Lente/ Salades

Salade van geroosterde oerradijs & meiknolletjes

Dit recept bedacht ik voor de serie ‘De Veggiechef’ in Seasons. Ik gebruikte zowel het loof als de knollen van de oerradijs. Het roosteren van radijs en meiknolletjes is misschien wat ongebruikelijk, maar het is superlekker en weer eens een andere bereiding dan we gewend zijn. Voor de liefhebbers van pittige, aardse en bittere smaken is deze salade een must.

Fotografie: Ernie Enkelaar, Receptuur & foodstyling: Natascha Boudewijn, Styling Paula Schouten

Salade van geroosterde oerradijs met een vinaigrette van bieslook

Print recept
Voor: 2 à 3 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • bosje meiknolletjes - gebruik zowel knolletjes als loof (ca 10 stuks), gewassen en gedroogd
  • bosje oerradijs - gebruik zowel radijs als loof (ca 10 stuks), gewassen en gedroogd
  • 4 eetlepels neutraal smakende, extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels honing (of vegan: ahornsiroop, A kwaliteit)
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper
  • pluksla - twee handen
  • klein handje amandelschaafsel, kort geroosterd in droge koekenpan tot goudbruin
  • voor de vinaigrette
  • 30 ml neutraal smakende, extra vergine olijfolie
  • 15 ml citroensap
  • handje fijngehakte bieslook
  • snuf zout en vers gemalen peper
  • balsamico voor over salade

Instructions

1

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Meiknolletjes en oerradijs wassen, drogen en in de lengte halveren. Mengen met de olijfolie en honing en flink wat zwarte peper en snuf zeezout. Verdeel op bakplaat en rooster circa 15 minuten. Laat iets afkoelen.

2

Maak intussen de vinaigrette: klop wat zout en peper met het citroensap tot het is opgelost en voeg de olijfolie toe. Proef of de smaken goed zijn en meng er tot slot de bieslook door.

3

Meng de pluksla met de vinaigrette en verdeel over een schaal. Leg er de meiknolletjes en radijs op en strooi er het amandelschaafsel over. Maak af met wat balsamico en serveer direct.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter