Ontbijt/ Winter

Home made granola met noten & bloedsinaasappel

Gewoon, omdat home made granola onovertroffen is om mee op te staan. Met de prachtige kleur van de bloedsinaasappels, die in deze tijd van het jaar op hun hoogtepunt zijn, kan je dag niet meer stuk!

Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (verschenen in de serie over de Keltische jaarfeesten in Seasons magazine, editie ‘Imbolc’). 

Home made granola met noten & bloedsinaasappel

Print recept
Voor: voor een flinke bakplaat Bereidingstijd: 45 minuten inclusief bakken

Ingredients

  • 150 g (glutenvrije) havermout
  • 50 g noten naar keuze, grof gehakt
  • 25 g zonnebloempitten
  • rasp van 2 biologische (bloed)sinaasappels
  • 1/4 tl Keltisch zeezout
  • 1 rijpe banaan, fijn geprakt
  • 25 g gesmolten kokosolie
  • 1 el agavesiroop
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • Later toevoegen
  • 25 g rozijnen of ander gedroogd fruit naar keuze (bijvoorbeeld abrikozen of pruimen)
  • Serveren met
  • Partjes bloedsinaasappel
  • Plantaardige of geitenyoghurt

Instructions

1

Verwarm de oven voor tot 150 graden .

2

Meng in een grote kom de havermout, noten, zonnebloempitten, sinaasappelrasp en het zeezout.

3

Meng in een andere kom met een garde de geprakte banaan met de gesmolten kokosolie, de agavesiroop, het gemberpoeder en de kaneel. Ga door tot de banaan helemaal is opgelost.

4

Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng goed.

5

Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 25 minuten (zet de bakplaat één trede onder het midden).

6

Laat op de plaat afkoelen en voeg tot slot de rozijnen of het gehakte gedroogde fruit toe.

7

Bewaar in een schone weckpot of afgesloten doos.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter