Recept index

In deze recept index vind je recepten gesorteerd in traditionele categorieën als ontbijt en hoofdgerecht, maar je ziet hieronder ook de Greendelicious-indeling: ‘Puur’, ‘Energie’ en ‘Comfort’.

Eet waar je lichaam om vraagt

De meerderheid van de ingrediënten uit mijn natuurlijke keuken heeft bijzondere eigenschappen, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze goed zijn voor je lichaam. Daarnaast merk ik bij mijzelf in toenemende mate hoe bepaalde gerechten en ingrediënten mij ook helpen op andere niveaus; bijvoorbeeld omdat ze een gevoel geven van kracht, reiniging of geborgenheid, op momenten dat ik dat nodig heb. En dus bijdragen aan een betere balans en kwaliteit van leven.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring met het effect van eten op mijn wezen, gebruik ik hier daarom ook de volgende indeling:

  • Puur: eten voor als je je letterlijk en figuurlijk overvoerd voelt en je je lichaam en geest wilt reinigen met lichte, pure gerechten vol eenvoud.
  • Energie: eten voor als je je fysiek en mentaal futloos voelt en je gevoed en geïnspireerd wilt worden met natuurlijke kracht.
  • Comfort: gerechten voor momenten waarop je verlangt naar geborgenheid. Om lichaam en geest mee te verwennen en te verwarmen.

Je kunt dus via deze categorieën (tags), voortaan precies die recepten vinden die jou op dat moment helpen. Alles wat je daarvoor moet doen, is naar je lichaam (leren) luisteren.

Ontbijt View All

Voorgerechten View All

Soepen View All

Salades View All

Snacks View All

Hoofdgerechten View All

Drankjes View All

Zoets View All

Zelf kweken View All

Groente View All

(Wilde) kruiden View All

Basisrecepten View All