Privacyverklaring

Via dit blog en de website van mijn Praktijk voor persoonlijke groei & bewust leven, worden privacygevoelige gegevens ofwel persoonsgegevens verwerkt. Ik hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. In deze verklaring leg ik daarom uit hoe ik met deze gegevens omga.

Greendelicious / Praktijk voor persoonlijke groei & bewust leven
www.greendelicious.nl / www.nataschaboudewijn.nl
Email-adressen: info@greendelicious.nl / info@nataschaboudewijn.nl
Telefoon: +31 (0)6 206 137 62
Kamer van Koophandel: 27346072

Ik leg hieronder uit welke persoonsgegevens ik verzamel en met welk doel. Bij de verwerking houd ik mij aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) stelt. Dit betekent onder andere dat:

  • ik duidelijk vermeld voor welke doeleinden ik persoonsgegevens verwerk. Dat doe ik via deze privacyverklaring;
  • ik jouw recht respecteer om je persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage aan te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Gebruik van persoonsgegevens
Door je aan te melden voor de nieuwsbrief op één van bovengenoemde sites, te reageren op posts en/of mee te doen aan winacties op het blog Greendelicious (www.greendelicious.nl), of door je in te schrijven en te betalen voor een activiteit van de Praktijk voor persoonlijke groei & bewust leven (op www.nataschaboudewijn.nl), laat je gegevens achter. Ik bewaar uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou gekozen dienst.

Ik gebruik de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • Naam
  • Email-adres
  • Website-adres (bij reacties en deelname aan winacties)
  • Adres, postcode en woonplaats; (bij boeking activiteiten)
  • Telefoonnummer; (bij boeking activiteiten)
  • Betalingsgegevens; (bij boeking activiteiten)
  • IP-adres

De persoonsgegevens worden voor de volgende doelen gebruikt:

  • Het versturen van mijn nieuwsbrief; (wettelijke grondslag: toestemming)
  • Het plaatsen van je reactie; (wettelijke grondslag: toestemming)
  • Het deelnemen aan een winactie; (wettelijke grondslag: toestemming)
  • Het boeken en betalen van een activiteit via www.nataschaboudewijn.nl ; (wettelijke grondslag: toestemming)
  • Het verwerken van de betaling van de hierboven genoemde boeking; (wettelijke grondslag: toestemming)
  • Je te kunnen bellen of mailen als dat nodig is om de dienstverlening te kunnen uitvoeren.

Publicatie
Wanneer je een reactie plaatst op het blog Greendelicious heb je de optie om je naam, blog of website url en emailadres in te voeren. De blog en je naam zijn openbaar en zichtbaar voor iedereen die de site bezoekt, maar je emailadres is alleen zichtbaar voor mij en zal niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Ik verkoop nooit gegevens aan andere partijen.

Verstrekking aan derden
Op de sites zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten jouw persoonsgegevens. Lees de privacy verklaringen van de respectievelijke social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Mailchimp
Om de nieuwsbrief te versturen werk ik samen met Mailchimp. Mailchimp is gevestigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf is gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield. Op basis daarvan is het toegestaan persoonsgegevens met hen te delen. Lees hier de Privacyverklaring van Mailchimp.

Google Analytics
Ik gebruik Google Anaytics voor het bijhouden van bezoekersstatistieken. Om Analytics wat privacy vriendelijker te maken is een aantal instellingen in de Google Analytics account aangepast. De statistieken zijn anoniem gemaakt en daardoor niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. En de Analytics gegevens worden verder niet gedeeld met Google of andere partijen. Meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics vind je hier.

Wil je het script van Analytics liever helemaal blokkeren dan kun je hier een opt-out plugin voor Google Analytics downloaden. Met deze plugin telt je bezoek niet meer mee in de statistieken van alle websites die Google Analytics gebruiken.

Cookies
Ik gebruik alleen technische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen. Ook kan ik de website hiermee optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat er geen cookies meer worden opgeslagen. Alle informatie die eerder is opgeslagen kun je bovendien via de instellingen van de browser verwijderen.

Duur van de opslag
Ik bewaar jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig of wettelijk geregeld, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Hiervoor houd ik, per doel, de volgende bewaartermijnen aan:

  • Wettelijke grondslag (zie hierboven): ik houd mij aan de wettelijke bewaartermijnen;
  • Het versturen van de nieuwsbrief: in elke nieuwsbrief vind je onderaan de mogelijkheid je uit te schrijven of je gegevens te wijzigen. Als je je uitschrijft voor de nieuwsbrief, worden de persoonsgegevens binnen 14 kalenderdagen verwijderd.
  • Het plaatsen van je reactie en het deelnemen aan een winactie: je gegevens worden bewaard totdat je mij schriftelijk verzoekt je reactie te verwijderen. De persoonsgegevens zullen binnen 14 kalenderdagen na je verzoek worden verwijderd.

Beveiliging
Om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken, worden genoemde websites versleuteld met behulp van een TLS / SSL certificaat. Dat betekent dat de informatie die verzonden wordt tussen jouw apparaat en de webserver wordt versleuteld. Iemand die de informatie onderweg zou afvangen kan er daardoor niets mee.  Dat is te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk van de browser bij het adres van de website.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 23 mei 2018. Ik behoud mij het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Lees de privacyverklaring dus regelmatig, zodat je op de hoogte blijft.

Inzage en wijzigen van je gegevens
Voor vragen over de privacy of over inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met mij opnemen.

Greendelicious / Praktijk voor persoonlijke groei & bewust leven
Email-adres: info@nataschaboudewijn.nl
Kamer van Koophandel: 27346072

Copyright foto: FOX, via Pexels