Toetjes/ Zoets/ Zomer

Clafoutis van wilde perzik & mascarpone

Dit op-en-top Franse gerecht houdt het midden tussen gebak en een dessert en je kunt het eigenlijk op elk moment van de dag eten. Je kunt er allerlei soorten fruit in verwerken. Ik koos vandaag voor die prachtige wilde perziken die je nu overal ziet. Ik heb er een Italiaans tintje aan gegeven door mascarpone te gebruiken.

De clafoutis is in no time klaar, dus mocht je eens onverwacht bezoek krijgen, dan flans je dit gerecht zó in elkaar.

Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn 

Clafoutis van wilde perzik & mascarpone

Print recept
Voor: voor 3 à 4 personen Bereidingstijd: Bereiding: 20 minuten, oventijd: 30 minuten

Ingredients

  • beetje boter om je vorm in te vetten
  • 3 rijpe wilde perziken (of gewone), geschild, pit verwijderd en in parten gesneden
  • 125 gram mascarpone
  • 3 eieren van blije kippen (code 0 of 1)
  • 3 eetlepels ahornsiroop (A kwaliteit)
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 60 gram speltbloem
  • optioneel: poedersuiker en wat muntblaadjes om erover te strooien vlak voor het serveren

Instructions

1

Verwarm je oven voor tot 180 graden.

2

Vet een ovenschaal in (ik gebruik graag een ronde quichevorm van ca 27 cm doorsnede) met boter en leg er de partjes perzik in.

3

Klop met een keukenmixer de mascarpone, eieren, ahornsiroop, vanille-essence en de speltbloem tot een soepel beslag.

4

Giet over de perziken en zet 30 minuten in de oven of tot de clafoutis mooi goudbruin is.

5

Laat even afkoelen en bestuif eventueel met de poedersuiker.

Kanttekeningen

Je kunt natuurlijk ook nectarines gebruiken (die hoef je dan niet te schillen), of kersen, appel, peer..... al naar het seizoen!

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter