Winacties kook- en spirituele boeken

Little Green Kitchen

Het inmiddels bekende duo Luise Vindahl en David Frenkiel van The Green Kitchen behoeft geen introductie. Inmiddels voorzien zij ons al jaren van heerlijke en prachtig gefotografeerde vega(n) inspiratie. Nu is er ook hun nieuwe en alweer vijfde boek Little Green Kitchen, met meer dan 70 heerlijke en eenvoudige vegetarische recepten die je voor én samen met je kinderen kunt maken.

Allerlei lekkers (ook voor volwassenen!)

Hoewel wij zelf geen kinderen hebben, zijn we toch heel enthousiast over dit boek! Want de recepten zijn nét weer anders, zorgen voor meer creativiteit en kinderlijke vrolijkheid in de keuken en op je bord (wat dacht je van ‘groene toversaus’?!). Ik vind vooral de diversiteit in de aard van de gerechten een pré: je vindt er niet alleen inspiratie voor avondmaaltijden, maar ook voor snacks, toetjes en lunch. Het meeste is snel klaar, want Luise en David hebben zelf inmiddels drie schattige, jonge kinderen en niet veel tijd!

Tijd en energie

David: ‘We koken niet apart voor onze kinderen: wie heeft er tijd en energie om twee maaltijden te koken? Dit is een kookboek voor gezinnen met leuke, moderne en gezonde groentemaaltijden van ingrediënten die kinderen lekker vinden, maar waar volwassenen ook van genieten. Zo bevatten alle hoofdgerechten ‘upgrade-suggesties’ voor volwassenen, ideeën voor extra pit, groente, smaak, texturen en toppings. Met slechts een paar of helemaal geen aanpassingen kan iedereen van dezelfde maaltijd genieten’.

Laat je kinderen helpen

David en Luise vinden het belangrijk dat de kinderen meedoen in de keuken. Daarom staat bij de meeste recepten onder het kopje ‘helpende handjes’ hoe ze je kunnen helpen. Denk daarbij aan karweitjes als het snijden van zachte ingrediënten. Misschien duurt het koken wat langer als ze in de pannen roeren of spelen dat het sneeuwt als ze een pak bloem in hun handen hebben, maar je doet ze er een grote gunst mee: hun interesse in eten neemt toe, en dat vergroot de kans dat ze er ook echt iets van gaan eten!

Aanrader

Het boek is prachtig vormgegeven en staat vol inspirerende foto’s, zowel van de gerechten zelf als van de kinderen en Luise en David zelf. Het is een aanrader voor iedereen die van de groentekeuken houdt! Je vindt hier een heerlijk en makkelijk te bereiden hoofdgerecht uit het boek: doordeweekse bakplaat.

Little Green Kitchen 

Luise Vindahl en David Frenkiel
208 pagina’s
Prijs € 24,99
Becht


W I N A C T I E

maak kans op dit inspirerende boek!

De actie liep tot en met donderdag 31 oktober 2019.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Will
  7 oktober 2019 at 17:04

  Wij willen graag wat gezonder gaan eten en dan zonder vlees.
  Met veel meer soorten groenten en denk dat ik veel zal hebben aan dit boek.
  Heerlijke vegetarische gerechten, het is nieuw voor mij, maar we gaan het doen, vast en zeker.
  Heb er nu al zin aan en loot graag mee.

 • Reply
  Ingrid Eelkema
  7 oktober 2019 at 17:58

  Met grote regelmaat koken wij uit jouw boeken. Met de pompoen saucijsjes als echte favoriet! Ik zou wel weer eens een kookboek in de kast terug willen zien waar ik net zo geïnspireerd wordt als jouw boeken! Zeker nu de kinderen groter worden en hun mening nog meer gaat tellen.

 • Reply
  Dagmar
  7 oktober 2019 at 18:06

  Al meer dan 20 jaar een rasechte Vega & dol op koken, dat doe ik elke dag voor ons twee. Zit toch een beetje vastgeroest in mijn gebruikelijke repetoir, zuurkool met ananas vandaag & morgen tomatensoep met erwtjes en bleekselderij… Maar nu ik me daar bewust van ben. Dat ik steeds dezelfde gerechten klaarmaak, hoe lekker ze ook zijn. Vind ik het hoog tijd voor vernieuwing! Het lijkt me geweldig om creatief en vrolijk te koken uit dit prachtige boek. Om jezelf weer jong en onbezorgd te voelen, terwijl je zit te smullen als nooit tevoren klinkt hemels!! Mezelf flink uitdagen, culinaire grenzen verleggen, nieuwe smaken toelaten in mijn dagelijkse leven. Weer met kleur op de wangen en vol verwachting aan tafel gaan, dat wil ik heel erg graag!

 • Reply
  Paula
  7 oktober 2019 at 19:48

  Ik heb al een eerder boek van dit echtpaar in huis en daar kook ik regelmatig uit, met veel plezier. Ben heel benieuwd naar dit nieuwe boek van hen!

 • Reply
  Sandra van Keeken
  9 oktober 2019 at 13:17

  Wij eten al veganistisch en wat meer inspiratie is altijd welkom 🎉😋💝🙏

 • Reply
  m chen
  10 oktober 2019 at 10:15

  Geeft mij inspiratie op hoe ik vaker groenten lekker kan bereiden samen met kleine kinderen!

 • Reply
  Charlotte
  10 oktober 2019 at 16:51

  Eten is liefde en ik kook heel erg graag. Met nieuwe recepten inspirerend wezen voor hart, hoofd, mond en maag. Dat lijkt me geweldig leuk en ook al ben ik zonder kinderen. Genietend van elke maaltijd mag dat de pret niet minderen. Vol goede moed en met een open blik heerlijk aan de slag. Oh wat hoop ik dat ik straks experimenteren mag. Voor familie en mijn vriendinnen. Steeds een verrassende vegetarische maaltijd “verzinnen”. Inspiratie genoeg uit de little green kitchen neem ik aan. Dus stroop de mouwen maar op en er volledig voor gaan… Eerst nog geluk hebben met de prijsvraag. Ik doe mee, ja heel graag!!! Maak ik kans op een boek vol verrukkelijk eten en plezier. Ga nu weer rondneuzen op je leuke site hier 😀 Veel groetjes en ik hoop wat te horen. Hoop dat mijn gedichtje je heeft kunnen bekoren 😉

 • Reply
  Marlene
  21 oktober 2019 at 20:41

  Leuk om eens kennis te maken om op een andere manier te koken. Fijn om met de kleinkinderen uit te proberen. Daarom wil ik best een kansje wagen en wie weet krijg ik op mijn verjaardag(22/11) een extra cadeautje. Vindt het fantastisch wat je iedere keer weer doet, erg inspirerend

 • Laat een reactie achter