Voed jezelf met de natuur!

Over Greendelicious

Tussen 2011 en 2019 heb ik met liefde en passie gestalte gegeven aan Greendelicious. Wat in 2011 begon als blog, groeide uit tot een geliefd veggie-merk met een eigen kookatelier, drie Greendelicious-kookboeken en vaste series in de bladen, zoals ‘De Veggiechef’ in Seasons magazine. In 2013 werd ik gediplomeerd vegetarian chef, opgeleid door Rachel Demuth in  het Verenigd Koninkrijk. Anno nu is het kookatelier er niet meer, zijn de Greendelicious-kookboeken*) binnenkort alleen nog tweedehands verkrijgbaar, maar vormt dit blog een blijvend digitaal archief van een groot deel van de recepten die ik heb ontwikkeld. Je kunt recepten en andere inspiratie uit de natuur zoeken op seizoen én op gerecht (kijk in het menu hierboven of klik op de foto’s hiernaast).

Alle foodstyling en – fotografie is van mij, tenzij anders aangegeven.

*) Greendelicious Puur koken met je eigen oogst / Greendelicious Kruiden / Share: vier seizoenen samen koken, eten & genieten 


Shinrin Yoku Academy©

In het najaar van 2019 heb ik mijn werk voor Greendelicious op een laag pitje gezet, vanwege de groeispurt van de Shinrin Yoku Academy©. Deze school heb ik in juni 2018 opgericht omdat steeds meer mensen in onze 24/7 samenleving behoefte hebben aan de helende rust en de stilte van de natuur.

Bij de Academy kun je leren wat bosbaden (shinrin yoku) nou eigenlijk is, en kun je workshops en opleidingen volgen die je inspireren om je tempo te verlagen, tot rust te komen en je ware natuur te ont-dekken. Ook kun je er terecht voor een online cursus en individuele begeleiding en is er een boek verschenen over de kunst van het bosbaden – Het kleine shinrin-yoku boek – . Wie zin heeft om meer te leren over wat er in het bos aan lekkers en eetbaars groeit kan daarvoor uiteraard bij ons terecht – wildplukken doen wij op het prachtige landgoed Duivenvoorde in Voorschoten! Inmiddels werk ik bij de Academy met klein team aan het doorgeven van de helende kracht van de natuur. 

Wil je mij en mijn werk blijven volgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Academy, via deze link!


Boeken

Ik ben auteur van vijf boeken met als rode draad de helende kracht van de natuur op lichaam, geest en ziel. Of je nu het rustgevende ritme van de natuur in je dagelijks leven wilt brengen, de kunst van het bos-baden (shinrin yoku) onder de knie wilt krijgen of wilt leren koken met natuurlijke ingrediënten, er is voor ieder wat wils. Ik onderscheid mij door mijn nuchtere kijk op spiritualiteit en houd ervan anderen op een liefdevolle en praktische manier te enthousiasmeren. Mijn nieuwste boek verschijnt in september 2019: Leef met het Seizoen, bij Fontaine Uitgevers. Kijk hier voor meer informatie over mijn boeken.


Stillevens

Van tijd tot tijd – en als ik nog tijd heb! – leg ik groenten, kruiden, fruit en bloemen met mijn camera vast zoals de Hollandse meesters dat met olieverf op doek deden. Deze stillevens publiceer ik op Instagram. Je kunt de stillevens ook voor aan je eigen muur kopen, want ik geef het werk in eigen beheer en in beperkte oplage uit. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om naar mijn overzichtssite te gaan.

Ik wens je veel inspiratie en een lang leven volgens je ware natuur!

Liefs,


info@nataschaboudewijn.nl / 06 – 206 137 62