Bosbaden/ Food for the Soul/ Winacties kook- en spirituele boeken

Winactie: Het kleine Shinrin-Yoku boek

Wie mijn nieuwe boek nog niet heeft, kan het nu winnen! Doe mee met de winactie en leer met dit praktische handboekje hoe je een bosbad neemt. Dit is mijn persoonlijkste boek tot nu toe, ik deel er al mijn inzichten in die ik ten tijde van mijn burn-out kreeg.

Bijna 30 oefeningen
Het boek is prachtig geïllustreerd door kunstenaar Ingrid Bockting. Ook zijn de prachtige portretten die fotografe Ling Khor van mij maakte gebruikt voor de verschillende hoofdstukken. In het boek vind je bijna 30 inspirerende oefeningen om in het bos mee aan de slag te gaan.

Seizoenen
Veel mensen die ik inmiddels als gids shinrin yoku heb begeleid, ervaren een bosbad als thuiskomen in zichzelf. Het is niet moeilijk, maar zoals met alles wat je voor het eerst doet, is het ook bij bosbaden handig wat handvatten te hebben die je op weg helpen. Het boek is ingedeeld in de seizoenen, waardoor lezers worden uitgenodigd zich weer aan te sluiten op het oeroude ritme van de Aarde.

Het kleine shinrin-yoku boek van Natascha Boudewijn

177 pagina’s
Prijs € 14,99
Uitgever: Altamira

WINACTIE: maak kans op dit lekkere boek!

Ik mag een exemplaar van dit boek verloten! Wil jij winnen? Doe dan mee! Wat moet je doen? Heel eenvoudig:

 1. Abonneer je hiernaast op mijn gratis online magazine dat je elk seizoen ontvangt (als je al abonnee bent kun je deze stap overslaan!)
 2. Plaats hieronder een reactie en vertel waarom jij het boek zo graag wilt winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen – de winnaar krijgt het blije nieuws namelijk via de mail:-)

De actie loopt tot en met vrijdag 9 november 2018. Het is voor mij helaas niet meer mogelijk op elke reactie individueel te reageren, maar ik lees de reacties natuurlijk wel met aandacht en wil jullie hierbij allemaal van harte danken voor de moeite die je neemt om mee te doen!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  A.
  11 oktober 2018 at 19:07

  Het bos is mijn vriend, die ik zo graag mijn ziel dieper wil laten ervaren, opdat ik dit weer met anderen kan delen.

 • Reply
  Jessica Schaap
  11 oktober 2018 at 21:24

  Na jaren gezondheidsproblemen lijkt het eindelijk de goede kant op te gaan en toen kreeg ik weer ‘ziekte-nieuws’.
  Het wordt tijd dat mijn “ziekte-c.v.” eindelijk eens stopt. Dat ik durf te gaan leven, op mezelf te vertrouwen en in mijn kracht kom te staan!
  Misschien dat dit boek me een handje kan helpen…

 • Reply
  Roos
  12 oktober 2018 at 07:54

  In de natuur zijn is voor mij noodzakelijk om mijn leven in balans te houden. Ik merk echter de laatste tijd dat ik als een kip zonder kop het bos door loop omdat mijn hoofd veel te vol zit en blijft. Het zou fijn zijn om met de handvatten uit het boek weer de heilzame werking van het bos te mogen ervaren.

 • Reply
  Paula
  12 oktober 2018 at 15:12

  Graag zou ik het boekje over bosbaden winnen. Ik ben heel benieuwd hoe ik op een andere manier kan “kijken”naar het wandelen door het bos dat ik iedere dag doe.

 • Reply
  m chen
  12 oktober 2018 at 19:22

  Ik wil het boek graag winnen omdat ik vaker moet relaxen en (dat is makkelijker gezegd dan gedaan) om een burn-out te voorkomen!

 • Reply
  Julie-Ann
  5 november 2018 at 10:28

  In het bos kom ik thuis en krijg ik zo veel waardevolle inzichten. Het bos houdt/brengt me in mijn kracht

 • Reply
  Vicky Paalvast
  5 november 2018 at 10:59

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen… Ik ben me de afgelopen maanden aan het verdiepen in het maken van een persoonlijke omslag naar weer in contact komen met de natuur… Dit boek zou me erg helpen denk ik zo

 • Reply
  M. Methorst
  5 november 2018 at 11:16

  Om me opnieuw te herinneren wat ik diep van binnen al weet. Om zelf toe te passen en mogelijk ook anderen te kunnen inspireren op weg naar innerlijke rust.

 • Reply
  Toos
  5 november 2018 at 11:18

  Beste Natascha, Heel benieuwd ben ik naar dit boek. Mijn persoonlijke missie is het (her)verbinden van mensen en met name ook kinderen aan de bron, onze natuur. Dat doe ik o.a middels mijn werk bij de Buitenschool (www.stichtingdebuitenschool.nl) maar ook in mijn atelier. Het werken in het bos met de kinderen en de leerkrachten brengt heel veel ruimte voor anders leren, ontspant en doet echt wat met het welbevinden van ieder. Het boek zou een mooie inspiratie zijn voor mij en ons team ter aanvulling op het werk wat we doen. Want onze natuur is een kado wat we met elkaar opnieuw mogen ontdekken en waarderen. In het licht van respectvol omgaan met dat wat ons is gegeven een prachtige Eye-opener.

 • Reply
  Francisca Laporte
  5 november 2018 at 11:25

  Omdat ik weer wil kunnen ervaren hoe ik als kind een eenheid met het bos voelde. Dat was zo natuurlijk en vanzelfsprekend en ik genoot. Door jaren te investeren in studies en ‘het hoofd’ is er een blokkade gekomen op die beleving. Hoop het te hervinden met jouw boek en er mee aan de slag te gaan in mijn eigen hakhout.

 • Reply
  Simone van den Broek
  5 november 2018 at 11:40

  Het bos: met een hoofd vol gedachten ga ik er in, ik loop en langzaamaan, één voor één verdwijnt er een gedachte. En dan….. ruik ik de herfst, zie ik de prachtige kleuren, hoor ik een vogel, een knisperend takje en de krakende bladeren onder mijn voeten. De zon schijnt sprookjesachtig tussen de bomen door en de bladeren, ze lijken wel van goud.
  Ik stap het bos uit en kan met een leeg hoofd en een hart vol verder met de dag.

 • Reply
  Lena van der Bruggen
  5 november 2018 at 12:11

  Ik leende het boekje uit bij de bib. En ging daags nadien aan de slag in het Zoniënwoud . Voor het eerst met de ogen dicht in een bos. De geluiden kwamen binnen en best een beetje eng. Na die eerste keer ging ik nog een paar keer terug en telkens had het bos me wel wat te vertellen. Dus het boekje verlengd bij de bib maar zou handig zijn als ik straks nog naar het bos ga. En ook om eens aan vrienden uit te lenen ????

 • Reply
  Hanneke
  5 november 2018 at 12:21

  Al heel jong voelde ik mij aangetrokken door het bos. Uren liep ik met een vriendinnetje in het bos achter haar huis te wandelen, natuurlijk buiten de paden om. Nu kom ik er eigenlijk te weinig…daar moet maar eens verandering in komen!

 • Reply
  Marlies
  5 november 2018 at 12:51

  Dolgraag zou ik dit boekje willen winnen, ik heb het al even op het oog het boekje ziet er prachtig uit!
  Ik heb mijn MBSR mindfulness cursus bijna afgerond en ik heb zo het idee dat dit boekje en de oefeningen daar ook enorm goed bij aan zullen sluiten. Een verrijking dus (en een cadeautje voor mijzelf) voor de gedane cursus????

 • Reply
  Eveline Duermeijer
  5 november 2018 at 16:57

  Hoi Natascha, ik zou heel graag je boek winnen, aangezien ik net in oktober mijn opleiding tot natuurcoach afgerond heb bij Nanette Kant van Innersteps. Ik ga vanaf het nieuwe jaar actief met mijn bedrijf Voet en Verbinding aan de slag en zou via jouw boek nog meer inspiratie kunnen opdoen voor mijn toekomstige coachees.
  Liefs Eveline Duermeijer

 • Reply
  Dagmar Buesink
  5 november 2018 at 19:37

  Hey Natascha,
  Genieten
  Genieten is
  Genieten is een
  Genieten is een werkwoord
  Een werkwoord dat heel breed is
  Genieten is uniek voor iedereen
  Genieten kan iedereen
  Genieten kan
  Genieten….
  Voor mijn wandelcoach praktijk zou ik heel graag je boek willen hebben om jouw kennis en mijn ervaring te kunnen delen en door te geven aan anderen.
  Genieten is eigenlijk simpel
  Simpel is eigenlijk genieten.

  Warme groet Dagmar Buesink

 • Reply
  Franga
  8 november 2018 at 19:27

  Ik wil graag het boek winnen omdat ik denk dat het me kan helpen met mijn zoontje met autisme en een mentale beperking….we brengen veel tijd door in t bos of in de velden….lekker prikkelarm tov de ” crazy workd”

 • Laat een reactie achter