Geen categorie

Afscheid Greendelicious, welkom Academy!

In het najaar van 2019 ben ik gestopt met mijn werk voor Greendelicious, vanwege de groeispurt van mijn andere creatieve kind, de Shinrin Yoku Academy©. Ik wil iedereen die de afgelopen jaren met mij heeft gekookt en getuinierd heel hartelijk danken voor het enthousiasme. Ik heb genoten van jullie inspiratie en hoop jullie in het bos weer te zien! Dit blog blijft een blijvend digitaal archief van een groot deel van de recepten die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld!

Greendelicious

Tussen 2011 en 2019 heb ik met liefde en passie gestalte gegeven aan Greendelicious. Wat in 2011 begon als blog, groeide uit tot een geliefd veggie-merk met een eigen kookatelier, drie Greendelicious-kookboeken en vaste series in de bladen, zoals ‘De Veggiechef’ in Seasons magazine. In 2013 werd ik gediplomeerd vegetarian chef, opgeleid door Rachel Demuth in  het Verenigd Koninkrijk. Anno nu is het kookatelier er niet meer, zijn de Greendelicious-kookboeken*) binnenkort alleen nog tweedehands verkrijgbaar, maar vormt dit blog een blijvend digitaal archief van een groot deel van de recepten die ik heb ontwikkeld. Je kunt recepten en andere inspiratie uit de natuur zoeken op seizoen én op gerecht (kijk in het menu hierboven of klik op de foto’s hiernaast).

Alle foodstyling en – fotografie is van mij, tenzij anders aangegeven. Het portret van mij bij dit bericht is gemaakt door Juliëtte van Eijsden.

*) Greendelicious Puur koken met je eigen oogst / Greendelicious Kruiden / Share: vier seizoenen samen koken, eten & genieten 


Shinrin Yoku Academy©

In het najaar van 2019 heb ik mijn werk voor Greendelicious op een laag pitje gezet, vanwege de groeispurt van de Shinrin Yoku Academy©. Deze school heb ik in juni 2018 opgericht omdat steeds meer mensen in onze 24/7 samenleving behoefte hebben aan de helende rust en de stilte van de natuur.

Bij de Academy kun je leren wat bosbaden (shinrin yoku) nou eigenlijk is, en kun je workshops en opleidingen volgen die je inspireren om je tempo te verlagen, tot rust te komen en je ware natuur te ont-dekken. Ook kun je er terecht voor een online cursus en individuele begeleiding en is er een boek verschenen over de kunst van het bosbaden – Het kleine shinrin-yoku boek – . Wie zin heeft om meer te leren over wat er in het bos aan lekkers en eetbaars groeit kan daarvoor uiteraard bij ons terecht – wildplukken doen wij op het prachtige landgoed Duivenvoorde in Voorschoten! Inmiddels werk ik bij de Academy met klein team aan het doorgeven van de helende kracht van de natuur. 

Wil je mij en mijn werk blijven volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Academy, via deze link!

No Comments

Laat een reactie achter