjes van jou. En de foto’s die ik voorbij zien komen zijn likkebaardend mooi. Ik ben heel benieuwd naar je kookboek!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   21 april 2018 at 21:04

   Ha Petra! Dank voor je enthousiaste inzending. De loting is vanavond, dus mocht jij de gelukkige zijn, dan krijg je een bericht in je mail. Wens je hoe dan ook een prachtige lente????
   Natascha

 • Reply
  Nicole
  17 april 2018 at 17:41

  Leuk boek! Ik heb nog wel wat oefening nodig qua groene vingers. Want vorig jaar was mijn oogst, gekweekt op de vensterbank, nogal schraal. Fijn dat je ook informatie krijgt over het kweken. Sowieso is het juist leuk om je eigen groente te gebruiken. Ook lekker duurzaam!!

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   21 april 2018 at 21:06

   Ha Nicole, haha, we zijn allemaal ooit met een wat schrale oogst begonnen???? Als je maar volhoudt en leert van wat er mis ging, dan komt het helemaal goed. Vanavond is de loting, dus mocht jij de gelukkige winnaar zijn, dan krijg je een mail. Hoe dan ook wens ik je veel plezier en moois in dit nieuwe moesseizoen.
   Natascha

 • Reply
  Joseph
  20 april 2018 at 09:29

  Na vorig jaar succes te hebben gehad met de eetbare pompoen, wil ik dolgraag een herhaling en flinke upgrade doen. Zelf boontjes kweken en tomaten, wortels en aardappelen je hebt het in de gaten 🙂 Alleen ben ik nieuw met het begrip moestuin zoals ik al zei, meer bekend met bloemmetjes op een rij. Daar breng ik ontzettend graag verandering in, als ik je prachtige boek win! Dan krijg ik inspiratie in overvloed, zie heerlijke maaltijden tegemoet. Vol trots genieten van eigen oogst op je bord, aan lekker eten nooit te kort. Dolgraag wil ik dit delen met vrienden + familie, want geluk alleen voor jezelf houden doe ik liever nie(t). Kan alleen nog hopen dat mijn wens wordt vervuld, nu rest mij het afwachten en dat test mijn geduld 😉 Bedankt voor het lezen van mijn rijm, dat was het zo’n beetje ‘t is goodbye time !

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   21 april 2018 at 21:08

   Jee Joseph, wat een prachtige inzending in rijmvorm! Het lijkt wel Sinterklaas???????????? Dank je wel voor de moeite die je hebt genomen, je enthousiasme wordt zeer gewaardeerd. Vanavond loten we een winaar uit de geldige inzendingen, dus mocht jij het boek winnen, dan krijg je een mailtje.
   Met zonnige groet en een mooi voorjaar!
   Natascha

 • Reply
  Marjan Pols de Pee
  20 april 2018 at 12:38

  Hi Natascha,
  Ik word altijd zo blij als ik je mail binnen krijg met mooie fotos, inspirerende teksten en zo heerlijk echt van jou Zelf ???? alleen er naar kijken zorgt al voor ontspanning! Ik ben erg benieuwd naar je boek, het ziet er veelbelovend uit! N feestje om hem te winnen ☘️

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   21 april 2018 at 21:10

   Ha Marjan! Dank voor je enthousiaste reactie, wat leuk om te horen dat je de nieuwsbrief inspirerend vindt???????????? Jij hebt zelf ook een prachtige site zie ik, met heel interessante inhoud. Ben je meteen gaan volgen op Facebook! We doen vanavond de loting, dus mocht jij de winnaar zijn, dan ontvang je een mailtje.
   Zonnige groet!
   Natascha

  Laat een reactie achter