Winacties kook- en spirituele boeken

Dosia bakt vegan

Het eerste vegan bakboek van Nederland is een feit! Dosia Brewer heeft een dikke bakbijbel van puur plantaardige en heel inspirerende recepten voor ons samengesteld, want, “als je iets net zo lekker plantaardig kunt maken als dierlijk én het is duurzaam, waarom zou je dat dan niet uitproberen?”, aldus Dosia.

Cakes, koekjes, taarten & gebak

Zoals gezegd: het is een bijbel, dit bijna 200 pagina´s tellende boek, dat is uitgegeven door Fontaine Uitgevers. Je vindt er 100 recepten in, de basis van vegan bakken en handige tips & trucs. Het is te veel om op te noemen: cakes, koekjes, taarten en allerlei soorten gebak – zowel zoet als hartig. Dosia vindt het belangrijk dat de lekkere smaak voorop blijft staan: daar hoort voor haar dan soms ook een royale schep zoet of een flinke lik vet bij. Zo gebruikt ze ook kristalsuiker in haar recepten, maar dat kun je natuurlijk zelf ook vervangen door een ‘gezonder’ alternatief als kokosbloesemsuiker, agave- of ahornsiroop.

Aquafaba

Dosia: ‘Vegan bakken is anders, omdat je andere ingrediënten gebruikt. Je maakt gebruik van de romigheid van noten en kokos, de luchtigheid van bakpoeders en gist en de stevigheid van lijnzaad, appelmoes en chiazaad. En sinds de ‘ontdekking’ van aquafaba (het kookwater van kikkererwten), zijn er zoveel meer mogelijkheden om gebak mooi luchtig en toch stevig te maken. Zelfs schuimpjes en pavlova kun je ermee bakken!’

Geen ervaring? Geen probleem!

Als je weinig tot geen ervaring hebt met vegan bakken dan is dit een ontzettend fijn boek om te hebben. Het biedt je namelijk een uitgebreide basis van weetjes over ingrediënten, luchtigheid, binding & structuur, romigheid, meten & wegen, en zelfs keukenmachines komen aan bod. Dosia gebruikt graag vers fruit in haar gerechten en dat zorgt ook nog voor een seizoensgebonden aanbod van allerlei lekkers!

Over de auteur

Dosia Brewer schrijft al jaren recepten voor bladen als Seasons, delicious. en Margriet. Ze is gek op bakken en experimenteren. Er staat altijd wel iets in haar oven te bakken of op  haar fornuis te koken.

Dosia bakt vegan 

Dosia Brewer
192 pagina’s
Prijs € 29,99
Fontaine Uitgevers


W I N A C T I E

maak kans op dit inspirerende boek!

Ik mag een exemplaar van dit boek verloten! Wil jij winnen? Doe dan mee! Wat moet je doen? Heel eenvoudig:

 1. Abonneer je hiernaast op mijn gratis online magazine dat je elk seizoen ontvangt (als je al abonnee bent kun je deze stap overslaan!) HET HEEFT GEEN ZIN OM TE REAGEREN ALS JE JE NIET AANMELDT ALS NIEUWE ABONNEE.
 2. Plaats hieronder een reactie en vertel waarom jij het boek zo graag wilt winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen – de winnaar krijgt het blije nieuws namelijk via de mail:-)

De actie loopt tot en met vrijdag 11 mei 2019. Het is voor mij helaas niet meer mogelijk op elke reactie individueel te reageren, maar ik lees de reacties natuurlijk wel met aandacht en wil jullie hierbij allemaal van harte danken voor de moeite die je neemt om mee te doen!

You Might Also Like

48 Comments

 • Reply
  Liesbeth
  16 april 2019 at 16:29

  Ik zou ’t boek ‘Dosia bakt vegan’ heel graag willen winnen omdat ik na lange tijd ziekte graag weer wil gaan bakken.
  Maar ondertussen ben ik vegan gaan eten. Dus veel van mijn oude kook en bakboeken voldoen niet meer…..
  Dus ’t zou fijn zijn weer een goed bakboek te hebben om uit te bakken en inspiratie uit te halen.

 • Reply
  Kim van der Brugge
  16 april 2019 at 16:46

  Hi lieve Natascha, lang niet gezien en gesproken! Ik eet sinds bijna twee jaar bijna volledig veganistisch, althans ik eet voornamelijk plantaardig, af en toe een biologisch eitje, wat schelp- en schaaldieren en soms een beetje kaas. Maar vlees echt niet meer, want ik kan mezelf niet langer meer verenigen met het dierenleed in de bio-industrie. Onlangs nodigde een yoga-vriendin die zelf een cateringbedrijfje heeft mij en een aantal andere vegans/vegetariërs uit om een veganistische maaltijd bij haar thuis te komen eten. Ze kookt normaal vrij bourgondisch en dit was voor haar een hele stap die ze wel eens uit wilde proberen. We konden haar recepten samen proberen, heerlijk! Sindsdien eet ze ook zelf een stuk minder vlees en biedt ze ook veganistische opties aan vanuit haar catering. Superleuk! Het enige waar ze moeite mee heeft zijn desserts en taart. Dus toen ik dit zag dacht ik: dat is echt wat voor haar! Als ik een exemplaar win, dan is deze dan ook voor Florine 🙂

  Liefs, Kim

 • Reply
  Will Langenberg
  16 april 2019 at 17:25

  Ik wil graag VEGAN gaan bakken, dus heb wel zin aan dit boek.
  100 Recepten en tips en trucs, daar zal ik veel aan hebben.
  Ik volg op Bloglovin en heb geliked en geloved en doe graag mee.
  Krijg de nieuwsbrief al.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  16 april 2019 at 21:00

  Ik hoop wat nieuwe recepten en tips te krijgen.

 • Reply
  m chen
  17 april 2019 at 13:47

  1. Ben reeds abonnee op de gratis online magazine
  2. Ik zal graag dit inspirerende boek willen winnen zodat ik indruk kan maken met de heerlijke vegan baksels uit deze kookboek, kan ik mijn vegan vrienden eens iets lekkers voorschotelen!

 • Reply
  Judith S
  17 april 2019 at 15:37

  Ben het Vegan, aan het ontdekken, en kan nog veel tips en heerlijke recepten gebruiken.
  Dit lijkt me daar een heel goed boek voor.

 • Reply
  Anita H.
  18 april 2019 at 15:06

  Kookboeken hebben sowieso altijd mijn interesse. Een specifiek kookboek met bakrecepten heb ik nog niet, laat staan eentje met vegan recepten. Heel welkom! Ik wil er graag mee aan de slag.

 • Reply
  Arjan de Joode
  18 april 2019 at 21:08

  Mijn vriendin (niet vegan) bakt erg graag. En dan met name voor mij (wel vegan).
  Zij is altijd teleurgesteld in het resultaat omdat de vegan baksels die ze voor mij maakt volgens haar niet de kwaliteit hebben van haar gebruikelijke creaties.
  Ze denkt dan ook dat ik het niet zo lekker vind (maar heeeeeeeel af en toe waar)
  Het zou leuk zijn als ze met dit boek haar repertoire kon uitbreiden.

 • Reply
  Jolanda Fransen
  18 april 2019 at 21:17

  Mijn schoondochter is vegetarisch, dus lijkt me handig voor mij om wat recepten uit te proberen als ze blijft eten

 • Reply
  Nina Mol
  19 april 2019 at 04:53

  Ik doe graag mee om regelmatig voor mijn (veganistische zoon) iets lekkers te kunnen maken.

 • Reply
  barbara
  19 april 2019 at 07:16

  ik ondervind toch meer last van sommige producten, vb koemelken ik bak supergraag, maar misschien nog liever lees ik in kookboeken als zuivere ontspanning en om inspiratie op te doen

 • Reply
  lizette
  19 april 2019 at 09:50

  Ik kan zeker inspiratie gebruiken, ik doe graag mee.

 • Reply
  dennis
  19 april 2019 at 09:50

  Ik sta graag in de keuken, maar ik heb niet veel ervaring met bakken.

 • Reply
  Sarita
  19 april 2019 at 10:29

  Wat een leuke actie! ???? ????????
  Ik wil zo graag al heel lang vegan bakken & dit boek gaat me zeker helpen! Ik ben gek op zoete lekkernijen & gebak. Helaas is niet alles vegan verkrijgbaar & nu kan ik zelf aan de slag om al mijn favorieten zelf klaar te maken.
  ????????‍????????????????????

 • Reply
  Nicole Mutten
  19 april 2019 at 12:06

  Dit zou echt iets voor mijn vegan neef zijn, dat maak ik als tante natuurlijk een goede binnenkomer 🙂

 • Reply
  Suus Gro
  19 april 2019 at 12:57

  Ik heb een veganistische vriend, als hij bij mij komt op verjaardagen of als er iets anders te vieren is dan is het altijd moeilijk wat ik nu weer moet maken. Ook mag onze zoon nog geen vlees en willen we een leuk taartje maken voor zijn cakesmash als hij 1 wordt. Misschien staan hier leuke ideeën in? Het boek is van harte welkom bij ons!

 • Reply
  lottie
  19 april 2019 at 16:55

  WAUW! Lijken mij heerlijke recepten, ik zou graag vaker Vegan willen eten (alleen weet zo weinig recepten..)

 • Reply
  Jehanne
  19 april 2019 at 20:15

  Het lijkt me een prachtig boek, ik bak veel voor mijn dochters die erg met vefan eten bezig zijn (ik ook trouwens)

 • Reply
  Jenneke
  19 april 2019 at 20:58

  Taarten bakken zit in mijn genen en toen ik 6 jaar geleden ernstig ziek werd zorgden mijn taartjes voor blijheid in mijn leven. Naast taartjes ben ik een enorme dieren liefhebber en ben ik trotse adoptiemoeder van Duncan. Een rescue hondje uit Roemenië. Als je zo van dieren houdt is het natuurlijk te gek dat je dat eet. Ik heb daarom, al ben ik een oma van 57, de knop omgedraaid. Ik eet vegan en wil nu natuurlijk ook graag vrolijke vegan taartjes bakken. Ik kan daar heel goed wat hulp bij gebruiken . Dit mooie boek staat dan ook op mijn wishlist….en daarom doe ik dolgraag mee met deze leuke winactie ????????????❤️

 • Reply
  Elise Rutten
  19 april 2019 at 21:12

  Lijkt me heerlijk! Mijn schoonmoeder is Vegan en zet graag eens wat vaker iets origineels aan haar voor.

 • Reply
  Kwanjai Siam
  20 april 2019 at 02:33

  Ik ben vorige week jou Shinrin Yoku pagina op fb gevonden! Erg dankbaar om hier te zijn???????? En leuk actie hier ik heb steeds meer nieuwe kennis die vegan is. Ik denk dat dit boek kan voor me inspiratie geven. Ik ben zelf (nog) geen vegan. Vogens mij in het boek gebruik ze heel mooi natuurlijke simple ingredienten die kan goed inspireed geven! ????????

 • Reply
  Annelies van Hurne
  20 april 2019 at 11:28

  hoewel ik niet Vegetarisch ben eet ik wel regelmatig zonder vlees. Ik vind het niet zo erg om geen vlees of dierlijke producten te gebruiken. Het is wel handig om leuke recepten te hebben. Ik doe mee om me te laten inspireren.

 • Reply
  marijksels
  21 april 2019 at 00:18

  OH wauw dat klinkt als een fantastisch en zeer welkom boek!!! Vegan bakken is weer een hele andere tak van sport als vegan koken. Vind het het best vaak een gepuzzel van bijvoorbeeld welke eivervanger is geschikt voor welk baksel… Alle hulp is welkom, want bakken is natuurlijk heerlijk!

 • Reply
  Gea Jager
  21 april 2019 at 09:17

  erg leuk ik doe mee

 • Reply
  Marije Helder
  21 april 2019 at 09:42

  Wat geweldig dat er nu een veganistisch bakboek is! Bakken is mijn lust en mijn leven. Eigenlijk bak ik minimaal 2 keer per week en neem altijd lekkers mee voor mijn collega’s en bij iedereen waar ik op bezoek ga. Maar ik moet altijd heel internet afstruinen op zoek naar lekkere bakrecepten.

 • Reply
  Margo
  21 april 2019 at 11:06

  Ik heb nog nooit vegan gebakken. Ik ben heel erg benieuwd, want het is natuurlijk gezonder dan níet vegan bakken.

 • Reply
  Bea
  21 april 2019 at 11:33

  Ik bak heel graag, maar doe dat niet meer zo vaak vanwege de calorieën. Dat zou met vegan bakken een minder groot probleem moeten zijn. Ben ontzettend benieuwd naar de recepten en hoe het smaakt.

 • Reply
  Jeanne
  21 april 2019 at 11:49

  Nu ik meer kook zonder vlees/vis is de volgende stap logisch om ‘gezonder’ te bakken. Ik doe graag mee.

 • Reply
  René
  21 april 2019 at 13:11

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze manier van bakken, want het is behoorlijk anders.

 • Reply
  Marjo
  21 april 2019 at 13:20

  Ik zag in de nieuwsbrief de O S T A R A – C H E E S E C A K E met wilde bloemen erop. Wat een plaatje 🙂 Ik loot graag mee voor het vegan bakboek.

 • Reply
  L. Kroon
  21 april 2019 at 15:32

  Ik ben een enorme zoetekauw, maar wil graag ook een gezondere leefstijl hanteren. Dit boek zal mij inspireren voor een gezondere keuze en veel voldoening geven als alles lukt en lekker is.

 • Reply
  Danielle
  21 april 2019 at 21:22

  Ik ben gek op bakken maar moet eerlijk toegeven nog niet vegan te bakken. Dat zou ik wel willen leren 🙂

 • Reply
  Laura
  21 april 2019 at 21:31

  Wat zou het leuk zijn om dit boek te winnen! Mijn lieve vriendin heeft namelijk al jaren een lactose-allergie, waardoor ‘gangbare baksels’ meestal uit den boze zijn. Hiermee kan ik haar steeds weer verrassen met iets lekkers! 🙂

 • Reply
  Anneliese de Waal
  22 april 2019 at 10:41

  Ik ben erg nieuwsgierig naar de recepten 🙂 , zou deze recepten graag uit willen proberen.
  Erg benieuwd.

 • Reply
  Wendy
  22 april 2019 at 11:11

  dit lijkt me een perfect cadeautje voor mezelf! Ik bak en kook giga graag, maar ben sinds kort lactose intolerant en moet hier nog zo aan wennen dat ik graag alle hulp kan gebruiken 🙂

 • Reply
  Christina
  22 april 2019 at 14:09

  Wat een super winactie, ik zou heel graag mee doen voor het boek. Sinds een half jaar jaar eet ik vegetarisch, lactose suiker en glutenvrij. Dit ivm intoleranties. Ik zou graag helemaal vegan willen gaan maar mis nog de inspiratie en puf om dat helemaal uit te gaan zoeken. Dit boek ziet er veelbelovend uit. ❤️

 • Reply
  Jolanda
  23 april 2019 at 02:53

  Whow, lijkt me een fantastisch boek. Een boek dat je uitdaagt!
  Ga mijn schort vast klaarleggen, de oven opstoken en een plekje in de vriezer maken voor wat niet gebakken hoeft te worden!
  Heb nu al plezier!

 • Reply
  Dagmar
  23 april 2019 at 08:25

  Ik hou ontzettend van bakken, maar niet meer van eieren of boter en melk. Dus mijn bakvormen staan wat verloren in de kast. Zonde, want als er iets te vieren valt zou een zelfgebakken lekkernij toch wel heel erg fijn zijn. Het kneden van deeg, het kloppen van beslag, de geur van gemalen kruiden of vers fruit dat erin gevouwen wordt. Ik mis het zó, want het is een vorm van ontspanning voor mij. Mét iets lekkers als eindresultaat, win-win…. uh win? Zou graag kans maken op dit veelbelovende boek! Zodat er weer heerlijk gesmuld kan worden in huize Dagmar.

 • Reply
  Charlotte
  25 april 2019 at 07:35

  Totaal geen ervaring met Vegan bakken. Maar ben wel geïnteresseerd in baksels zonder melk of melkproducten. Kan er namelijk de laatste tijd niet zo goed tegen. De melk dan he, niet de baksels, hihi 😉 Ben wel een zoetekauw en reuze benieuwd wat Dosia uit de oven tovert !

 • Reply
  Brigitta
  25 april 2019 at 17:22

  Ik eet sinds dit jaar suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Prima te doen, behalve als je gaat bakken!! Dit boek lijkt me erg handig; wat vervang ik voor wat en de recepten natuurlijk!!

 • Reply
  Carla
  27 april 2019 at 01:39

  De romigheid van noten ipv slagroom e.d. Dat wil ik graag leren!
  Ik bak graag en serveer dit bij mijn kruidenworkshops. Op zoek naar nieuwe vega recepten, met dit boek easypeasy!
  Doe dus heel graag mee en hoop te winnen. Duimen draaien.
  Maar nu eerst even verder kijken op je website, zie toffe dingen die ik wil gaan lezen.

 • Reply
  sebastiaan
  28 april 2019 at 19:02

  Asjemenou!!!
  Wrijf wrijf wrijf mn ogen uit en wat zien mn ogen.verbaasd verrast ontroert getriggerd blij kippevel over mn hele lijf wordt deze prijs gekoesterd in het hele gezin en wordt er alles aan gedaan:liken delen 5 sterren geven het van de daken schreeuwen de buurt wakker schudden alle dagbladen kenbaar maken dat jullie bestaan en niet meer om jullie heen kunnen.
  Pff pff pff ik ben uitgeraast wat maken jullie mij enthousiast en blij dat ik en mijn geliefden kans mogen maken op deze ik wordt er stil van prijs!

 • Reply
  Larissa
  1 mei 2019 at 18:00

  Lieve Natascha,

  YASSSSSS! Wat werd ik enthousiast van deze prijsvraag en je artikel.
  Ik zit al een maand te azen op dit boek. Sinds een jaar eet ik vegetarisch en vanaf januari probeer ik volledig vegan te eten. Heel af en toe komt er nog vis of een eitje voorbij als ik uit eten ga, maar verder blijf ik plantbased. Dit boek is LIFE! Als je kijkt naar vegan recepten wordt er vooral nadruk gelegd op ontbijtjes en lunch. Ik vind het fantastisch dat er nu eindelijk een boek is wat volledig gaat over bakken. Hetgeen wat ik altijd zo graag deed en nog steeds doe! Geen roomboter, melk of honing meer voor mij… ik ben toe aan een boek, een vriendje voor het leven, waarin meer staat dan alleen één hoofdstuk over ‘zoete snacks’.

  Kom maar door! Zou er letterlijk direct in beginnen. Wie er ook gaat winnen, ik hang slingers op!
  Supermooie vormgeving, nu de inhoud nog onderzoeken 😉

  Succes allemaal!

 • Reply
  Raaf Klein
  3 mei 2019 at 22:35

  Ik bak graag, maar heb weinig veganistische inspiratie. Dus dit boek zou daar heel goed bij helpen.

 • Reply
  Marlene
  4 mei 2019 at 12:50

  Lijkt mij bijzonder leuk om vegan recepten uit te proberen en wie weet ben ik daarna helemaal om

 • Reply
  Angela
  5 mei 2019 at 19:20

  Vegan Bakken, wauw, dat is helemaal nieuw voor mij. Ik bak ontzettend graag, veel en vaak, maar heb nog nooit stil gestaan bij het feit dat je ook vegan kunt bakken. Ik laat mij graag verrassen en inspireren en maak graag kans op dit interessante boek.

 • Reply
  Eloise
  10 mei 2019 at 23:47

  In mijn familie zijn een paar personen die vegetarisch zijn en als ze langs komen
  is het altijd het bekende. Ik wil hun graag verrassen met iets culinairs uit eigen keuken nieuws
  dus misschien is het boek een uitkomst.

 • Reply
  Nathalie
  11 mei 2019 at 20:13

  Ik zou heel graag willen winnen, omdat ik graag meer over vegan eten wil weten.

 • Laat een reactie achter