Lente/ Toetjes/ Zoets

Aardbei-ijsjes met sering

De seringen staan er prachtig bij! Deze bloemen zijn eetbaar en niet heel veel mensen weten dat. Ik vind ze wel een beetje bitter smaken, dus gebruik ze met mate (en alleen als je zeker weet dat ze onbespoten zijn, gif-vrij!). Ze staan zo prachtig in een karaf met kruidenwater op tafel, over een salade of de soep. En in deze ijsjes zijn ze natuurlijk ook spectaculair!

De heerlijk geurende seringbloemen staan symbool voor huiselijk geluk en de lente. Zonder sering zijn de ijsjes trouwens ook zalig hoor!

Dit is een recept uit mijn nieuwste kookboek Share, de foodstyling & fotografie van dit gerecht deed ik zelf.

Aardbei-ijsjes met sering

Print recept
Voor: voor 4 ijsvormpjes van 7 x 4 cm, bijvoorbeeld van het merk Silikomart (verkrijgbaar bij kookwinkels) Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiding en minimaal 5 uur in de vriezer

Ingredients

  • ca 5 dl kokoswater
  • ca 120 g aardbeien, in plakjes
  • 1 kleine seringbloem, individuele bloemetjes losgehaald
  • 4 ijslollyvormpjes met houten stokjes (zie hierboven)

Instructions

1

Leg de vormpjes op een ondergrond die in de vriezer past, bijvoorbeeld een klein dienblad. Maak ruimte in de vriezer.

2

Vul de vormpjes voor de helft met het kokoswater.

3

Verdeel de helft van de plakjes aardbei en de bloemen in het vormpje. Verdeel daarna de rest van de aardbei en bloemen over de stokjes, zodat die niet zichtbaar meer zijn.

4

Zet minimaal 5 uur in de vriezer.

Kanttekeningen

glutenvrij en vegan

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter