Groente/ Salades/ Soepen

Dukkah – Egyptische topping van specerijen & noten

Dukkah is een ontzettend lekkere mix van specerijen en noten uit Egypte. Als je van specerijen houdt en dit nog nooit hebt geproefd, dan moet je het zeker maken! Het is zo klaar en je kunt het overal overheen strooien: groenten, soepen, salades, eieren, een heerlijke boterham met een dun laagje hummus & avo …. en over dit gerecht, geroosterde bloemkool met labneh is het ook zalig!

Receptuur, fotostyling & fotografie: Natascha Boudewijn

Dukkah

Print recept
Voor: voor ca 200 g Bereidingstijd: 5 minuten

Ingredients

  • 100 g gemengde rauwe noten, ongezouten
  • 50 g sesamzaad
  • 40 g korianderzaad
  • 15 g komijnzaad
  • 1/4 tl Keltisch zeezout
  • 1/4 tl zwarte peper, vers gemalen

Instructions

1

Rooster de noten in een koekenpan (geen olie of boter toevoegen) op middelhoog vuur terwijl je de pan een beetje schudt. Loop intussen niet weg, want ze verbranden razendsnel! Zodra je de noten ruikt, zijn ze goed. Leg op een bord en doe hetzelfde met het sesamzaad en daarna met het koriander- en komijnzaad (die kun je samen roosteren). Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en gebruik de 'pulse'-knop: zo hak je het mengsel grof, maar voorkom je dat je het tot een pasta maalt.

Kanttekeningen

Bewaar de afgekoelde dukkah in een glazen, afgesloten pot in de koelkast gedurende maximaal 1 week.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter