(Wilde) kruiden/ Drankjes/ Lente

Reinigende thee van paardenbloem

Wilde kruiden zijn een cadeau van Moeder Natuur: in het voorjaar reinigen ze ons lichaam na de lange winter met zware kost. Deze thee van paardenbloem heeft een heerlijk reinigend effect en zorgt ervoor dat je je meer geaard zult voelen. Je ervaart meer rust en komt ‘uit je hoofd’.

Receptuur, styling & fotografie: Natascha Boudewijn (voor Seasons magazine)

Gedroogde paardenbloemwortel en -blad is te koop bij natuurwinkels en reformhuizen. Als je zelf paardenbloemen plukt, let er dan op dat je dat doet op plaatsen waar je er zeker van kunt zijn dat de grond niet is bewerkt met gif. Vermijd ook overmatig bemestte weiden: paardenbloemen nemen daar veel nitraat op. Gedurende het seizoen leer je in de workshops wildplukken alles over wilde kruiden en hoe je ze oogst. Meer informatie en aanmelden via de Shinrin Yoku Academy.

Wil je meer weten over de helende effecten van paardenbloem op lichaam, geest en ziel? Klik hier, ook voor andere recepten!

Reinigende thee van paardenbloem

Print recept

Ingredients

  • 4 el verse paardenbloemwortel en/of -blaadjes (of 2 el gedroogd
  • 400 ml gekookt water (iets af laten koelen)

Instructions

1

Was - als je verse wortel en/of blad gebruikt - goed af. Giet het gekookte water over de verse dan wel gedroogde wortel en/of het blad. Laat circa 10 minuten trekken en drink op of neem mee in een thermoskan tijdens je wandeling.

2

Als je een theekuur van paardenbloem wilt doen om je gezondheid te verbeteren, drink dan dagelijks 3 tot 4 kopjes, gedurende een periode van 4 tot 6 weken.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter