Jaarfeesten/ Lente/ Sfeer in huis

Natuurlijk blauwgeverfde paaseieren

Zondag 21 april is het Pasen. In de Germaanse traditie speelde het ei een belangrijke rol tijdens dit lentefeest: het symboliseerde nieuw leven en vruchtbaarheid en werd daarom onder de akkers van boeren begraven. Het geloof was dat de vruchtbare eigenschappen van het ei zo op het land konden worden overgebracht. Waarschijnlijk is op deze manier het verstoppen van paaseieren ontstaan. Het ei herinnert ons ook aan de cyclus in de natuur: geboorte, leven, groei & bloei, dood en wedergeboorte.

Receptuur, foodstyling & fotografie: Natascha Boudewijn (voor Seasons magazine)

Seizoensritueel

Het is een fijn seizoensritueel om in de dagen voorafgaand aan Pasen eieren te verven om je huis mee te versieren. We verven ze in prachtige pastelblauwe tinten! En ook hierbij roepen we de hulp in van de natuur: het blauw ontstaat door de eieren in water te leggen waarin rode kool is gekookt. Je legt ze in huis om de lente-sfeer naar binnen te halen, maar je kunt ze met Pasen natuurlijk ook nog opeten.

Blije kippen

Let er wel op dat je altijd eieren gebruikt van blije kippen: scharreleieren hebben een misleidende naam en zijn niet van blije kippen! Koop altijd biologische of liefst biodynamische eitjes. Dat zijn eitjes met eicode 1 en 0. Ze zijn van blije kippen, die voldoende ruimte hebben om te scharrelen en ook naar buiten mogen. De eitjes zijn lekkerder en je helpt er de kippen mee. Verwar ze niet met zogeheten ‘scharreleieren’ of ‘graneneieren’, want juist die kippen mogen dus nooit naar buiten en zitten bovenop elkaar.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Charlotte
  13 april 2019 at 17:56

  Prachtige kleur, ik maak meestal bruin/gele eitjes van uienschillen. Denk dat het dit jaar blauwe gaan worden 🙂

  • Reply
   Natascha Boudewijn
   16 april 2019 at 20:08

   Wat leuk, Charlotte! Succes en liefs, Natascha

  Laat een reactie achter