Filosofie

Met Greendelicious wil ik je inspireren om meer volgens je eigen, natuurlijke ritme te leven. Met dit blog, de kookboeken, workshops in het bos en vanaf eind deze maand ook met mijn praktijk voor natuurcoaching, shinrin yoku & intuïtieve ontwikkeling. De natuur en ons eten zijn de twee belangrijkste pijlers van Greendelicious en dat verklaart ook meteen de naam!

Eet waar je lichaam om vraagt

De meerderheid van de ingrediënten uit mijn natuurlijke keuken heeft bijzondere eigenschappen, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze goed zijn voor je lichaam. Daarnaast merk ik bij mijzelf in toenemende mate hoe bepaalde gerechten en ingrediënten mij ook helpen op andere niveaus; bijvoorbeeld omdat ze een gevoel geven van kracht, reiniging of geborgenheid, op momenten dat ik dat nodig heb. En dus bijdragen aan een betere balans en kwaliteit van leven.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring met het effect van eten op mijn wezen, gebruik ik hier daarom ook de volgende indeling:

  • Puur: eten voor als je je letterlijk en figuurlijk overvoerd voelt en je je lichaam en geest wilt reinigen met lichte, pure gerechten vol eenvoud.
  • Energie: eten voor als je je fysiek en mentaal futloos voelt en je gevoed en geïnspireerd wilt worden met natuurlijke kracht.
  • Comfort: gerechten voor momenten waarop je verlangt naar geborgenheid. Om lichaam en geest mee te verwennen en te verwarmen.

Je kunt dus via deze categorieën (tags), voortaan precies die recepten vinden die jou op dat moment helpen. Alles wat je daarvoor moet doen, is naar je lichaam (leren) luisteren.

Drukke levens

Als je aandachtig naar je lichaam luistert, voel je steeds beter wat je nodig hebt om in balans te zijn. Niet alleen fysiek, maar ook geestelijk en op gevoelsniveau. Om naar je lichaam te leren luisteren is het belangrijk dat je eerst stil wordt, zodat je je blik naar binnen kunt richten. Dat is in onze drukke levens niet altijd even makkelijk. Als je vaker in de natuur bent en daar je zintuigen de ruimte geeft, zul je merken dat het contact met je lichaam verbetert. Je gedachten raken meer op de achtergrond en je voelt weer wie je ten diepste bent. De natuur kan ons helen en inspireren.

Baden in het bos

Greendelicious neemt je daarom ook mee de natuur in. In de rubriek ‘food for the soul‘ vind je inspiratie hoe je het ritme van de seizoenen meer in je leven kunt verweven. En buiten dit blog kun je de natuur op een andere manier leren kennen dan alleen als entourage om in te sporten of te wandelen met familie of vrienden. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.

Vanaf eind deze maand: praktijk om thuis te komen in jezelf

Vanaf eind december open ik een praktijk om thuis te komen in jezelf. Met natuurcoaching en gesprekken in de natuur, workshops Shinrin Yoku (bos-baden) en een online cursus. Ik bied je inspiratie hoe je kunt gaan leven vanuit je ware natuur. Klik hier om meer te lezen over de nieuwe activiteiten!


ONTWIKKELING GREENDELICIOUS

Greendelicious is in 2011 bedacht door Natascha Boudewijn. Zij bedacht het concept omdat er in die tijd in Nederland en België online nog weinig inspiratie te vinden was over moestuinieren in je achtertuin of op balkon en koken met je eigen oogst. In eerste instantie verscheen Greendelicious dan ook als blog met kweektips, recepten, verhalen over onontdekte plekjes in Europa en recensies van kook- en moestuinboeken.

Al het volgende jaar verscheen het eerste moestuinkookboek bij uitgeverij Becht (Gottmer) en in 2013 het tweede. In 2014 werd kookatelier De Keuken van Greendelicious geopend, in een oude gerenoveerde bollenschuur in Voorschoten. Hier verzorgde Natascha kookworkshops, wildplukwandelingen en organiseerde zij seizoensdiners en workshops foodstyling en fotografie. Eind 2016 verscheen het derde Greendelicious-kookboek, Share, een ode aan samen koken, eten en genieten.

In 2017 werd het kookatelier gesloten omdat Natascha de grote drukte niet meer kon combineren met haar andere bezigheden, onder andere het ontwikkelen van culinaire en lifestyle verhalen voor magazines als Seasons en opdrachtgevers uit de foodbranche. Daarnaast had zij ten tijde van haar burnout begin 2017 een magische spirituele ervaring waardoor zij alle ruimte wilde geven aan haar innerlijke ontwikkeling. Met als resultaat de nieuwe pijler van Greendelicious: natuurcoaching en workshops in de natuur.

Greendelicious is in de loop der jaren geëvolueerd van puur culinair concept naar een merk dat staat voor groene wellness voor lichaam én geest: de rode draad bij alles wat Natascha onder de vlag van Greendelicious doet, is inspiratie bieden om meer volgens je eigen, natuurlijke ritme te leven.