Hoofdgerechten/ Salades/ Zomer

Midzomer Scandi aardappelsalade met dille & bieslook

In Zweden is Midzomer één van de belangrijkste dagen van het jaar. Families en vrienden trekken uit de stad naar het platteland om onder het genot van vele kruidendrankjes en lekker eten – met bloemen in het haar – rond de meiboom te dansen en te zingen. Eén van de traditionele gerechten tijdens het Midzomerfeest is ‘potatissallad’, een koude salade van aardappels, met zure room, dille en bieslook.

Receptuur, styling & fotografie Natascha Boudewijn (voor Seasons magazine)

Scandi aardappelsalade Met dille, bieslook & kappertjes

Print recept
Voor: Als onderdeel van een picknick of buffet voor 2 à 3 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredients

  • 500 g krieltjes in de schil
  • 1 rode ui, geschild, gehalveerd en in heel dun in halve maandjes
  • 2 el kappertjes
  • bosje dille, fijn gehakt
  • optioneel: wat venkelblad en venkelbloem (voor de decoratie)
  • voor de dressing
  • 4 eetlepels biologische zure room
  • 1 tl mosterd
  • klein bosje bieslook, in dunne ringetjes
  • Keltisch zeezout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

Instructions

1

Kook de aardappeltjes gaar en laat enigszins afkoelen (dat gaat het beste als je ze op een bakplaat uitspreidt).

2

Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg bij de nog warme aardappelen.

3

Voeg de overige ingrediënten toe en decoreer met wat gehakte dille, bieslook en eventueel de venkelbloemen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Joseph
    28 juni 2019 at 16:32

    Heb je recept voor de Scandi aardappel salade gemaakt, en het is heel erg lekker!! Voor herhaling vatbaar 🙂

    • Reply
      Natascha Boudewijn
      30 juni 2019 at 15:38

      Ha Joseph, wat fijn dat je de salade zo lekker vond! Dank je wel voor je enthousiaste reactie, dat vind ik altijd leuk om te horen. Fijne zondag!

    Laat een reactie achter