Basisrecepten/ Ontbijt/ Soepen

Oatcakes uit Schotland

Oatcakes zijn platte biscuits die van origine uit Schotland komen. Elke familie had een eigen recept, maar havermout was en is altijd het belangrijkste ingrediënt. Het platbrood wordt zowel bij het ontbijt als bij soep of een salade gegeten. Hieronder een heel gemakkelijk en authentiek recept voor naturel oatcakes. De suiker is onmisbaar voor lekker krokante biscuits, ze gaan desondanks erg goed bij hartige gerechten zoals de soep van herfstgroenten.

Receptuur: Natascha Boudewijn, Fotografie: Juliëtte van Eijsden 

Oatcakes uit Schotland

Print recept
Voor: 15 stuks, Ø 7 cm per biscuit Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredients

  • 125 g fijne havervlokken
  • 100 g hele 7-granenvlokken
  • ½ tl grof zeezout
  • ½ tl kristalsuiker
  • 75 g roomboter, op kamertemperatuur en in kleine blokjes
  • ca. 70 ml koud water
  • paar el bloem

Instructions

1

Verwarm de oven voor tot 190 °C.

2

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom en doe er dan de boter bij. Kneed goed tot je merkt dat alles aan elkaar gaat plakken. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water bij, terwijl je goed blijft kneden. Als je een compact deeg hebt, is het klaar om verder te verwerken.

3

Als je geen compacte bal van het deeg kunt maken, kun je de kom een kwartiertje in de koelkast zetten. Maak er vervolgens een bal van en strooi wat bloem op het aanrecht. Rol uit met een deegroller en steek er met een vorm of glas ronde biscuits uit. Leg op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.

4

Bak de biscuits 15 tot 20 minuten in de oven; ze moeten niet bruin worden, maar wel krokant aan de buitenkant.

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter