Food for the Soul

Het kleine shinrin-yoku boek: vanaf september in de winkel!

Heerlijk om weer te mogen aankondigen dat er een nieuw boek van mij gaat verschijnen! Deze keer geen kookboek, maar spiritueel boek. ‘Het kleine shinrin-yoku boek’ is vanaf september te koop in de (online) boekhandels.

Helende atmosfeer
Shinrin-yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden in het bos’. In het Engels wordt het vertaald als ‘forest bathing‘ of ‘forest therapy‘.  Je neemt geen écht bad in het bos, maar je dompelt je onder in het groen. Dat doe je door je zintuigen bewust te openen en de helende atmosfeer van het bos als het ware je lichaam en geest in te laten stromen. Daardoor ervaar je een diepe ontspanning en ontstaat er ruimte om ‘uit je hoofd’ te komen. Je ervaart het ‘hier en nu’ en wordt stil. Shinrin-yoku reduceert stress, verlaagt je bloeddruk en geeft je immuunsysteem een boost, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Eigen methode
Shinrin-yoku verovert in rap tempo de wereld. De New York Times noemde het al ‘the new yoga’ en in de media wordt het dé trend van 2018 genoemd. Wat mij betreft blijft het niet bij een trend, maar delen we de kracht van de natuur op grote schaal met zoveel mogelijk mensen! Dat is één van de redenen dat ik dit boek heb geschreven: over shinrin-yoku was nog niet zoveel bekend toen ik het intuïtief ontdekte tijdens mijn burn-out. Het bos heelde mijn lichaam en geest zo snel en wonderbaarlijk, dat ik op zoek ging naar informatie op internet. Toen stuitte ik op shinrin-yoku en ik herkende mijn eigen ervaring. Ik verdiepte me in de vele wetenschappelijke onderzoeken, volgde een opleiding tot gecertificeerd natuurcoach en ontwikkelde mijn eigen methode shinrin-yoku, passend bij de cultuur en de bossen in de Lage Landen.

Hands-on
Vervolgens begon ik met het geven van workshops ‘Kennismaken met shinrin-yoku’. De interesse en het enthousiasme van de deelnemers was en is groot (lees hier wat ze erover zeggen!). Zo groot dat ze zelf ook graag vaker het bos in wilden voor een bosbad – maar daarbij was wat ondersteuning meer dan welkom. Dat was dus nog een goede reden om een boek te schrijven met een hands-on manier om zelf met shinrin-yoku aan de slag te gaan. Passend bij onze vaak hectische levens en ons verstedelijkte land met bossen waar het eigenlijk bijna nooit écht stil is. Het wordt een mooi uitgevoerd, klein en handzaam boekje met zowel foto’s als illustraties. Het legt uit wat shinrin-yoku nu eigenlijk is en neemt je met vele inspirerende oefeningen aan de hand. De oefeningen zijn aangepast aan de seizoenen en je kunt ze zowel alleen als in een groep, in zowel bos, stadspark als je eigen achtertuin doen.

‘Het kleine shinrin-yoku boek’ verschijnt in september en is straks te koop bij (online) boekhandels.

176 pagina’s / uitgegeven door Altamira / € 14,99


Ook leuk!

Intussen is shinrin-yoku zo’n grote trend aan het worden, dat de vraag naar een professionele opleiding tot Gids Shinrin Yoku ook groeit. Ik kreeg zoveel verzoeken van zowel professionals als coaches, psychologen en trainers, maar ook van andere geïnteresseerden dat ik vanaf deze zomer de Shinrin Yoku Academy start, waar je terecht kunt voor een professionele jaaropleiding. Daarnaast zijn er regelmatig inspirerende workshops, waarin de helende eigenschappen van de natuur en elementen uit shinrin yoku centraal staan. De activiteiten vinden plaats in de regio Voorschoten en Wassenaar. Interesse? Meld je hier aan als geïnteresseerde!

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter