Inspiratie uit de natuur

Ik bied jou met mijn werk inspiratie om je lichaam, geest en ziel te voeden met de helende kracht van de natuur. Hieronder vind je het overzicht van wat ik doe. Wil je meer over mij persoonlijk weten? Klik dan hier om naar mijn overzichtswebsite te gaan.

Over Greendelicious

Wat in 2011 begon als blog, groeide uit tot een geliefd veggie-merk met een eigen kookatelier, drie succesvolle Greendelicious-kookboeken en vaste series in de bladen, zoals ‘De Veggiechef’ in Seasons magazine. Het kookatelier is er niet meer, maar op dit blog vind je elk seizoen de lekkerste vegetarische recepten met wat de natuur ons biedt – om je lichaam, geest en ziel mee te voeden! Alle foodstyling en – fotografie is van mijzelf, tenzij anders aangegeven. Ik ben gecertificeerd vegetarian chef, in 2013 opgeleid door Rachel Demuth in  het Verenigd Koninkrijk.

Jezelf voeden in plaats van vullen

Ik geloof niet in diëten. Of jezelf van alles ontzeggen en allerlei dingen moeten. We zijn het verleerd om naar ons lichaam te luisteren. Je lichaam vertelt je waar het behoefte aan heeft. Zo kunnen we onszelf weer gaan voeden in plaats van vullen – we gaan ‘intuïtief eten’.

Ik kook vegetarisch en vaak vegan, met al het lekkers dat er elk seizoen aan groenten, kruiden en fruit is. Veel ingrediënten uit mijn natuurlijke keuken hebben bijzondere eigenschappen, waarvan ook wetenschappelijk is aangetoond dat ze goed zijn voor je lichaam. Daarnaast merk ik bij mijzelf in toenemende mate hoe bepaalde gerechten en ingrediënten mij ook helpen op andere niveaus; bijvoorbeeld omdat ze een gevoel geven van kracht, reiniging of geborgenheid, op momenten dat ik dat nodig heb. En dus bijdragen aan een betere balans en kwaliteit van leven.

Dit is wat ik je bied

  • Puur: eten voor als je je letterlijk en figuurlijk overvoerd voelt en je je lichaam en geest wilt reinigen met lichte, pure gerechten vol eenvoud.
  • Energie: eten voor als je je fysiek en mentaal futloos voelt en je gevoed en geïnspireerd wilt worden met natuurlijke kracht.
  • Comfort: gerechten voor momenten waarop je verlangt naar geborgenheid. Om lichaam en geest mee te verwennen en te verwarmen.

Je kunt dus via deze categorieën (tags), precies die recepten vinden die jou helpen.

Wat ik naast Greendelicious nog meer doe:

Shinrin Yoku Academy©

Als oprichter van de Shinrin Yoku Academy© wil ik je inspireren om je tempo te verlagen, tot rust te komen en je ware natuur te ontdekken. We sluiten ons aan op het wijze ritme van moeder aarde en werken met de symboliek van het bos. Dit is het aanbod van de Academy:

Boeken

Als auteur heb ik bij uitgeverijen Altamira en Becht (Gottmer) vier boeken uitgebracht; drie kookboeken en een boek in de categorie spiritualiteit / psychologie. In alle vier de boeken is de natuur de rode draad en volg ik de seizoenen. De boeken bieden je de lekkerste vega(n) recepten voor elk jaargetijde en inspirerende oefeningen in de natuur. Dit jaar verschijnt bij Fontaine uitgevers mijn nieuwe boek over de Keltische en Germaanse jaarfeesten, in samenwerking met Seasons magazine. Kijk hier voor meer informatie.

Stillevens

Van tijd tot tijd leg ik groenten, kruiden, fruit en bloemen met mijn camera vast zoals de Hollandse meesters dat met olieverf op doek deden. Deze stillevens publiceer ik op Instagram. Je kunt de stillevens ook voor aan je eigen muur kopen, want ik geef het werk in eigen beheer en in beperkte oplage uit. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om naar mijn overzichtssite te gaan.

Ik wens je veel inspiratie en een lang leven volgens je ware natuur!

Liefs,


info@nataschaboudewijn.nl / 06 – 206 137 62