(Wilde) kruiden/ Lente/ Zoets

Zoete fritters van paardenbloem

Kijk, dit vind ik nou de ideale blije zoete snack voor bij de thee in deze tijd van het jaar. Het is in een kwartiertje klaar en ziet er zó vrolijk uit. Beetje honing en poedersuiker erover en je hebt een heerlijk en origineel gerechtje. En een mooie bestemming voor al die paardenbloemen in je tuin of het park. Pluk ze midden op de dag, dan staan de bloemen helemaal open en zijn ze uitermate geschikt om ze tot deze fritters te verwerken.

Receptuur: iets aangepaste versie van een oud recept van Elisabeth Luard / Foodstyling & fotografie: Natascha Boudewijn

Meer weten over de geneeskrachtige eigenschappen van paardenbloem? Klik hier! Dit recept hoort bij de serie Groen Geluk (aflevering april 2018, over paardenbloem).

Zoete Fritters van Paardenbloem

Print recept
Voor: voor 4 personen Bereidingstijd: ca 15 minuten

Ingredients

  • 24 paardenbloemen
  • 1 ei van een blije kip
  • 150 speltbloem
  • 300 ml licht bier (ik gebruikte Belgisch bier uit de natuurwinkel)
  • olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloem of arachide
  • poedersuiker en honing om te serveren

Instructions

1

Schud de paardenbloemen zodat er geen insecten meer inzitten. Als je het niet helemaal vertrouwt, was ze dan heel voorzichtig en dep goed droog met keukenpapier (dat doe ik zelf nooit overigens, ik pluk ze in een park waar honden niet mogen komen).

2

Breek het ei in een kom en meng met een garde met de bloem. Voeg er geleidelijk het bier aan toe tot je een smeuïg beslag hebt.

3

Verhit de olie in een pan met dikke bodem, net genoeg om de bloemen er straks op hun kop in te leggen.

4

Test uit of het de juiste temperatuur heeft door er een klein lepeltje van het beslag in te doen. Als het spettert en zich door de pan verspreid, moet je nog wat bloem door het beslag kloppen. Als ’t te dik is, nog wat bier.

5

Haal de bloemen door het beslag en laat ze in porties in de olie bakken. Met een minuut of twee zijn ze gerezen en bruin en kun je ze er met de schuimspaan uit halen. Leg op een bord met keukenpapier om te laten uitlekken.

6

Serveer de fritters op een schaal bestrooid met poedersuiker en besprenkeld met wat lekkere honing.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter