Winacties kook- en spirituele boeken

Winactie: Héél veel Veg!

Dit heerlijke kookboek van de inmiddels ook op het vasteland van Europa bekende, sympathieke Britse auteur, kok en presentator Hugh Fearnley-Whittingstall is één van mijn lievelingskookboeken. Het staat nergens expliciet genoemd, maar het hele boek is vegan ofwel plantaardig. Niet dat je dat merkt, of dat je de zuivel mist. En dat vind ik knap! Dit boek kun je deze maand winnen, want ik mag van uitgeverij Becht een exemplaar onder jullie verloten!

Boulangère van aardappel
Eigenlijk is de beste omschrijving van dit boek ‘Groentefeest’! Hugh bereidt de groenten van alle jaargetijden op zoveel verschillende manieren dat het je af en toe duizelt…. in de oven, als salade, spicy, in de soep, rauw, als mezze of tapas…. aardappels en granen hebben een heel eigen hoofdstuk, waar je zowel veel inspirerende recepten met aardappel vindt (ovenfriet met zeewier, kóstelijk! of boulangère van aardappel), maar ook allerlei lekkers met quinoa, boekweit, spelt, gort en rijst.

Aanwinst
Wie inspiratie zoekt om vaker met groenten van het seizoen te koken hoeft niet verder te zoeken: in dit 416 pagina’s tellende, heerlijk royale kookboek vind je altijd iets waar je trek in hebt (en waar je tijd voor hebt, want er staan ook heerlijke snelle gerechten in!). Als ik dan toch één minpuntje moet noemen… de foto’s zijn niet helemaal mijn smaak, maar ja, een kniesoor die daarop let (wat een raar woord eigenlijk, ‘kniesoor’!)/ Dit boek is al met al een grote aanwinst voor wie vaker puur plantaardig en gezond wil eten en niet al te lang in de keuken wil staan.

Ik mag een exemplaar van dit geweldig boek weggeven… dus doe mee! Wie weet ben jij de gelukkige….

416 pagina’s / uitgegeven door uitgeverij Becht / € 24,99


WINACTIE: maak kans op dit prachtige boek!

Ik mag een exemplaar van dit boek verloten! Wil jij winnen? Doe dan mee! Wat moet je doen? Heel eenvoudig:

 1. Abonneer je hiernaast op mijn gratis online magazine dat je elke maand ontvangt (als je al abonnee bent kun je deze stap overslaan!)
 2. Plaats hieronder een reactie en vertel waarom jij het boek zo graag wilt winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen – de winnaar krijgt het blije nieuws namelijk via de mail:-)

De actie liep tot en met vrijdag 13 juli 2018. DE LOTING IS GEWEEST EN DE WINNAAR HEEFT BERICHT ONTVANGEN. IEDEREEN HEEL ERG BEDANKT VOOR HET MEEDOEN (het is helaas niet meer mogelijk op elke reactie individueel te reageren, maar ik lees de reacties natuurlijk wel en wil jullie hierbij allemaal van harte danken voor de moeite die je nam om mee te doen!!!)

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  tessa van tuijl
  28 juni 2018 at 09:40

  Ik vind het echt een geweldig boek!!!! Ik heb het nu te leen van de bibliotheek. Maar heb er al enkele lekkere recepten uit gemaakt. Sinds een tijdje eet ik volledig plantaardig en ik kan wel een goed boek gebruiken waarin ik recepten vind, waarmee ik mijn zelf geoogste groente en fruit kan gebruiken voor overheerlijke plantaardige gerechten!!!

 • Reply
  Judith
  28 juni 2018 at 09:59

  Tja, eigenlijk hoef ik er niet zo veel aan toe te voegen…. Ik volg je al een paar jaar en ben zeker ook geïnteresseerd in het prachtige boek ” heel veel Vega”. Om het te winnen zou natuurlijk geweldig zijn en kan ik vele gezinsleden blij maken!

 • Reply
  Nannette
  28 juni 2018 at 10:11

  Sinds een aantal maanden laat ik vlees staan maar ik wil eigenlijk overgaan op veganistisch en daarbij zou dit schitterende boek zeker van pas komen voor kookinspiratie

 • Reply
  Hilkje van Veen
  28 juni 2018 at 10:17

  Beste Natascha,
  Ben al een tijd op zoek naar een goed vegetarisch kookboek. Mijn dochter van 15 eet sinds een jaar veganistisch en daar ben ik heel trots op! Ze wil dit echt vanwege het milieu en dierenleed. De rest van de familie doet vaak ook mee. Maar heel fijn om dan recepten te hebben waar de mannen niet van doorhebben dat ze het vlees missen…
  Verder heb ik een moestuin waar veel verschillende groentes uit komen. Heerlijk om daarmee nieuwe recepten te proberen!

 • Reply
  Sandra Douwes
  28 juni 2018 at 10:19

  Zijn eerste boek heb ik al jaren en dat is een van mijn favorieten.
  Fijn om recepten uit te maken en super lekker
  Dan moet deze vast ook super zijn.

 • Reply
  Lydia Bruins
  28 juni 2018 at 10:20

  Altijd op zoek naar lekkere vegetarische gerechten, om mijn echtgenoot te overtuigen wat vaker geen vlees te eten.
  Daarom volg ik jou ook Natascha, via jouw blog. Dank!

 • Reply
  Anne
  28 juni 2018 at 11:09

  Ik xou dit boek graag willen winnen omdat ik na lange tijd ziek geweest te zijn en geen moed te hebben gehad om goed te eten of te koken wel wat inspiratie zou kunnen gebruiken. Het lijkt mij een heel fijn kookboek !

 • Reply
  Wendy Smits
  28 juni 2018 at 11:09

  Ik kook nogal veel met vlees en vis en wil dolgraag meer en vooral creatiever aan de slag met groenten. Groenten vind ik een prachtig product en ondanks dat ik het veel gebruik, vind ik nou eenmaal dat ik er veel meer uit kan halen 🙂 Plus ik wil heel graag gewoon minder vlees en vis eten omdat ik op die manier een steentje bij wil dragen aan het milieu op meerdere vlakken. Dus yep, ik wil dolgraag dit mooie boek met kniesoor-plaatjes 😉 winnen!

 • Reply
  Sigrid Klinkenberg
  28 juni 2018 at 11:59

  Hoi Natascha,

  Ik zou dit boek graag winnen omdat ik eigenlijk vind dat vlees(wat ik al nauwelijks eet) maar ook zuivel eten niet meer kan voor mezelf. De vegan hapjes die ik buiten de deur eet vind ik altijd zo verfijnd van smaak. Ik ben niet zon keuken prinses dus ik heb er eerst hulp bij nodig in de vorm van een voorgekauwd recept (niet letterlijk a.u.b. beetje ongelukkig woord in deze) En een vers nieuw kookboek inspireert natuurlijk altijd!

 • Reply
  Mieke Agnes de Vrijer
  28 juni 2018 at 13:04

  Lieve Natascha, ik ken je vanaf je start in de Bollenschuur met het kookatelier, de wijnproeverijen, de cursussen en de fantastische arrangementen o.a. voor mijn 40 jarig jubileum. Ik reed op een namiddag ernaar toe en voordat we het wisten hebben we wel een uur over al je ideeën en inspiratie gesproken en de herkenning van aspecten van het leven bij elkaar. Inmiddels duwt het leven je ‘vanzelf’ een bepaalde richting uit die zich steeds meer ontvouwt. Ik volg het met belangstelling en ontroering soms.
  Mijn eetpatroon is weer terug bij vroeger; nl. veel groenten en fruit. Geen vlees en af en toe vette vis. Ik heb behoefte aan recepten en breng een aantal in de praktijk, met succes. Een nieuwe impuls kan ik goed gebruiken mede omdat ik moet letten dat ‘op mijn leeftijd’ ik geen tekorten krijg. Bijzonder wat je allemaal bereikt en hoe je je talenten ontplooit. Hoop je weer een keer te ontmoeten tijdens één van je ‘retreats’ of vergelijkbaar. Hartegroet, Mieke

 • Reply
  Leonie Knoester
  28 juni 2018 at 14:04

  Hoi Natascha,

  Ik zou dit boek graag willen winnen omdat jij al vaker tips of aanbevelingen hebt gegeven die allemaal zo goed bij mij passen! Vega of vegan koken is niet meer zo “vreemd”, gelukkig. Ik hou nog steeds van feestjes en heb een gezin; ik laat ze graag meegenieten van heerlijkheden zonder vlees!

 • Reply
  m chen
  28 juni 2018 at 14:47

  Ben zeker een vleeseter en zal het ook altijd zijn maar ik merk dat ik vaker onbedoeld dagen maaltijden nuttig zonder vlees en heb er geen moeite mee deze kookboek zal mij meer inspiratie geven voor smakelijkere maaltijden zonder vlees!

 • Reply
  Ingrid
  28 juni 2018 at 16:54

  De tijd is aangebroken dat we zuinig moeten zijn op de wereld en ons zelf. Duurzaamheid betekend ook bewustwording van eten. Een mooi vegan boek zou mij helpen dat het niet ingewikkeld moet zijn om langer van deze planeet te mogen genieten.

 • Reply
  Joseph Steins
  29 juni 2018 at 09:44

  Ik heb nooit goed geleerd te koken. Mijn vader vond het vrouwenwerk, mijn moeder bakte er niets van. En dus was het vaak een blik bonen opentrekken en een knakworst met mosterd erbij. Alles veranderde toen ik mijn vrouw ontmoette. Sinds dat moment at ik als een Koning. Wat kon ze heerlijk koken!! Helaas tobt zij nu met haar gezondheid. Koken gaat vanwege de rheuma niet meer. En ook al geeft ze me goeie instructies, ik kan net iets eetbaars maken, speciaal is het niet. Mijn vrouw kookte op gevoel, ik heb toch graag een duidelijk en vooral lekker recept. Onze maaltijden zijn nu niet bepaald een feestelijke vooruitblik vande dag. En daar zou ik met jullie hulp graag verandering in aanbrengen. Eten met smaak en heel veel Veg, zonder de stress van een man met 2 linkerhanden… Dromen mag, is het niet zo?! Héél graag maak ik kans op dit fijne kookboek & verras zo de liefde van mijn leven!!

 • Reply
  Charlotte
  29 juni 2018 at 16:13

  Vier vakantie met mijn familie in eigen huis.
  Zittend in ons opblaaszwembadje, voor de buis.
  En als het dan etenstijd is…
  Merken we een groot gemis.

  Geen BBQ of viscurry, dat is zo fijn.
  Vega is wat we overtuigd en gelukkig mee zijn.
  Maar het drukt dan toch een beetje de Zomerse pret.
  Als je geen kookboek vol smakelijke groente recepten hebt.

  Dus hoop ik dat ik geluk heb en win.
  Vandaar dat ik een rijmpje verzin.
  Straks kunnen genieten van elke maaltijd?
  Fingers crossed en lieve groeten van deze meid!!!

  Charlotte

 • Reply
  Anna
  30 juni 2018 at 07:10

  Ik kook steeds minder met vlees,maar mijn vriend is geen liefhebber tot nog toe. Hopelijk kan ik hem met de lekkere recepten uit dit boek wel blij maken en overhalen geen vlees te tene

 • Reply
  Anita H.
  1 juli 2018 at 21:11

  Hoewel ik de overstap naar vega / vegetarisch (nog) niet heb gezet, wil ik graag zo weinig mogelijk met dierlijke ingrediënten koken. Wat inspiratie is daarbij altijd welkom. Dit lijkt me een heel fijn boek daarvoor.

 • Reply
  Stella
  2 juli 2018 at 08:57

  ook zeer benieuwd naar dit boek, ik eet al een tijdje vega en I LOVE IT! Maar ben geen super kok -volgens mijn man dan- waardoor hij geloof ik niet overtuigd raakt om ook vega te worden. Zou dit boek een goede zet zijn? ik denk van wel!

 • Reply
  Susan Lambeck
  2 juli 2018 at 16:36

  Ik eet al een tijdje vegetarisch, maar ik vind het soms lastig om alle voedingsmiddelen binnen te krijgen, waardoor ik nu een ijzertekort heb. Inspiratie is dus meer dan welkom!

 • Reply
  Annet Both
  2 juli 2018 at 22:26

  heel veel zin in heel veel veg! past helemaal in mijn levensstijl met biologische moestuin en laat ik nu ee groot fan zijn van Hugh….ik maak graag kans. een mooi verjaardagskado voor mijn 50e verjaardag komende 11 juli!

 • Reply
  Judith
  4 juli 2018 at 14:38

  Hai Natascha,
  Wat lijkt me dit een mooi boek! Ik heb een jonge vrouw ik gedachten, die graag voor anderen kookt. Ze is heel kien op gezond, bio en vegetarisch. Maar veganistisch gaat nog een stapje verder. Ik zou het heel mooi vinden als ik dat boek aan haar door zou kunnen geven, ter inspiratie voor haar. (en hopelijk indirect ook voor mij haha).
  Hartelijke groet,
  Judith

 • Reply
  Silvia
  5 juli 2018 at 08:04

  Sinds vandaag ga ik aan de slag met de whole30. Ik zal deze 30 dagen veel groente gaan eten. Ik heb al de nodige groenterecepten die ik wil gaan gebruiken, maar om met mijzelf deze uitdaging aan te gaan, zou het toch wel heel gaaf zijn om ook leuke en lekkere recepten uit het boek Heel veel Veg! te gaan maken. Ik ga duimen…

 • Reply
  Martiene
  9 juli 2018 at 17:42

  Met groenten zit je eigenlijk altijd goed, zeker als je bij het koken met allerlei dieetwensen rekening moet houden. Ik zou dan ook erg graag Héél veel Veg toe willen voegen aan mijn kookrapportoire!

 • Laat een reactie achter