(Wilde) kruiden/ Jaarfeesten/ Lente/ Zoets

Ostara Cheesecake

Deze taart is een ode aan de lente. De cheesecake ziet er niet alleen spectaculair uit, de taart is ook heel makkelijk te bereiden. Je hoeft de oven er in elk geval niet voor aan te zetten!

Receptuur, styling & fotografie Natascha Boudewijn (voor Seasons magazine)

Je maakt ‘m een dag van te voren, dat wel. De vulling mag een nacht opstijven in de koelkast. En als je gecharmeerd bent van de wilde bloemen, maak dan een heerlijke ochtendwandeling om wat bloemen te plukken van de witte en gele dovenetel, hondsdraf en paardenbloem!

Weet je eigenlijk nog niet zo goed welke wilde planten eetbaar zijn en welke vooral niet? Zou je er graag meer over willen weten? In het seizoen organiseer ik samen met Jacqueline Stammeijer workshops wildplukken op landgoed Duivenvoorde. Klik hier om meteen naar de website te gaan en je aan te melden.

Ostara Cheesecake

Print recept
Voor: voor 4 tot 6 personen Bereidingstijd: 30 minuten - wachttijd minimaal 4 uur en liefst één nacht

Ingredients

  • voor de bodem
  • 40 g pecannoten
  • 30 g pistachenootjes, zonder schil
  • 20 g kokoschips of -vlokken
  • 90 g medjool dadels, pit verwijderd en grof gehakt
  • 1/2 tl vanille-essence
  • snuf Keltisch zeezout
  • schil van 1 biologische citroen, fijn gehakt
  • voor de vulling
  • sap van 1 citroen en van 1 kleine limoen (of 1/2 grote)
  • 4 rijpe avocado's
  • 250 g biologische of biodynamische magere kwark - minimaal 30 minuten uit laten lekken in een fijne zeef of schone theedoek
  • 60 ml ahornsiroop (A kwaliteit)
  • 40 g kokosolie, gesmolten (vloeibaar)
  • verder nodig
  • springvorm van 15 cm
  • extra kokosolie om springvorm in te vetten
  • 1 tl gehakte pistache en/of pecannoten om de taart mee te versieren
  • 1 tl gepelde hennepzaden en/of henneppoeder ter decoratie
  • bloemen van wilde kruiden: witte en gele dovenetel, hondsdraf, maar ook de bloemen van paardenbloem en forsythia zijn eetbaar!

Instructions

1

Maak eerst de bodem: rooster de pecan- en pistachenoten in een droge koekenpan. Als je ze ruikt, dan zijn ze goed. Laat afkoelen op een bord. Rooster dan de kokoschips of - vlokken in dezelfde pan tot ze lichtbruin zijn. Laat ook op het bord afkoelen.

2

Doe alle ingrediënten voor de bodem dan samen met de geroosterde nootjes en de kokoschips of -vlokken in een keukenmachine of blender en maal met het mes tot een kruimige massa. Zet apart.

3

Maak dan de vulling: pers het sap van de citroen en de limoen uit. Verwijder de pitten van de avocado's en snijd in grove stukken. Doe samen met het citroen-limoensap in een maatbeker en maak er met behulp van de staafmixer een lobbige massa van. Doe in een grote kom met de uitgelekte kwark, de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie. Meng met de keukenmixer tot een smeuïge massa.

4

Vet de springvorm in met wat kokosolie en druk de noten-dadelmix stevig op de bodem. Zorg dat het een egaal geheel wordt. Met een deegschraper kun je het goed aandrukken.

5

Giet het avocadomengsel over de bodem en strijk glad met de deegschraper. Je kunt er met de bolle kant van een lepel wat mooie 'plooien' instrijken.

6

Zet de taart in een diep bord en dek af met een schaal die de bovenkant van de taart niet raakt. Laat de hele nacht in de koelkast staan.

7

Haal de taart voorzichtig uit de vorm en decoreer met de gehakte nootjes, de hennepzaden/poeder en de wilde eetbare bloemen.

8

Laat de taart niet te lang buiten de koelkast staan omdat de vulling dan minder stevig wordt.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Sigrid
    16 april 2019 at 17:35

    Wat een beauty van een taart! Cheesecake en pistache, mijn favorieten. Dank je wel voor het recept!

    • Reply
      Natascha Boudewijn
      16 april 2019 at 20:06

      Wat leuk dat je zo enthousiast bent, Sigrid! Dank je wel! Veel plezier met het bereiden én het opeten! Liefs, Natascha

  • Reply
    Ellen
    17 april 2019 at 21:20

    Ziet er fantastisch uit! We gaan de taart maken voor komend weekend!

    • Reply
      Natascha Boudewijn
      17 april 2019 at 22:16

      Wat goed, Ellen! Veel plezier met het bereiden en vooral met het opeten😉

    Laat een reactie achter