Winacties kook- en spirituele boeken

Winactie: De gezonde bourgondiër

De altijd hartelijke, gulle Jacinta Bokma kennen we wel van haar bestsellers De snelle vegetariër en De dunne vegan. Haar prachtige nieuwe kookboek De gezonde bourgondiër ligt nu in de winkel. Geen grote lappen vlees, overdaad aan vet…. want dat is het beeld dat ‘bourgondisch’ vaak bij ons oproept. Jacinta laat zien dat dat ook heel anders kan.

Snackplateau
Wat te denken van een feestelijke roulade met ricotta en waterkers? Of haar prachtige pastei met abrikozen, pistachenoten en zoete kastanjes? Ook het enorme snackplateau  gevuld met verschillende gekleurde hummus en allerlei lekkers met groenten is een gerecht waarmee je voor de dag kunt komen als je gasten krijgt. Het hoofdstuk ‘Hapjes Geluk’ staat vol heerlijk gezond zoets dus De gezonde Bourgondiër voorziet in een heel menu, zowel borrelhapjes als voorgerechten, hoofdgerechten en heerlijke desserts of zoets.

Vrolijk voedingshart
Jacinta deelt in haar boek niet alleen de lekkerste vega(n) recepten, maar ze legt ook haar culinaire filosofie uit: het vrolijke voedingshart. Dat zijn voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong, met een gunstig effect op onze gezondheid. Denk aan groenten, fruit, volle granen, (zoete) aardappels, maar ook peulvruchten, noten en zaden. Dat wil niet zeggen dat Jacinta in haar boek geen zuivel gebruikt overigens, want zij wil je vooral inspireren om vaker én gevarieerd puur plantaardig te eten.

Samen genieten
Jacinta houdt van samen groots en meeslepend genieten en dat zie je terug in haar boek. Veel recepten zijn voorzien van persoonlijke verhalen, met herinneringen aan haar familie en vrienden. De foto’s van Harold Pereira zijn prachtig, het water loopt je in de mond!  Het voorwoord van Jacinta’s levenspartner Robert Heukels is een ode aan zijn vrouw. Kortom: een mooi en heel persoonlijk boek, dat je inspireert om zelf ook wat meer als een bourgondiër te leven, groots en meeslepend, maar wel gezond.

De gezonde bourgondiër van Jacinta Bokma

228 pagina’s
Prijs € 22,99
Uitgever: Nieuw Amsterdam

WINACTIE: maak kans op dit lekkere boek!

Ik mag een exemplaar van dit boek verloten! Wil jij winnen? Doe dan mee! Wat moet je doen? Heel eenvoudig:

 1. Abonneer je hiernaast op mijn gratis online magazine dat je elk seizoen ontvangt (als je al abonnee bent kun je deze stap overslaan!)
 2. Plaats hieronder een reactie en vertel waarom jij het boek zo graag wilt winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen – de winnaar krijgt het blije nieuws namelijk via de mail:-)

De actie loopt tot en met vrijdag 9 november 2018. Het is voor mij helaas niet meer mogelijk op elke reactie individueel te reageren, maar ik lees de reacties natuurlijk wel met aandacht en wil jullie hierbij allemaal van harte danken voor de moeite die je neemt om mee te doen!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Mia Van de Velde
  11 oktober 2018 at 21:29

  Een leuk boek, met heel veel variatie. Ik zou het wel willen. Hopelijk is het zo.

 • Reply
  annelien rombouts
  12 oktober 2018 at 11:58

  Omdat spijtig mijn ventje nen echte bourgondier is die zijn petatjes en vlees niet kan missen.
  Op deze manier kan ik hem misschien overtuigen?
  Ik volg je blog en nieuwsbrief en vind het heel belangrijk om gezond en vers te koken zonder te moeten inboeten aan smaak.

 • Reply
  m chen
  12 oktober 2018 at 19:16

  Ik wil het boek graag winnen omdat ik graag culinair gezond wil genieten op een gemakkelijke manier!

 • Reply
  Vanja
  12 oktober 2018 at 20:23

  Ik zou het boek graag winnen omdat ik, als ik een dineetje organiseer voor vrienden of familie, toch snel voor een “makkelijk” stukje vlees kies. Een feestelijk snackplateau, hapjes geluk en een vrolijk voedingshart; wat klinkt dat prachtig en aanlokkelijk 🙂

 • Reply
  Petra
  14 oktober 2018 at 20:10

  Beste Natascha,
  Dat leuke kookboek zou ik graag gebruiken in de biologische winkel waar ik biologisch en vegetarisch kook voor klanten. De leukste uitdaging aan mijn kookbaan vind ik om ook niet-vegetariërs te kunnen verrassen met heerlijke maaltijden. Ik denk dat dit boek daarbij een mooie inspiratiebron kan zijn!
  groeten, Petra

 • Reply
  Kirsten
  15 oktober 2018 at 17:02

  Ik zou héél graag geluk-makend eten “op z’n Bourgondisch” koken voor mijn beste vriendin, mijn moeder. Haar zicht is nog maar 40% en dat belemmerd je werkelijk in alles. Zelf eten koken, maar ook zoiets simpels als een mooi (kook-) boek lezen is voor mam verleden tijd. Ik help haar dagelijks zoveel ik kan, maar toch merk ik aan mijn moeder dat ze (heel begrijpelijk) niet zo vrolijk is de laatste tijd. Samen ontzettend lekker eten, waar je als oorspronkelijke Bourgondiër gelukkig van wordt, lijkt me geweldig!!! Want met haar smaak is niets mis. En ik denk dat ik met de recepten uit dit bijzondere boek, mama enorm zou kunnen verrassen!

 • Reply
  Charlotte
  17 oktober 2018 at 10:05

  Durf ik het te zeggen, ik ben een fantastische kokkin!!!
  Met recepten in de hand dat wel, heb ik altijd zin.
  Om mijn piepkleine keuken in te duiken.
  En het hier ontzettend lekker te laten ruiken.
  Smakelijke kookboeken heb ik niet veel in mijn bezit.
  Heb wel wat van je fijne recepten, maar dit…
  Is toch wel een heel aantrekkelijk iets, niet waar?!
  Zo is het wel dat ik dit mooie kookboek ervaar.
  Wil je me dolgelukkig maken met deze prijs?
  Zodat ik op de Bourgondische tour ga, ‘n culinaire reis.
  Geweldig zal ik genieten van menig brilliant menu.
  Dat was het zo’n beetje, groetjes en toedeluu!!

 • Reply
  Ina
  18 oktober 2018 at 16:55

  Tja.. wat zal ik zeggen… Wij eten met ons gezin al 40 jaar vegetarisch ! Ik heb natuurlijk veel problemen gehad in het begin om goed en toch lekker te koken in een gezin met 3 opgroeiende kinderen. Steeds maar vernieuwende recepten uit proberen. Heb ook de andere 2 boeken van Jacintha gekocht en veel gebruikt. Ik wil wel met de tijd meegaan. Je roest toch een beetje vast in je eigen oude recepten in de loop der jaren . Daarom.. ..om weer nieuwe inspiratie op te doen.. je bent nooit te oud om te leren nietwaar?

 • Reply
  Joseph
  23 oktober 2018 at 21:43

  Ben steeds meer mijn voeten in de keuken aan het vinden. Wat niet vanzelf kwam na zo’n 40 jaar altijd aangeschoven te hebben aan de eettafel. En het koken naar een goed recept geeft me rust, in die hectische minuten van pan op vuur met mij aan het roer(-en). Groente en maaltijd schotels maken ik doe het nu met meer overgave. Mijn vrouw en ik merken dat ik steeds zelfverzekerder wordt als kok. Zo gebruik ik kruiden nu niet meer sporadisch en dat smaakt toch meteen heel anders. Ik maak graag kans op een fijn nieuw kookboek om nóg meer eetbare avonturen te kunnen beleven.

 • Reply
  Margreet Muizebelt
  24 oktober 2018 at 13:39

  Omdat alleen al van je omschrijving me het water in de mond loopt!
  En omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe, mooie , (h)eerlijke plantaardige gerechten waarmee ik vervolgens mijn niet vega(n) vrienden en familie mee kan verrassen 🙂

 • Reply
  Sigrid Klinkenberg
  24 oktober 2018 at 16:21

  Omdat ik heel erg zin heb in een nieuwe kookboek en erg hou van kleurrijk plantaardig eten. Het ziet er verrukkelijk inspirerend uit!
  Het onderschrift: op een makkelijke manier geeft de doorslag omdat ik er ook echt uit wil koken! En persoonlijke verhalen in kookboeken vind ik ook erg leuk trouwens.

 • Reply
  Gritta
  24 oktober 2018 at 18:19

  Ik ben super benieuwd hoe het boek gezond + bourgondisch verbindt. Qua kleuren lijkt het me een feest!

 • Reply
  Ruth van de Wal-Verwoert
  24 oktober 2018 at 18:57

  Ons hele gezin, inclusief vier pubers, eet al jaren vegetarisch. Maar ik merk dat we die zijn aan nieuwe inspiratie. Als het boek net zo geweldig is als de voorkant doet vermoeden, dan is het precies wat we nodig hebben om weer lekker te gaan koken en nieuwe recepten uit te proberen. Dat doen we dan met het hele gezin, want koken en eten verbindt! En daar geniet ik zo enorm van! Ik geef mijn kinderen heel graag mee dat bewust eten heel belangrijk is, maar ook heel erg lekker. Hoop dat ik zo een zaadje plant voor de toekomst…

 • Reply
  Antoinet
  24 oktober 2018 at 20:05

  Alleen al om de omslag wil ik dit boek graag hebben. Daar word ik gewoon vrolijk van.

 • Reply
  Judith van Houten
  1 november 2018 at 14:16

  Jaaaaa!!! deze zou ik heel graag willen winnen want bij het zien van de omslag kan ik al blij worden en kan niet wachten om de inhoud te gaan ontdekken! 😉

 • Reply
  Anita H.
  4 november 2018 at 22:19

  Gezond leven in het algemeen en gezonde voeding in het algemeen, heeft voor mij hoge prioriteit. Yep, ik ben wel een gezondheidsfreak. En ik vind het best lastig om gezond en toch lekker eten te bereiden. Dus zo’n boek als dit is meer dan welkom.

 • Reply
  Silvia
  9 november 2018 at 06:14

  Wat een prachtige cover! Dat nodigt zeker uit. En dan je mooie review. Het hoofstuk hapjes geluk spreekt me erg aan. Zoetigheid, maar aan niet bergen suiker gebruiken. Een mooi cadeau voor de komende decembermaand!

 • Laat een reactie achter