Na een winterse wandeling warm je heerlijk en gezond op met deze plantaardige amandeldrink, die je in minder dan 10 minuten klaar hebt.
Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (verschenen in de serie over de Keltische jaarfeesten in Seasons magazine, editie ‘Midwinter’).
Winterse vegan amandeldrink
Print receptIngredients
- 75 g kokosroom (in de natuurwinkel te koop, of lepel de bovenste laag van een blik kokosmelk)
- 325 ml ongezoete amandelmelk
- 25 g amandelmeel
- 2 medjooldadels, fijn gehakt
- 1/2 el ahornsiroop (A kwaliteit)
- 1 el verse gember, geschild en fijn geraspt of gehakt
- 3/4 tl gemalen koekkruiden
- voor de garnering
- 1 el geschaafde amandelen
- kaneelpoeder
Instructions
1
Doe alle ingrediënten in een blender en vermaal tot een dikke substantie.
2
Bak de geschaafde amandelen kort in een koekenpan tot goudbruin.
3
Verwarm in een pan en je drink is klaar!
4
Serveer met de geschaafde amandelen en een snuf kaneelpoeder.
No Comments