Drankjes/ Winter

Winterse vegan amandeldrink met gember

Na een winterse wandeling warm je heerlijk en gezond op met deze plantaardige amandeldrink, die je in minder dan 10 minuten klaar hebt.

Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (verschenen in de serie over de Keltische jaarfeesten in Seasons magazine, editie ‘Midwinter’). 

Winterse vegan amandeldrink

Print recept
Voor: Voor 2 koppen Bereidingstijd: ca 8 minuten

Ingredients

  • 75 g kokosroom (in de natuurwinkel te koop, of lepel de bovenste laag van een blik kokosmelk)
  • 325 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 g amandelmeel
  • 2 medjooldadels, fijn gehakt
  • 1/2 el ahornsiroop (A kwaliteit)
  • 1 el verse gember, geschild en fijn geraspt of gehakt
  • 3/4 tl gemalen koekkruiden
  • voor de garnering
  • 1 el geschaafde amandelen
  • kaneelpoeder

Instructions

1

Doe alle ingrediënten in een blender en vermaal tot een dikke substantie.

2

Bak de geschaafde amandelen kort in een koekenpan tot goudbruin.

3

Verwarm in een pan en je drink is klaar!

4

Serveer met de geschaafde amandelen en een snuf kaneelpoeder.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter