Omdat peterselie vaak dapper stand houdt in de winterse kruidentuin en bovendien vol goeds zit, maken we er een supergezond en reinigend drankje van!
Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (verschenen in de serie over de Keltische jaarfeesten in Seasons magazine, editie ‘Imbolc’).
Peterseliedrank met gember & citroen
Print receptIngredients
- 50 g peterselie, blad en stelen (platte of krul, maakt niet uit)
- 1 Granny Smith appel, ongeschild, in partjes
- stukje verse gember van ca 3 cm, geschild en heel fijn gehakt
- sap van een halve citroen
- 100 ml plat mineraalwater
- 1 el gepelde hennepzaden + extra voor de garnering
Instructions
1
Hak de peterselie grof en doe met de appel, de gember, het citroensap, het mineraalwater en de gepelde hennepzaden in de blender. Meng tot het een gladde massa is.
2
Schenk in een glas en garneer met wat hennepzaad en peterselieblad.
1 Comment
Dagmar
14 februari 2019 at 14:08Dat klinkt heerlijk verfrissend!