Food for the Soul/ Jaarfeesten/ Lente

Lente-equinox: Ostara ontwaakt!

Dit jaar valt de lente-equinox op woensdag 20 maart. De zon staat weer loodrecht boven de evenaar en het licht wint het definitief van het donker. Een magisch moment, want dag en nacht duren overal op Aarde even lang. Vanaf nu zijn de dagen weer langer dan de nachten. De Germaanse lentegodin Ostara is wakker geworden uit haar winterslaap en zorgt voor groei, wederopstanding en vruchtbaarheid. Niet alleen in het bos, maar ook in onszelf.

Tekst, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (met dank aan model Amy Abarbanel). 

Wensen en dromen
In deze tijd van het jaar breekt traditioneel ook de periode van creativiteit en inspiratie aan, waarmee je de komende maanden datgene kunt gaan realiseren wat jij voor jezelf wenst of waar je van droomt. Net zoals de natuur nu ontwaakt, wil datgene wat jij in je hebt zich ook ontvouwen. Met het lengen van de dagen voelen we de levenslust en energie in onszelf toenemen – alle levende wezens ervaren de kracht van de natuur in deze tijd van het jaar (of we nu in de stad wonen of niet). Het is dan ook de meest ideale periode om eens in alle rust bij jezelf te rade te gaan wat jouw wens of droom is en wat jij nodig hebt om die wens of droom te realiseren.

Visualisatie
Zoek thuis, of in de natuur, een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Ga lekker liggen of zitten en ontspan. Sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit, in je eigen ritme. Neem dan jouw droom maar eens in gedachten. Stel je alles zo levendig mogelijk voor, verlies je er  helemaal in, met alle details. Vergeet vooral jezelf niet in het plaatje! Hoe voel je je? Welke emoties roept dit op? Is er ook een fysieke reactie? Heb je, terwijl je in je droom of wens zit, ook zicht op hoe je in deze situatie bent gekomen? Wat had je nodig om dit voor jezelf te realiseren? Sluit je visualisatie af door je weer op je ademhaling te focussen en daarna rustig je ogen te openen.

De uren en dagen nadat je deze visualisatie hebt gedaan zul je merken dat er vanzelf meer dingen op hun plek vallen. Forceer niets en probeer vooral geen verwachtingen te hebben: alles gaat zoals het gaat en dat is ook goed zo.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter