(Wilde) kruiden/ Drankjes/ Ontbijt

Peterseliedrank met gember & citroen

Omdat peterselie vaak dapper stand houdt in de winterse kruidentuin en bovendien vol goeds zit, maken we er een supergezond en reinigend drankje van!

Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (verschenen in de serie over de Keltische jaarfeesten in Seasons magazine, editie ‘Imbolc’). 

Peterseliedrank met gember & citroen

Print recept
Voor: voor 1 glas Bereidingstijd: 5 minuten

Ingredients

  • 50 g peterselie, blad en stelen (platte of krul, maakt niet uit)
  • 1 Granny Smith appel, ongeschild, in partjes
  • stukje verse gember van ca 3 cm, geschild en heel fijn gehakt
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml plat mineraalwater
  • 1 el gepelde hennepzaden + extra voor de garnering

Instructions

1

Hak de peterselie grof en doe met de appel, de gember, het citroensap, het mineraalwater en de gepelde hennepzaden in de blender. Meng tot het een gladde massa is.

2

Schenk in een glas en garneer met wat hennepzaad en peterselieblad.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dagmar
    14 februari 2019 at 14:08

    Dat klinkt heerlijk verfrissend!

  • Laat een reactie achter