Hoofdgerechten/ Lente/ Voorgerechten

Quiche van waterkers & chèvre

Geserveerd met een frisse salade (zoals deze) is dit de perfecte lentelunch! Kies je meestal bewust voor biologisch of biodynamisch? Geweldig! Maar zorg dat de zuivel – zoals boter, kaas, eieren- altijd biologisch of liefst biodynamisch is. Het garandeert een beter leven voor de dieren. Zo gebruik ik voor dit recept de heerlijke biodynamische zachte Heezer geitenkaas van Boerderij Saanenhof. Deze kaas is verkrijgbaar bij natuurwinkels – ik koop ‘m bij Odin.

Als wij als mensen met meer aandacht omgaan met de herkomst van ons eten, wordt de wereld daar niet alleen een stukje mooier van, maar varen wij daar zelf ook wel bij. Zuivel van dieren die een goed leven hebben, bevat meer energie en ‘licht’. Nieuwsgierig? Lees er hier meer over!

Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn

Kijk hier voor het recept om de bodem van deze quiche te maken – blindbakken is niet nodig!

Quiche van waterkers & chèvre

Print recept
Voor: 2 personen als hoofdgerecht, 3-4 personen als lichte lunch Bereidingstijd: deeg bereiden: 10 minuten + 20 minuten wachttijd - vulling bereiden + bakken circa 30 minuten

Ingredients

  • 1x basisdeeg quiches en hartige taarten (zie opmerking hierboven met link)
  • 1 kleine ui of sjalot, fijngehakt
  • 1 teen knoflook (groot) of 2 kleintjes
  • 100 g waterkers, grof gehakt
  • 100 g babyspinazie, grof gehakt
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eieren van blije kippen
  • 50 g oude of belegen Hollandse geitenkaas (zie opmerkingen en link hierboven)
  • 100 g chèvre (zie opmerking en link hierboven)

Instructions

1

Maak eerst het basisdeeg. In de tijd dat dat in de koelkast rust, kun je de vulling maken.

2

Verwarm je oven voor tot 190 graden

3

Verhit wat olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur in circa 5 minuten tot gekarameliseerd. Knijp er de knoflook in uit en bak even mee. Voeg dan de waterkers en spinazie toe en bak mee tot het geslonken is. Doe in vergiet en laat uitlekken en afkoelen.

4

Meng de crème fraîche met de eieren en de geraspte oude geitenkaas in een maatbeker. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

5

Snijd de chèvre in dikke plakken en vet de quichevorm in met wat roomboter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed er de met boter ingevette bakvorm mee. Prik gaatjes in de bodem.

6

Verspreid het spinazie-waterkersmengsel over de bodem. Giet er het creme fraiche / eimengsel voorzichtig overheen. Leg er vervolgens de chèvre op.

7

Bak de quiche in het midden van je oven in 18 - 22 minuten (afhankelijk van je oven) tot goudbruin.

8

Laat even afkoelen voor het serveren of serveer op kamertemperatuur.

Kanttekeningen

Voor een quichevorm van 20 - 25 cm (oa bij Dille & Kamille te koop) De quiche is eenmaal afgekoeld en verpakt in alufolie één à twee dagen houdbaar in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter