Over mij

Wat leuk dat je mijn blog bezoekt, welkom bij Greendelicious!

Ik ben Natascha Boudewijn en woon met mijn lief Luigi, onze katten en kippen in het landelijke Voorschoten, tussen Den Haag en Leiden. Ik vind het heerlijk om in mijn eigen domein te zijn, maar trek er ook graag op uit om onontdekte streken in Europa te verkennen. Het liefst gaan we naar de Alpen en Luigi’s thuisland Italië. Daar waar je nog het langzame ritme van de seizoenen vindt. Ik vind er rust, verwondering en culinaire inspiratie.

Cadeautjes voor lichaam én geest

Met Greendelicious geef ik je Vegetarian Love! Ik bedenk, style en fotografeer de lekkerste gerechten zonder vlees en vis, makkelijk én volgens de seizoenen. Met gewone en bijzondere groenten, (wilde) kruiden, fruit en eetbare bloemen. En kweektips natuurlijk! En omdat je lijf niet het enige is dat liefde nodig heeft, vind je hier ook spirituele inspiratie. Om stil van te genieten en de wereld af en toe eens vanuit een ander perspectief te ervaren.

Veggie chef in Verenigd Koninkrijk

Van origine ben ik communicatiestrateeg: ik help bedrijven bij het versterken van hun merk/positionering en communicatie. In 2011 bedacht ik mijn eigen merk, Greendelicious. Het staat voor het delen van de passie voor lekker vegetarisch eten volgens de seizoenen en een minder hectisch en eenvoudiger leven. Met tips om je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen te kweken. In 2012 verscheen mijn eerste moestuinkookboek en een jaar later het tweede. In datzelfde jaar, 2013, werd ik opgeleid tot veggie chef bij Rachel Demuth, gerenommeerd vegetarian chef in het Verenigd Koninkrijk. In 2014 opende ik kookatelier De Keuken van Greendelicious in een oude gerenoveerde bollenschuur in Voorschoten. Eind 2016 verscheen het derde Greendelicious-kookboek, Share, dat het leven in en om het kookatelier in beeld brengt en een ode is aan samen koken, eten en genieten.

Van kookatelier naar blog

Het kookatelier is inmiddels gesloten. Het was een groot succes en ik ben iedereen heel dankbaar voor drie fantastische jaren. Helaas kon ik het zware werk dat voort kwam uit de enorme drukte niet meer aan en daarom is er niet langer een fysieke locatie, maar wél deze virtuele Greendelicious-wereld, waar ik jullie blijf inspireren! Ook werk ik samen met bedrijven en horeca aan meer vega-lekkers op menukaarten van (bedrijfs)restaurants. Daarnaast maak ik culinaire producties voor of in samenwerking met magazines en werk ik van tijd tot tijd nog steeds als freelance communicatiestrateeg.

De natuur is mijn kompas en grootste inspiratiebron

Momenteel geef ik mijn innerlijke ontwikkeling alle ruimte. De natuur is daarbij mijn kompas en grootste inspiratiebron. Ik ben er zo vaak mogelijk; in het bos, de duinen, aan zee of in de (moes)tuin. Als het weer het toelaat mediteer ik graag buiten. Je zult in mijn berichten op dit blog zeker ook spirituele inzichten terug vinden. Van tijd tot tijd maak ik stillevens, die ik op mijn Instagramaccount publiceer. De stillevens zijn, naast het ontwikkelen van recepten, een andere creatieve uiting van mijn liefde voor groenten, kruiden, fruit en (eetbare) bloemen. Ik maak ook stillevens van de natuur; dichtbij huis, of tijdens onze reizen in Europa. Mijn werk is te koop: ik geef de foto’s in eigen beheer, in beperkte oplage en in hoge kwaliteit uitgevoerd uit. Interesse? Klik hier!

Geen diëten en food challenges

Ik probeer zoveel mogelijk naar mijn lichaam te luisteren om uit te vinden waar ik trek in heb ofwel, waar mijn lichaam en geest behoefte aan hebben. De ene keer zal dat een supergezond ontbijtje zijn en de andere keer een bord met vers gemaakte pasta of gnocchi, soul food dus! En dat hangt niet alleen van mijn fysieke en geestelijke gesteldheid af, maar ook van het weer en het seizoen. Diëten en food challenges vind je hier dan ook niet! Ik hoop dat je hier steeds weer nieuwe inspiratie vindt, voor de lekkerste gerechten die makkelijk te maken zijn en er zo mooi uitzien dat je iedereen die je lief is -inclusief jezelf!- ermee wilt verrassen. Laten we samen meer genieten van alles wat het leven aan moois te bieden heeft. Laten we samen meer genieten van elkaar! Ik wens je hier veel green & delicious inspiratie toe 💚

Liefs,

Natascha

PS Als je de nieuwsbrief van De Keuken van Greendelicious ontving, ben je automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit blog. Nog geen abonnee? Meld je hiernaast aan voor gratis recepten, kweektips en ander leuks!

Copyright portret Natascha hierboven en in sidebar: Juliëtte van Eijsden

Mijn nieuwste recepten & kweektips