Drankjes/ Winter

Winterse vegan amandeldrink

Na een winterse wandeling warm je heerlijk en gezond op met deze plantaardige amandeldrink, die je in minder dan 10 minuten klaar hebt.

Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (verschenen in de serie over de Keltische jaarfeesten in Seasons magazine, editie ‘Midwinter’). 

Winterse vegan amandeldrink

Print recept
Voor: Voor 2 koppen Bereidingstijd: ca 8 minuten

Ingredients

  • 75 g kokosroom (in de natuurwinkel te koop, of lepel de bovenste laag van een blik kokosmelk)
  • 325 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 g amandelmeel
  • 2 medjooldadels, fijn gehakt
  • 1/2 el ahornsiroop (A kwaliteit)
  • 1 el verse gember, geschild en fijn geraspt of gehakt
  • 3/4 tl gemalen koekkruiden
  • voor de garnering
  • 1 el geschaafde amandelen
  • kaneelpoeder

Instructions

1

Doe alle ingrediënten in een blender en vermaal tot een dikke substantie.

2

Bak de geschaafde amandelen kort in een koekenpan tot goudbruin.

3

Verwarm in een pan en je drink is klaar!

4

Serveer met de geschaafde amandelen en een snuf kaneelpoeder.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter